![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Já měl za to, že dědění povah není tak jednoduché a velmi to ovlivňuje taky výchova už odmala. Je fakt, že už je to asi čtvrt roku kdy jsem Trewise viděl a dospět mohl, ale spíš bych sázel na to, že má z nějakýho důvodu strach. Dost si toho asi prožil díky svým zdravotním problémům, ale to není omluva, jenom jeden dílek skládačky když člověk přemýšlí, jak ke svému psu přistupovat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Zdar, priseju taky svou troskou do mlyna. Mame sice "jen" 10ti mesicni fenku, ale nekdy juiz drive zavrcela na manzelku, kdyz ji chtel a vyhodit z gauce. Samozrejme jsem to resil ja, ze jsem se prihnal jak velka voda, zalehnul ji a kousnul treba do cumaku, n ebo do masky a vrcel na ni. Manzelce jsem vysvetlil, ze neco takoveho priste musi udelat ona, ze ona ji musi "dat na frak". Kdyz to udelal Bizzy podruhe, byl jsem u toho, tak manzelka ji pekna chytla za tlamu, zmackla, pes zacal knucet a manzlka ji servala. od try doby je klid, s manzelkou se mazli, pusinka, atp., nic si nedovoli. Samozrejme je jeste mlada, mozna starsi neco zase zkusim, ale myslim, ze pokud psovi je jasne dano najevo, kde je jeho misto, nic nezkusi. Takze mozna by mel spolubydlic zkusit jednou se psem vymest podlahu. Ovsem pokud chovani neprameni z domanance, ale ze strachu, tak to ti zde neporadim. Snad je nechat spolu zavreny par dni v jedny mistnosti
![]()
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj,
díky za rady a zkušenosti. Všechno naznačuje, že se jedná o zkoušku dominance. Problém je ovšem v tom, že spolubydlící nemá potřebu to řešit. Pracuje jako operátor a to už čtvrtým rokem. Je z toho už posledním rokem vypsychlej a tady doma (ve svým pokoji) to měl jako útočiště před světem, kde mohl vypnout a nic řešit. No a ted´ když se z oázy klidu stalo bojiště o postavení, tak už rezignoval na vše. Před časem u svý přítelkyně řešil stejnej problém ale ovšem s yorkširem a to mu trvalo prej skoro půl roku, než ho vycvičil, podřídil a tak. A u nás už nemá zapotřebí to opakovat a navíc s 20*větším psem. Už si prej začal hledat nový bydlení. Ještě jsem ho ukecal na pár procházek (jak tu někdo psal) ale kůli jeho časové tísni to vydím bledě. Asi tentokrát zvítězí čévéčko... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Libore, když máš doma psa, tak podnájemník k němu prostě musí mít vztah taky, jinak se problémům prostě nevyhneš. Pro psa je jedno, jestli je to Tvůj brácha, registrovaný partner nebo podnájemník. Pro něj je to prostě jen jeden ze členů smečky.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
K žádné agresi nedojde ze dne na den. Je to proces, který ve psu narůstá, to jen my ho nedokážeme včas identifikovat. Přikláním se k názoru Romana, nedůvěřivý pes takhle reaguje. Štěně se spíše stáhne do sebe, ale dospívající nedůvěřivý pes odvrací to, co mu nepůsobí příjemné pocity tímto způsobem. Váš pes nikdy nebude ke spolubydlícímu spolehlivý. Reolupové (a nejen oni) sice vrčí, ale to neznamená že koušou
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Tak jsem byla upozorněna , že se tu píše o mém "dítku"
Jak píše Daniela, ono to bude mnohem složitější ... Libor se sice neozval, ale musím se přiznat i kdyby jo , neuměla bych mu nějak plnohodnotně poradit. Ten problém je opravdu mezi Trewisem a spolubydlícím a zřejmě to tu není možné vyřešit. Trewise jsem náhodou nedávno hlídala po dobu celého týdne. Měla jsem z toho týdne tak trochu strach, že to zas bude okřikování - hlavně ze strany mojich psů (samců). Ale opak byl pravdou, byl to naprosto klidný týden. Trewis přijel, ačkoli mě dlouho neviděl, přivítal se a dostal přidělen kotec. Celý týden nedošlo ani k jediné agresi ani z jeho strany , ani ze strany mojich psů. Kluky jsem sice dohromady nepouštěla to by asi k výměně názorů došlo, ale přes kotce se ignorovali. Dva dny plakal, ale nic nezničil. (což je u čsv divné) Když přišla na zahradu moje mamka, nejprve blafal s ostatními kdo to jde, ale potom se choval přátelsky. Dokonce se 1 den starala o pejsky moje kamarádka Veronika (já byla na svatbě), ta to sice se psy umí, ale Trewis jí rozhodně neznal a tak jsme se báli co bude dělat. Trewis klidně stál v kotci a koukal co dělá, když viděla že je klidný, tak ho pustila ven. Nevítal jí, nepřátelil se , ale komunikoval a byl hodný - posléze šel sám na povel na místo. Každopádně když přijeli Libor s Kamilou měl naprosto šílenou radost a jakmile měl svou "smečku" hned se běžel přes kotec poštěkat s nejmladším samcem. Což mě tak trochu utvrzuje v tom , že si myslí že má ve své "smečce" místo ochránce. Libor bude nejspíše šéfem. A Kamila, která váží téměř stejně co Trewis bude prostě parťák, co je třeba občas chránit. Ano, Trewis je typický "brumla" a brumlá již od štěněte a co vím často se snažil prosadit svůj názor - Kamila s Liborem si poradili. těžko takhle poradit jak na vztah Trewis a spolubydlící ![]() Lucie |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Každopádně sem dej vědět jak to jde ...
|
![]() |
![]() |
![]() |