![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
ja dodalam ze LIUDZIE pies nawet z DM/DM jest pielnowartosciowym psem ktory ma TYLKO mozliwosc w stare lata zachorowac. a moze az do ostatnego dnia bedzie biegac jak mlody
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Mam wrażenie że niektórzy o tym zapominają - dobrze Daiva ze o tym przypomniłaś!! Takie psy nie są trędowate i nie mozna sie od nich niczym zarazić!!
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
choc z ostatnej pielnej ksiezyca widzimi ze bardzo podoba sie niektorym osobom ( nie mowie tylko o polskich specach) specialne robic awantiury z kazdego powodu. narazie to BADAC BADAC BADAC a tylko potem po woli, spokojne planowac co i jak robic |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wilczasty : Foto
|
![]()
Moje 4-zgłaszają się do badań. Proszę o info co gdzie i jak mam wysłać.
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() To ze pies jest wolny od DM nie znaczy, ze musi byc zdrowy "na wszystko"... ![]() Udalo sie "odkryc", ze DM wystepuje. Mozemy psy badac i robic selekcje pod tym katem... Ale to nie zalatwilo nam problemu. Badanie wylapalo czesc linii, ktore maja z czasem problemy z chodzeniem i ruch slabszy niz inne wilczaki. Ale nie wszystkie - pozostalo jeszcze troche linii, gdzie problemy sa jeszcze wieksze, ale same psy sa czesto wolne od DM, czyli problem musi lezec w "innych genach"....
![]() |
![]() |
|
|