![]() |
![]() |
|
Žijeme s vlčákem... Příběhy jako varování pro budoucí majitele ČSV... vše o povaze československých vlčáků |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]() Quote:
![]() K vylévání vody - nepomůže když jí necháte v mokru. Udělá to opět a bude opět mokrá. Nepříjemné následky svého chování si pes v tomto případě nespojí. V přepravce bude morko a ona bude o to více chtít ven a ničit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Kousabost a ničení věcí je také často poděděná vlastnost po rodičích. Především by měl majitel tyhle problémy řešit s chovatelem svého štěněte, protože ten nejlépe zná matku a otce štěněte. Navíc by měl tyhle nejzákladnější informace (autorita majitele, trestání atd.) dát majiteli on.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]() Quote:
![]() Jak dlouho musí v bedně čekat? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Aha...no naše feňule je třeba dámička a do mokrýho si nelehá...:-D
Možná u feny teda nemám autoritu, ale nejsem si vědoma toho, že bych jí ustupovala nebo byla nedůsledná. Je fakt, že já s ní mám nejmenší problém, je to max třikrát do měsíce, kdy je hodně neodbytná i vůči mně. Ale slabší články rodiny, ty tedy trpí. A to už fena přezubila...a zdá se to spíš horší :-) Úplně nejšílenější to je, když se jdeme koupat. Jak je pak rozdováděná z vody a osvěžená, to by nás snad samou radostí zakousla na jednu hromadu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
A lepší se to u vás?
Jako mě tahle diskuze přivedla na úvahu ohledně rodičů feny a je fakt, že oba jsou jaksi labilní. Teda otce osobně neznám, ale v bonitačním kódu nemá ideální povahu. A matka je taková uječená. S tím výrazem máš pravdu...já se nedokážu moc mračit na ni. Tak na tom zkusím zapracovat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
[quote=Bára;308192]A lepší se to u vás?
Naštěstí se to lepší (kousání), ale jelikož oba rodiče jsou hodně vítací typy, tak ta hyperaktivita (až ztřeštěnost) tam je možná částečně dědičná, to ale neumím posoudit, třeba je to jen její povahový rys, nechci spekulovat. Na dědičnost povahy jsou tu určitě lepší odborníci. Genetiku jsme sice brali, ale je to moc dávno |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
No já doufám, že to nezakřiknu, ale moje téměř osmiměšíční čuba je zlatá. V kotci skoro nevyje, jen občas. Hrnec s vodou má přivázaný tkaničkou od bot a ta je stále netknutá. Boudu nekouše, když je volně na zahradě tak vyhrabe maximálně malou jamku třeba v záhonu, kde je zkypřená hlína. Květináče jí nezajímají, do bazénu neleze, misku granulí druhé feny ignoruje, do své se vrhá až po mém povelu. Kousání rukou jí zatím ještě drží, ale jen do stavu začervenalých stop, nikdy víc, a to hlavně když má radost z mého návratu atd. Když vyletí z vody, je rozjívená - asi jako každý pes - ale na důrazné NE přestane skákat a vletí zpátky
![]() Tak a doufám, že dneškem počínaje nezačne všechny ty ptákoviny praktikovat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|