|
|
|
|||||||
| Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk.... |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#11 | ||
|
Gorthan's WeReWoLf
|
Quote:
Ale pamietaj, ze wilczak to pies: 1/ wyjatkowo ruchliwy i zywotny, wazy 25-45kg - moze nawet przez przypadek zrobic dziecku krzywde; 2/ z tendencja do ustawiania sie i zabawy z dzieckiem po psiemu - wiadomo do czego to prowadzi. Jesli ktos ma dzieci i sie decyduje, to nie wmawiajmy mu, ze wilczak to urodzony dogoterapeuta i ze nieuczony nie zrobi krzywdy. Moze i 9 psow nie zrobi, ale jak 10ty nie bedzie lubil dzieci to co wtedy? A jak zacznie dojrzewac i bedzie chcial ustalac hierarchie w stadzie? Quote:
Powinno sie pokazywac rase z kazdej strony, zeby ludzie wiedzieli co kupuja i jakie moga ich czekac problemy. Z jednym wilczakiem ich nie bedzie, a z drugim cala masa - tego sie nie przewidzi, nawet jesli nasza suka jest "tuci, tuci", a pies to super grzeczny czempion. Pies trafia do ludzi, ktorych nie znamy i jesli nie beda o wszystkim uswiadomieni, moze sie wydarzyc nieszczescie. Ja mam cala mase pytan w tym stylu.
![]() Forum to nie rzeczywistość... A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia. Last edited by sssmok; 09-09-2010 at 18:02. |
||
|
|
|
|
|