![]() |
![]() |
|
Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Rakša
|
![]()
Na sražení horečky (bylo mi tak 10, teploty čtyřicítky, pokud dobře pamatuji) mi pomohlo krátké osprchování chladnou vodou, jen o málo chladnější než já, nebyl to šok.
Nevím jestli je to ale moudré praktikovat na psa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Další způsob který jsem prodělal, byly pytliky s tvarohem na rukou a nohou. Tvaroh vytahuje horečku a snad určitě by to bylo použitelnější než namáčet psa. Poraď se o tom ale nejdřív s veterinářem! Kolik je fence a jak vysokou má horečku? A teď něco co by mělo být neškodné, ale pomůže fence přežít ležení, pokud se vůbec nehýbe. 1) dbát na to, aby nebyla ani v minimálním průvanu 2) přiměřeně měkká podložka kvůli proleženinám 3) pravidelně obracet alespoň z boku na bok (klidně po hodině), aby se omezila tvorba tekutiny v plicích. Při obracení "ležícího" psa pozor na torzi žaludku. Budeš ji muset převracet přez záda, takže pomalu, levou rukou sevři obě přední nohy, pravou obě zadní (klidně i s ocasem) a rovnoměrně a pomalu celý trup převal na druhý bok. 4) kdokoliv kdo dlouhodobě leží, má problémy s peristaltikou a vylučováním. Fena štěňatům olizuje bříška, aby napomohla pohybu ve střevech. Zkus to napodobit - například: přiložíš dlaň na břicho prsty dolů ke genitáliím a hladíš odspoda nahoru k oblouku žeber s postupným prohybáním prstů dozadu jako se ohybá jazyk. Končíš u spodního oblouku žeber s dlaní zvednutou a bříšky prstů v kontaktu s břichem. Takhle to teda dělám já. Fence by tohle mělo být reflexivně příjemné, samozřejmě nic se nesmí přehánět a je třeba ji sledovat jak na to reaguje. Promiň ale na jiný rady si netroufnu. Honza |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Me jen napadlo,ze pokud ji potrebujete dostat do prahy na vys.a neni toho schopna,tak v praze funguje tzv.psi sanitka pro akutni vyjezdy a prevozy.napada me to jako moznost,samozrejme si pocitaji cenu za km,tak to nebude nejlevnejsi.a nevim urcite do jake vzdalenosti operuji...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Držím palce, ať je diagnoza příjemnější a nebo boj úspěšný.
Na baron.cz mají zdravotní matrace pro psy, mohla by se pro maroda hodit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Veterinární záchranky se jmenují "PetMedic" a "SeidaTrans" ... jezdí s nima doktor, takže jsou schopní základní věci vyřešit doma.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Možná, že píšu pozdě....Před dvěma roky měla moje fenka velké problémy, skoro mi umřela. První doktor- laryngidita, druhý doktor v okresním městě po rtg a sondě s kamerou- rakovina plic, utratit. Na poslední chvíli a radu Lucky jsme rychle jeli do Prahy do Jaggy. Tam chvíli nevěděli, ale nakonec ji zachránili, rakovina to nebyla. Byť rtg, příznaky téměř identické.
Držím Cherry palce, je to smutné...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Převoz do Prahy by nebyl dobrý nápad, ale děkuju za radu. Každý den máme naplánovanou chemoterapii a dneska na ní bylo vidět, jak jí to vyčerpává. Teď leží vedle mně - spí...zdá se v klidu. V praze by jí chtěli hospitalizovat a ona je bez nás strašný nerv. Přemýšlím, jestli výsledky testů nenascanovat a zkusit je poslat do Brna...někam jinam. Víc hlav - víc ví. Hlavně nějaké podpůrné léky a vitamíny bych pro ní potřebovala. Doktor Huml v Plzni se mi zdá vcelku ochotný. Jestli je to kapacita nevím, ale teď stejně jinou možnost nemáme. Doktor tvrdil, že v tomto případě byla leukémie jednoznačně prokázána, aniž by museli dělat odběr kostní dřeně. Chtěla jsem, aby jí totiž udělali další testy. Tak nevím, jestli se v tom ještě víc vrtat, nebo prostě už připustit, že bojujeme s leukémií. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj,
opět, nejsem veterinář, ale obecně jakýkoliv vážně nemocný tvor má zhoršenou schopnost trávit a vstřebávat živiny, nehledě na to, že samo trávení je energeticky náročné. Podle mne je tohle případ na intravenózní výživu a ne na supertučné konzervy. Honza |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Ty konzervy myslel doktor až v pa - to budeme vědět, jestli chemoterapie zabrala, nebo ne. Oni se taky musí objednávat, takže to chvíli asi trvá...proto jsme se o tom dneska bavili. Chci vědět co nejvíce informací co nejdříve, aby se nestal stejný problém, že jsme v so večer sháněli homeopatika, aby jí udrželi a nemohli je sehnat....nakonec byly až v Praze, lékárna u Anděla na Smíchově. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Děkuji moc všem za pomoc - CHERRY DNES BRZO RÁNO UMŘELA.
Snad jí bude v tom psím nebi dobře. Budeme na ni stále vzpomínat...v srdcích bude pořád s náma. Děkuji vám všem za pomoc a dodání síly v tomto strašném boji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Smutné :-(. Snad už je jí dobře.
Když jste to tu psala, vzpoměla jsem si na našeho kocoura, ale nechtěla jsem Vám brát naději. Byl to "povodňový" kocour. Našla jsem ho s jeho sourozenci večer před záplavami 2002 u Vltavy, mámu odehnal NO nějakého pejskaře, koťata byla ani ne měsíční. Se psem jsme je všechny vytáhly a donesly domů (mamka měla náramnou radost-druhý den ve 3ráno jsme se evakuovali) a jedno ze 4koťat si nechali. Zrzavého kocoura. Když mu byl asi jeden rok, z ničeho nic začal mít záchvaty-stuhnul, slintal,evidentně se dusil. Proběhl týden intenzivních vyšetření a infuzí,nakonec byla zjištěna akutní leukémie. Taky jsme prohráli. Na druhou stranu, kocour byl roční, Vaše fenka 10ti letá. Věřím, že s Vámi měla skvělý život! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
cskuklik
|
![]() Quote:
je mi to moc moc líto,upřímnou soustrast a mnoho sil do života.Věř že jí je tam nahoře určitě moc fajn a že skáče po obláčcích s kamarády:-))Drž se! Jarka www.cskuklik.cz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
Je mi to opravdu moc líto, upřímnou soustrast. Jsem ráda, že byla Cherry u vás, měla hezký život.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Not so Junior Member
|
![]()
Upřímnou soustrast.
![]()
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
soucitim s vami...Myslim,ze byla usetrena velkeho trapeni a je dobre,ze jsi mohla byt v te chvili s ni... preju vam,at se s tim vyrovnate co nejdriv a co nejlip....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Junior Member
|
![]()
To je mi líto :-( Alespoň se dlouho netrápila a měla krásný dlouhý život...
Upřímnou soustrast |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
Moc vám všem děkuju. Bylo to tak rychlé...ještě před týdnem běhala po zahradě. Strašně to bolí, ale člověk se s tím musí nějak poprat. Už teď tu chybí, je tu tak prázdno....vždycky ležela u krbových kamen s náma, ikdyž měla venku kotec. S tátou jsme jí pochovali na zahradě...už je určitě v nebi.
Ríkám si proč v 21.století, když umíme lítat do vesmíru, neumíme se poprat s jednou hloupou nemocí. Snad jsem udělal maximum....pořád si říkám, proč jsme nedostali víc času, určitě bych něco vymyslela. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|