![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
![]() |
|
Opções do Tópico | Modos de Exibição |
|
![]() |
#1 | |
Member
Data de Entrada: May 2008
Local: CZ
|
![]() Citação:
Spíše mne napadlo, jestli nedošlo mezi spolubydlícím a psem k nějakému konfliktu, o kterém majitel neví. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Junior Member
|
![]() Citação:
![]() Bylo by snadný začít podezřívat spolubydlícího, ale toho bych se vyvaroval. Spíš bych to viděl na ústupek. Např. pes poprvé zkusil zavrčet nebo šlohnul spolubydlícímu rohlik a ten vycouval a nikomu o tom neřekl ... to by teoreticky mohl být základ současného konfliktu. Dakouš nemusí lidi v maskáčích a kolem roku se bál malých kluků mezi 3-6 lety. Děti mu neubližovali a v maskáčích chodí chovatel ... a ten štěňata netýral. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
Data de Entrada: May 2008
Local: CZ
|
![]() Citação:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
Data de Entrada: Mar 2010
Local: Prague
|
![]()
No tak je na druhou stranu těžké chtít od někoho, komu pes nepatří, aby se mu x hodin denně věnoval, aby ho pes nepokousal.
Můžu jen říct, co bych udělala já - pes by coural neustále vodítko a jakmile by si něco zkusil se zavrčením, tak nezájem a okamžitě ať vypadne (zavřít někam, prostě vyhodit "ze smečky") Pravdou je, že mám fenku a měla jsem jen fenky a od mala jsem je zvykala, že můžu všechno, když si usmyslím. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Sofu neznám, ale jak už tady bylo několikrát psáno ... s fenkami většinou co se týká dominance problém nebývá.
Dakoušovi teď budou dva roky a zatim je vše rámcově OK. Sice když chce spát a já se chci mazlit tak většinou bručí, ale já se s nim prostě pomazlilm a dám mu pokoj. S jídlem je to zatim taky vklidu. Dokonce si nad plnou miskou nechá dát pusu na čumák, ale nedělám mu to moc často, protože se netváří úplně šťastně ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj,
díky za rady a zkušenosti. Všechno naznačuje, že se jedná o zkoušku dominance. Problém je ovšem v tom, že spolubydlící nemá potřebu to řešit. Pracuje jako operátor a to už čtvrtým rokem. Je z toho už posledním rokem vypsychlej a tady doma (ve svým pokoji) to měl jako útočiště před světem, kde mohl vypnout a nic řešit. No a ted´ když se z oázy klidu stalo bojiště o postavení, tak už rezignoval na vše. Před časem u svý přítelkyně řešil stejnej problém ale ovšem s nějakým trpasličím pudlem (nebo co to je) a to mu trvalo prej skoro půl roku, než ho vycvičil, podřídil a tak. A u nás už nemá zapotřebí co opakovat a navíc s 20*větším psem ![]() Asi tentokrát zvítězí čévéčko... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
Data de Entrada: Dec 2008
|
![]()
Neberte to špatně, ale docela si řikám, kdo z vás Trewise zná, že tady polemizujete co jak a proč To si neuvědomujete, že když toho psa zařadíte někam kam nepatří a doporučíte něco, co není na místě, že mu (a jeho majitelům a jejich spolubydlícímu a v konečné fázi i vztahu) tím spíš uškodíte?
Já Trewise viděl sice jeden víkend (pěknej pes ![]() Libore rád bych se o tom pobavil, tak když budeš mít někdy čas, pošli PM a dohodnem se na ICQ, skypu, FB nebo tak někde. Mimochodem taky bych si rád rejpnul. ČVčka šly povahou už trochu jinam a skutečně dominantních psů není zas tolik. Nevím, co je to za módu novým majitelům řikat něco o tom, že je to nejdominantnější štěně z vrhu, je potřeba držet ho zkrátka atd. Já rozhodně nemám žádnýho submisiva, ale problémy který máme nepramení z dominance, ale spíš z rozmazlenosti, zanedbání něčeho nebo špatného přístupu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Já zas myslím, že pes jednoduše dospěl. Někdo dospěje dřív, někdo později, nicméně vždy to znamená změnu v chování. Možná, že Trewis bude typický "uvrčený Reolup". Jde o to mu častěji vysvětlit, kde je v rodině jeho místo. Jde o to, kam chcete zařadit spolubydlícího, jestli se bude v blízkosti psa vyskytovat déle nebo jen přechodně.....Ale myslím, že nejlepší je obrátit se na Lucii. Ona ví nejlépe, po kom by pes mohl být, mamku zná, ví jaká je a o tátovi taky něco ví. Myslím, že vám poradí, když se na ní obrátíte.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
Data de Entrada: Dec 2008
|
![]()
Já měl za to, že dědění povah není tak jednoduché a velmi to ovlivňuje taky výchova už odmala. Je fakt, že už je to asi čtvrt roku kdy jsem Trewise viděl a dospět mohl, ale spíš bych sázel na to, že má z nějakýho důvodu strach. Dost si toho asi prožil díky svým zdravotním problémům, ale to není omluva, jenom jeden dílek skládačky když člověk přemýšlí, jak ke svému psu přistupovat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|