![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Outils de la discussion | Modes d'affichage |
|
![]() |
#1 | |
Plessowy wilczak
|
![]() Citation:
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
K-Lee Family
|
![]()
My też nie strzelamy od lat...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Nie strzelałam nigdy i nie zacznę.
Pamiętam, jak tuliłam do siebie młodszą kuzynkę, która myślała, że świat się kończy i jest wojna. Mam przed oczami przerażoną sunię znajomej i własną przygodę, gdy gówniarz rzucił mi petardę pod nogi, usłyszał parę ciepłych słów na swój temat. Podobnie potraktowałam jakieś trzy lata temu dzieci, które wrzucały petardy do śmietnika, po czym wkładały do tegoż głowę, zapytałam o rodziców i uświadomiłam, jakie czekają ich konsekwencje, jeśli wezwę straż miejską. Jak były już psy, zaczęliśmy małoletnim po prostu zabierać petardy, a rodziców eskortujących strzelające dzieci uświadamiać, że właśnie łamią przepisy. To kropla w morzu, ale sądzę, że potrzebna kropla. To nic, że na razie mamy szczęście i B&C nie boją się huków - zawsze mogą zacząć.
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
...........
Dernière modification par Urszula ; 27/12/2010 à 16h23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Kiedyś, w taka durną sylwestrową noc, wyszłam na balkon na jedenastym piętrze i co zobaczyłam ? W mroźnej ciemności, gromady przerażonych, wypłoszonych ze swoich kryjówek, dziennych ptaków kołowały w szalonym pędzie między ścianami wieżowców, podrywane kolejnymi strzałami jeszcze wyżej, jeszcze szybciej.
Fajna zabawa, prawda? Wiele, z tych które nie porozbijały się o budynki, padło zapewne niebawem, bo już nie zdołały zbilansować kolosalnych strat energii po tej pięknej dla ludzi nocy. Staram się opisać ten ich dramat, nie do opisania, w nadziei dostarczenia kolejnego argumentu w zwalczaniu strzelboli. Dernière modification par Urszula ; 27/12/2010 à 16h24 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Distinguished Member
|
![]() Citation:
![]() Ludzie którzy strzelają powinni mieć świadomość, że w ten sposób nie tyle straszą, co torturują żywe, czujące istoty! ![]() Wilczaki z reguły nie mają nadwrażliwości na wystrzały, bo hodowla psów wojskowych m.in. selekcjonowała psy w kierunku dobrego reagowania na strzelanie, ale co z tego, kiedy tylu ich kuzynów przechodzi męki... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|