Zurück   Wolfdog.org forum > Česky > Žijeme s vlčákem...

Žijeme s vlčákem... Příběhy jako varování pro budoucí majitele ČSV... vše o povaze československých vlčáků

Antwort

Themen-Optionen Ansicht
Alt 01-11-2011, 03:06 PM   #1
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

Benutzerbild von CDaniela

Standard

Krátce a stručně - feny vyrůstající ve společné domácnosti s dětmi jsou bez problémů. Chovají se velice tolerantně a nechají si líbit téměř vše. Se psy to může být horší. Oni nejsou od přírody tolik tolerantní k mláďatům, takže se mláďata musí více krotit. Já mám hodně temperamnetní děti a myslím, že dnes už oba (kluci) moc dobře vědí, kde je hranice, kterou nesmí v chování k Agarovi a Miovi překročit.
Z chování psa k dětem z několika náhodných setkání se nedá příliš usuzovat jestli má nebo nemá děti rád. Až ten pes, který je s dítětem nucen sdílet společnou dománost má možnost svůj skutečný názor na dítě projevit.

CDaniela jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 01-11-2011, 04:16 PM   #2
malkovicz
Junior Member

Benutzerbild von malkovicz

Standard

Děkuji všem za odpovědi a jsem rád že je to takhle jak tu píšete chceme fenku takže to bude zase o něco snažší. Moc jste nám pomohli a těším se až v březnu zavítáme mezi vás s naší fenečkou
malkovicz jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 01-11-2011, 04:39 PM   #3
Bára
Junior Member

Benutzerbild von Bára

Standard

Já bych psa bez dozoru s malým dítětem nenechala, i kdyby byl sebehodnější, takže asi tak...Nikdy nevíš (zvláště ze strany dítěte, ne toho psa). Děti jsou parchanti, moje sestřenice třeba běžně psy tahá za uši, za ocas, leze jim do boudy i když se jí tam běží schovat...už jí jeden pes i rafnul.

S plemenem to, myslím si, nemá moc souvislost.
Bára jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 01-11-2011, 04:43 PM   #4
GRABA
Senior Member

Benutzerbild von GRABA

Standard

Podívejte se na tuto:

http://picasaweb.google.com/graba.cz...eat=directlink

Moje fenky: Uni od Úhoště a Crying Princess Chantal Srdcerváč - Milují děti. Žijí s námi doma - a všechno je v pořádku!

Lepší pro vlčáka jako roste s dítětem od malé

P.S. Omlouváme se za chyby

http://darwilka.blogspot.com/

GRABA jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 01-11-2011, 04:48 PM   #5
Adrian
Junior Member

Benutzerbild von Adrian

Standard

Zitat:
Zitat von CDaniela Beitrag anzeigen
...feny vyrůstající ve společné domácnosti s dětmi jsou bez problémů. Chovají se velice tolerantně a nechají si líbit téměř vše. Se psy to může být horší. Oni nejsou od přírody tolik tolerantní k mláďatům, takže se mláďata musí více krotit. ...
U nás je to obráceně - tolerantnější je pes (nebo je línější se ohradit), holky se spíš seberou a odejdou. Asi to bude kus od kusu, ale obecně s tím fakt problém nebývá a když, tak na straně dospělého... Ale máš pravdu, že u nás to zatím byl vždy krátkodobější kontakt, ne trvalé soužití.
Adrian jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 01-11-2011, 05:01 PM   #6
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

Benutzerbild von CDaniela

Standard

Zitat:
Zitat von Adrian Beitrag anzeigen
U nás je to obráceně - tolerantnější je pes (nebo je línější se ohradit), holky se spíš seberou a odejdou. Asi to bude kus od kusu, ale obecně s tím fakt problém nebývá a když, tak na straně dospělého... Ale máš pravdu, že u nás to zatím byl vždy krátkodobější kontakt, ne trvalé soužití.
Až to trvalé soužití prověří. Někdy může situaci zlepšit, někdy zhoršit.

CDaniela jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 01-12-2011, 05:24 PM   #7
malkovicz
Junior Member

Standard

Ještě jsem se chtěl zeptat (nechci zbytečně zakládat nové téma) od kdy je nejvhodnější se přihlásit na cvičák nebo raději cvičit sám doma pomalu a spíše formou hry? Někde jsem se dočetl že na některých cvičištích nejsou moc rádi za toto plemeno a tak nevím raději bych cvičil sám doma než být někde nevítaným hostem
Alt 01-14-2011, 02:49 PM   #8
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Benutzerbild von Marianka.W

Standard

Zitat:
Zitat von malkovicz Beitrag anzeigen
Ještě jsem se chtěl zeptat (nechci zbytečně zakládat nové téma) od kdy je nejvhodnější se přihlásit na cvičák nebo raději cvičit sám doma pomalu a spíše formou hry? Někde jsem se dočetl že na některých cvičištích nejsou moc rádi za toto plemeno a tak nevím raději bych cvičil sám doma než být někde nevítaným hostem
Tak s tímto přístupem se na cvičáku opravdu někteří setkali. Určitě se někdo pochlubí.
Přesto naopak existují cvičáky, kde mají ČSV rádi, jsou na ně zvyklí a umí s nimi pracovat. Nějaké by měly být označené na "Mapce výskytu vlčáků", jinak je asi vhodné hledat podle místa bydliště. Něco se možná najde i na starších fórech. (třeba http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=1939)
S čímkoliv se u vlčáka má začít co nejdříve, do tří měsíců se toho doporučuje stihnout co nejvíc - tedy pokud máte v úmyslu chodit na cvičák, choďte od malička. Stejně musíte začít od začátku.
Marianka.W jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 01-16-2011, 06:42 PM   #9
Monika Edgamo
Edgamo

Benutzerbild von Monika Edgamo

Standard

S manželom máme spolu tri deti od 12-15. Naše deti nie su veľkými milovníkmi psov ale rešpektujú ich. S "vlkošom" sa hrali tak do 4.mesiasov jeho veku, potom boli jeho hry neznesiteľné, znášala som ich len ja, na sebe. V 5.mesiaci vážil cca 20 kg, meral 60 cm, nie je a nikdy nebol hyperaktívny, ale všetku energiu vedel vožiť do piatich minút neskrotnej sily. Deti fakt miluje, len jeho prejav lásky je hrozivý - škriabanie, driapanie, okusovanie tváre a ťahanie za vlasy. Bref musí byť patrične unavený, aby sa správal "slušne", ale aj vtedy má občasné-náhle prejavy jeho "hrôzostrašnej" lásky...Fakt je ale ten, že je ustajnený v koterci, čím je obmedzený jeho styk s deckami...možno keby s nimi bol stále, bolo by to iné.
Monika Edgamo jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 01-17-2011, 10:08 PM   #10
malkovicz
Junior Member

Standard

Tak se musím pochlubit dnes jsme si konečně přivezli domů štěnátko fenečku Bestu z Heršpic je jí 6 týdnů a zatím se jen seznamujeme až bude trošku času pořídím nějaké fotečky a dám je sem jinak dík všem za rady :-)
Antwort