Voltar   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Responder

Opções do Tópico Modos de Exibição
Antigo 08-11-2010, 12:49   #1
yzengrin
Member

Data de Entrada: May 2008
Local: CZ
Padrão

Citação:
Postado originalmente por Bára Ver Mensagens
Hm, spíš než na dominanci bych to viděla na rozmazlenost. Kdy a proč vrčí nebo vyjíždí?

Já nejsem psí psycholog :-) Ale psa bych začala ignorovat a krmit a venčit by ho začal druhý člen rodiny. Doma by za sebou coural vodítko.
Osobně to vidím spíš na něco podobného co psal JerabekJ. Jako rozmazlenost mi to nepřipadá. A tím, že já začnu ignorovat atd. svého psa, nesrovnám jeho vztah s někým jiným. Ale mám také své první čsv.

Spíše mne napadlo, jestli nedošlo mezi spolubydlícím a psem k nějakému konfliktu, o kterém majitel neví.
yzengrin está offline   Responder com Quote
Antigo 08-11-2010, 13:10   #2
jerabekj
Junior Member

Data de Entrada: Aug 2008
Local: Prague, Czech Republic
Enviar mensagem via ICQ para jerabekj Enviar mensagem via MSN para jerabekj Enviar mensagem via Skype para jerabekj
Padrão

Citação:
Postado originalmente por yzengrin Ver Mensagens
Spíše mne napadlo, jestli nedošlo mezi spolubydlícím a psem k nějakému konfliktu, o kterém majitel neví.
... a navíc máte fenky

Bylo by snadný začít podezřívat spolubydlícího, ale toho bych se vyvaroval. Spíš bych to viděl na ústupek. Např. pes poprvé zkusil zavrčet nebo šlohnul spolubydlícímu rohlik a ten vycouval a nikomu o tom neřekl ... to by teoreticky mohl být základ současného konfliktu.

Dakouš nemusí lidi v maskáčích a kolem roku se bál malých kluků mezi 3-6 lety. Děti mu neubližovali a v maskáčích chodí chovatel ... a ten štěňata netýral.
jerabekj está offline   Responder com Quote
Antigo 08-11-2010, 13:13   #3
yzengrin
Member

Data de Entrada: May 2008
Local: CZ
Padrão

Citação:
Postado originalmente por jerabekj Ver Mensagens
... a navíc máte fenky

Bylo by snadný začít podezřívat spolubydlícího, ale toho bych se vyvaroval. Spíš bych to viděl na ústupek. Např. pes poprvé zkusil zavrčet nebo šlohnul spolubydlícímu rohlik a ten vycouval a nikomu o tom neřekl ... to by teoreticky mohl být základ současného konfliktu.

Dakouš nemusí lidi v maskáčích a kolem roku se bál malých kluků mezi 3-6 lety. Děti mu neubližovali a v maskáčích chodí chovatel ... a ten štěňata netýral.
Asi jsem to špatně formulovala, myslela jsem jakýkoli konflikt..třeba i co popisuješ ty. A že mám fenu....hooodně málo znáš Sofu!
yzengrin está offline   Responder com Quote
Antigo 08-11-2010, 13:15   #4
Bára
Junior Member

Data de Entrada: Mar 2010
Local: Prague
Padrão

No tak je na druhou stranu těžké chtít od někoho, komu pes nepatří, aby se mu x hodin denně věnoval, aby ho pes nepokousal.

Můžu jen říct, co bych udělala já - pes by coural neustále vodítko a jakmile by si něco zkusil se zavrčením, tak nezájem a okamžitě ať vypadne (zavřít někam, prostě vyhodit "ze smečky")

Pravdou je, že mám fenku a měla jsem jen fenky a od mala jsem je zvykala, že můžu všechno, když si usmyslím.
Bára está offline   Responder com Quote
Antigo 08-11-2010, 13:20   #5
jerabekj
Junior Member

Data de Entrada: Aug 2008
Local: Prague, Czech Republic
Enviar mensagem via ICQ para jerabekj Enviar mensagem via MSN para jerabekj Enviar mensagem via Skype para jerabekj
Padrão

Sofu neznám, ale jak už tady bylo několikrát psáno ... s fenkami většinou co se týká dominance problém nebývá.

Dakoušovi teď budou dva roky a zatim je vše rámcově OK. Sice když chce spát a já se chci mazlit tak většinou bručí, ale já se s nim prostě pomazlilm a dám mu pokoj. S jídlem je to zatim taky vklidu. Dokonce si nad plnou miskou nechá dát pusu na čumák, ale nedělám mu to moc často, protože se netváří úplně šťastně .
jerabekj está offline   Responder com Quote
Antigo 08-11-2010, 17:12   #6
Libor
Junior Member

Data de Entrada: Aug 2010
Local: Praha
Enviar mensagem via ICQ para Libor Enviar mensagem via Skype para Libor
Padrão

Ahoj,
díky za rady a zkušenosti. Všechno naznačuje, že se jedná o zkoušku dominance. Problém je ovšem v tom, že spolubydlící nemá potřebu to řešit. Pracuje jako operátor a to už čtvrtým rokem. Je z toho už posledním rokem vypsychlej a tady doma (ve svým pokoji) to měl jako útočiště před světem, kde mohl vypnout a nic řešit. No a ted´ když se z oázy klidu stalo bojiště o postavení, tak už rezignoval na vše. Před časem u svý přítelkyně řešil stejnej problém ale ovšem s nějakým trpasličím pudlem (nebo co to je) a to mu trvalo prej skoro půl roku, než ho vycvičil, podřídil a tak. A u nás už nemá zapotřebí co opakovat a navíc s 20*větším psem. Už si prej začal hledat nový bydlení. Ještě jsem ho ukecal na pár procházek (jak tu někdo psal) ale kůli jeho časové tísni to vydím bledě.
Asi tentokrát zvítězí čévéčko...
Libor está offline   Responder com Quote
Antigo 08-12-2010, 0:24   #7
Undertaker
Member

Data de Entrada: Dec 2008
Padrão

Neberte to špatně, ale docela si řikám, kdo z vás Trewise zná, že tady polemizujete co jak a proč To si neuvědomujete, že když toho psa zařadíte někam kam nepatří a doporučíte něco, co není na místě, že mu (a jeho majitelům a jejich spolubydlícímu a v konečné fázi i vztahu) tím spíš uškodíte?
Já Trewise viděl sice jeden víkend (pěknej pes), ale dominanci bych sem vůbec netahal. Trewis není žádnej velkej hrdina, spíš se bojí sám o vlastní ocas a z toho si myslím, že pramení i toto. Ze spolubydlícího má strach a ten se stupňoval až do té míry, že po něm vystartoval. Stačí pokaždé špatný pohled nebo tak něco, aby pes znejistěl a nakonec vyhodnotil, že nejlepší obrana je útok.
Libore rád bych se o tom pobavil, tak když budeš mít někdy čas, pošli PM a dohodnem se na ICQ, skypu, FB nebo tak někde.

Mimochodem taky bych si rád rejpnul. ČVčka šly povahou už trochu jinam a skutečně dominantních psů není zas tolik. Nevím, co je to za módu novým majitelům řikat něco o tom, že je to nejdominantnější štěně z vrhu, je potřeba držet ho zkrátka atd. Já rozhodně nemám žádnýho submisiva, ale problémy který máme nepramení z dominance, ale spíš z rozmazlenosti, zanedbání něčeho nebo špatného přístupu.
Undertaker está offline   Responder com Quote
Antigo 08-12-2010, 6:27   #8
Hanka
Senior Member

Data de Entrada: Nov 2003
Local: Kadaň
Enviar mensagem via ICQ para Hanka Enviar mensagem via Skype para Hanka
Padrão

Já zas myslím, že pes jednoduše dospěl. Někdo dospěje dřív, někdo později, nicméně vždy to znamená změnu v chování. Možná, že Trewis bude typický "uvrčený Reolup". Jde o to mu častěji vysvětlit, kde je v rodině jeho místo. Jde o to, kam chcete zařadit spolubydlícího, jestli se bude v blízkosti psa vyskytovat déle nebo jen přechodně.....Ale myslím, že nejlepší je obrátit se na Lucii. Ona ví nejlépe, po kom by pes mohl být, mamku zná, ví jaká je a o tátovi taky něco ví. Myslím, že vám poradí, když se na ní obrátíte.
Hanka está offline   Responder com Quote
Antigo 08-12-2010, 10:46   #9
Undertaker
Member

Data de Entrada: Dec 2008
Padrão

Já měl za to, že dědění povah není tak jednoduché a velmi to ovlivňuje taky výchova už odmala. Je fakt, že už je to asi čtvrt roku kdy jsem Trewise viděl a dospět mohl, ale spíš bych sázel na to, že má z nějakýho důvodu strach. Dost si toho asi prožil díky svým zdravotním problémům, ale to není omluva, jenom jeden dílek skládačky když člověk přemýšlí, jak ke svému psu přistupovat.
Undertaker está offline   Responder com Quote
Responder

Permissões