|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
|
Quote:
O, to ważne informację(przydomek)! no i nie wiedziałem, że mogę Młodą zabrać...ekstra! będzie socjal |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Psów pasterskich (bez owczarków niemieckich) Andrzej Stępiński z-ca: Joanna Adamowska poniedziałek 17.30-18.30 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
love and terror
|
Za rejestr przydomku sie placi (50-60zl)
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Plessowy wilczak
|
Zagraniczny rodowód nie wymaga tłumaczenia a nostryfikacji. I chyba nie płaci się za to ekstra, tylko, że to troszkę trwa (co może przeszkadzać jeśli ktoś chce wystawiać psa od razu). Jednak jak się dzwoni i dręczy panie w Warszawie to potrafią się uwinąć
|
|
|
#5 |
|
VIP Member
|
O i nawet cennik jest : http://www.warszawa.zkwp.pl/oddzialy...dzial=warszawa
czyli możesz mieć odliczone co do złotówki |
|
|
|
|
|
#6 |
|
K-Lee Family
|
W ZKwP wszystkie ceny są ustalane odgórnie, więc nie da się klienta naciągnąć
Idziesz do ZKwP, płacisz najpierw wpisowe (jeśli jeszcze nie jesteś członkiem ZKwP) i składkę na rok bieżący (jeśli rejestrujesz się np w grudniu to i tak składka wynosi tyle samo - to składka roczna). Zostawiasz rodowód i opłacasz jego nostryfikację (psy z polskich hodowli zostawiają metrykę i płacą za wystawienie rodowodu). Dostaniesz legitymację członkowską z pieczątką, że masz opłaconą składkę. Przy opłacie składki za kolejny rok, musisz zabrać ze sobą tą legitymację do podbicia. Gdybyś kiedyś chciał rejestrować przydomek hodowlany (jeśli zaplanujesz Wonderce rodzicielstwo |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
Super! Dzięki serdeczne za OGROMNĄ pomoc!!!!!!
Z tym przydomkiem to się wstrzymam, bo nie mam planów na rozpłód Pełni optymizmu lecimy na spacer |
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
'Wilk z baśni' :)
|
Quote:
Quote:
|