|
|
|
|||||||
| Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Distinguished Member
|
Podobno ciemnieje pod wpływem marchwi, ale tego nie sprawdzałam. Młoda wcina tyle marchewki ile chce, bo na jej zdrowiu zależy mi bardziej niż na kolorze oka
Interesuje mnie jak się ma ciemniejsze wybarwienie sierści i ciemniejsza oprawa oka do jego koloru... Czy nie jest tak jak u ludzi, że ludzie o ciemnej karnacji skóry częściej mają też ciemne włosy i oczy? Czy ciemniejszy kolor sierści u wilczaka niesie ze sobą mocniejszą pigmentację oczu? Last edited by Rona; 21-12-2010 at 16:47. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
VIP Member
|
Quote:
|
|
|
|
#3 | |
|
Distinguished Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
K-Lee Family
|
Chyba raczej naturalne brunetki z błękitnymi oczami
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Distinguished Member
|
Brunetki z jasnymi oczami nie są chyba aż taką "rzadkością"?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
|
|
|
|
#7 |
|
K-Lee Family
|
Hmmm, Brunetki z jasno błękitnymi, aż wyblakłymi chyba często się nie zdarzają i chyba chodzi o ciemne "futro" z jasnym okiem
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
czuły barbarzyńca
|
Quote:
Mnie wydaja sie stosunkowo jasne, ale piszę "stosunkowo", poniewaz mam wrazenie, ze jego ciemne futro podbija kontrast - i jego slepka w ciemnej oprawie futra wydaja mi sie jasniejsze. Moze u psa o jasniejszym futrze bylyby za ciemne, nie wiem... Ja tam lubie jego bandyckie spojrzenie ciemnej mordy
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
Na moje oko ...
to Biesio ma jaśniutkie śliczne oko!!Wonderze za to kolor oka cały czas się zmienia w sensie bardzo wolno i lekko rozjaśnia, wcześniej miała mocno miodowe, teraz albo się rozjaśniło na bardziej lekko miodowe, ale może to też być efekt kontrastu ze śniegiem |
|
|
|
![]() |
|
|