![]() |
![]() |
|
Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Daniela: Dvě sice jsou ale pro letošek malá pravděpodobně hárat (snad) ještě nebude (je jí teď 5,5 mšsíce). U starší jsem se hárání dočkala až v 21 měsících.
Hanka: právě ona by taky měla plně hárat na přelomu léta/podzim. Tak doufám, že to tak bude. Karel: neboj zatím 3 týdny sice "nehárá", ale hlídat ji stejně radši budu aspoň vím, že zatím o nic nejde pro psy atraktivní není a nakrýt se nenechá. Vše je zatím, tak jsem zvědavá co přichystá. Jsem ráda, že vím, že je to "normální". |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
taky se zeptam. arwenka zacala pred tydnem poprve harat ve dvou a ctvrt letech.docela se to rozjelo,obcas z ni teda kapou velke kapky,ale psi ji jen ocichavaji a olizuji,teda jen ten se kterym si hraje,vic nedovoli.
ale protoze nemuze mit stenata,zajimalo by me,jak je to u vlcek s faleskou,ev.rizikem pyometry.je nejaka studie? ja ji budu porizovat prirodni kapky gynex,ktere jsou i jako prevence zanetu,mam na to dobre reference od lidi,co to cubinam davali,dost se tim treba upravili falesky,delka harani apod...kastrovat ji teda nehodlam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Já jsem se u své feny setkala s falešnou březostí jen 1x. Nic jsem jí nedávala. A vůbec se snažím u všech mých psů vše dělat přírodně. Žádné léky, pokud to není vysloveně nutné, žádné hormony, podpůrné prostředky a podobné moderní vychytávky.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Já si taky myslím, že by se s tím zdravá fena měla srovnat sama. Řešila bych teprve až by nastal konkrétní problém. (Nepřivolávej na tu chuděru Arwen samé pohromy.) Spousta fen v životě neměla štěňata, nejsou vykastrované a nemají žádný problém. Já falešnou taky nikdy nezaznamenala u žádné z fen co jsem kdy měla. Ani u koček či jiných zvířat.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
poslední dobou mi stejnak připadá, že dnešní medicína je na naše obludy krátká
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
ja treba verim na prevenci + prirodni preparaty. ja taky chodim preventivne na gynekologii a k zubari a necekam,az bude problem. spouste fen treba opravdu nic neni cely zivot, ale ja nevim,jestli se chci na to spolehnout,ze to tak dopadne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Tak to byla snad první věta, kterou nám na střední škole řekli, že prevence je nejlepší způsob jak se vyhnout problémům. S tím samozřejmě nemůžu nesouhlasit. Ale zase na druhou stranu nic se nemá přehánět. Myslím, že stejně jako u člověka stačí, když se na psa jednou za rok koukne veterinář při očkování. Mám trochu pocit, že zbytečně strašíš sama sebe a kazíš si tím radost z toho, že Arwen v podstatě zdravá je. Sice nechovná, ale až na ty kyčle zdravá. Nebo ji trápí ještě něco dalšího?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
A já mám zase jen drobnost pro všechny psavce tady na fóru: než začnete nové téma, mrkněte se do historie, protože většinou už se tu vše řešilo. Takhle se zbytečně zakládají nová témata o tom samém. Skoro vždycky se to dá k něčemu přilepit. Následně se to potom taky lépe dohledává. I hárání už se tu probíralo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
ja se te pyometry bojim,to mas pravdu,ale i kdyz rozumove si rikam,ze neni duvod se nejak nervovat,co ma prijit,tak prijde,ale pocitove to nejak nejsem schopna ovlivnit. navic me "vydesila" kamaradka,ktera mela dve samojedky,ze u nich pyometra byla a ze se to spatne poznava a priznaky se muzou prehlednout a kdyz uz fena nezere nebo ma nejaky vytok,tak byva snad skoro pozde,ale zachranit se da...tak se snazim ziskat max.informaci a neco v te prevenci udelat. jinak arwen se hara 8.den,zatim je v pohode,psiska si nas nevsimaji {asi tim,ze se jim spis vyhybame a chodime rano po pate a vecer mimo prahu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Bohužel, s narůstajícím věkem se rizika zvětšují a u starých fen ČSV nejsou záněty dělohy nijak vzácné a řekla bych, že i poměrně velké procento starých fen tj. věk vyšší, než 8 let, na záněty dělohy - funkční problémy či novotvary hynou. Kastrace, více jak 9 let staré feny, může život výrazně prodloužit. Lépe problémům předejít a pokud fena hárá např. do 11 - 12 let, není výjimkou, že poslední hárání pyometrou končí. Pokud je pyometra uzavřená(bez výtoku), nemusí být zpočátku problémy viditelné, pouze fena hodně a často pije. Zato následky mohou být fatální a bez rychlého chirurgického zákroku končí úhynem feny. Monika
![]() |
![]() |
|
|