|
Reklama i prasa Wilczaki w prasie, reklamie, teledyskach i telewizji (grające 'siebie' lub wilki). Artykuły i programy o rasie... |
|
Thread Tools | Display Modes |
24-03-2010, 16:45 | #41 | |
VIP Member
|
Quote:
I prawde mowiac to nie jednyny taki przypadek. Na wystawach w Czechach spotykalam sie z takimi opiniami - bardzo negatywnymi, choc CzW NICZYM sobie na to nie zasluzyly. Takie maja jednak skojarzenia i juz... Czy z powodu kilku takich osob, ktorych CzW zle sie kojarza mam przestac posiadac i hodowac wilczaki? Aby nic im nie przypominalo tych zlych czasow... Bo dla kogos CzW moze byc symbolem komunizmu i przesladowan? PS. Ja jestem za czarnymi koszulkami... I niech nikt mi nie mowi, ze nie moge takich chciec, bo to kolor zarezerwowany dla duchownych, a wilczaki aniolkami nie sa...
24-03-2010, 16:48 | #42 |
love and terror
|
4FunTV?
|
24-03-2010, 16:49 | #43 | |
Moderator
|
Quote:
dla mnie moze i czerwone calkiem ok ( czarny - zawsze DA ) |
|
24-03-2010, 16:50 | #44 |
VIP Member
|
24-03-2010, 16:57 | #45 | |
Wilkokłak
|
Quote:
Tyle, że jeśli pomyśleliby logicznie, to bardziej chyba (jeśli już) powinni niechętnie patrzeć na owczarki niemieckie, bo o ile rozumiem, to jednak głównie one były tam używane. A w końcu z "usług" wilczaków przecież zrezygnowano. Tak czy inaczej - obarczanie zwierząt winami ludzi jest oczywistą głupotą, bo w końcu ani wilczaki się na świat nie prosiły, ani tym bardziej nie mogą odpowiadać za to, do czego ich szkolono. Ech, ten system zrobił po prostu ludziom wiele złego i jeszcze do teraz to gdzieniegdzie pokutuje. A skojarzenia spowodowane traumą potrafią się wbić na długo i bardzo głęboko, to potrafię zrozumieć. |
|
24-03-2010, 16:57 | #46 | |
VIP Member
|
Quote:
A nawet jesli sie nam tu trafi komunista, to po to walczylismy o demokracje, aby kazdy mogl miec swoje zdanie... A co do skojarzen - gdy bylismy w Zakopanym zauwazylismy, ze maszeruje za nami jakas staruszka.. Gdy sie zatrzymywalismy tez stawala i zerkala, gdy ruszalismy szla za nami... Nie wytrzymalam, zrobilam w tyl zwrot zobaczyc o co chodzi... Ucieszyla sie - poglaskala psy, obejrzala z kazdej strony i mowi: "Dokladnie takie same! Gdy zeslano nas na Sybir to wlasnie takie wilki podchodzily w zimie pod chaty. Czasem nawet atakowaly ludzi"...
24-03-2010, 17:00 | #47 | |
Distinguished Member
|
Quote:
Zaś wesołe pomarańczowe krasnale wstrząsały właśnie dlatego, że pojawiały się nocą na szarych, smutnych murach. Teraz trudno byłoby je dostrzec wśród kolorowych reklam |
|
24-03-2010, 17:01 | #48 |
Moderator
|
Margo, mila staruszka
Grin, ja mloda i piekna jestem z tych czasow, i moge porownywac ( choc TSRRS slabej) to co bylo i to co jest. Mialam 12 lat kedy Litwa, jako pierwszy kraj wysedl z sojuza. Malo pamietam jak w te dni zyli liudzi, ale na porownanie wystarcza jedno co dobrze pamietam- swieta mielismi lepsze .... emocyjne eh te mandarinki ... mozna bylo kupic TYLKO na swieta i to z pod stola w sklepie nostalgiaaaa.... ale tylko na to |
24-03-2010, 17:02 | #49 |
Moderator
|
to cudo... ten film...
|
24-03-2010, 17:03 | #50 | |
VIP Member
|
Quote:
A co do wizerunku - ONy byly NIEMIECKIE Czeskim (a raczej czechoslowackim) super-psem byl wilczak. I bardzo dbano, aby mial jak najgorsza opinie wsrod ludzi - gdyby reklamowano go jako milego misia to przez granice probowalyby przejsc tabuny ludzi. Gdy zrobiono z ich krwiozercze bestie - wiele osob pewnie zrezygnowalo, aby nie stac sie ofiara takich wilkow polujacych na Szumawie... Dobry PR byl taki jaki byl... I wyszedl im niesamowicie skutecznie... Wtedy sie przydawal, ale efektem ubocznym jest to, ze wiele osob zapamietalo z tamtych czasow taki, a nie inny wizerunek tej rasy...
24-03-2010, 17:05 | #51 | |
Moderator
|
Quote:
|
|
24-03-2010, 17:06 | #52 |
VIP Member
|
Wlasnie o to chodzi... o nostalgie... Nikt przy zdrowych zmyslach nie chcialby by tamte czasy wrocily... Ale nie wszystko bylo zle... My nie mielismy mandarynek - pewnie ten statek cumowal jedynie u Was. Do nas docieraly pomarancze...
24-03-2010, 17:10 | #53 |
Moderator
|
u nas na wsi jescze jedna atrakcje mielismi jako dzieci w zime... LODY ich mozna z czarna i biala czekolada, na patyczkach kupic tylko zima... bo lodowek nie mieli na trzymanie tego latem... eh .... tez nostalgia bo takich lodow teras nie ma ( sa podobne ale nie ten smak)
|
24-03-2010, 17:13 | #54 | |
Distinguished Member
|
Quote:
Ale nie wszystkim wilczaki źle się kojarzą, czasem w ogóle się nie kojarzą W tym semestrze uczę kliku studentów z Czech i jednego ze Słowacji, którzy nigdy o wilczakach nie słyszeli! Jeden niedawno spytał co to za fajne psy mam na pulpicie... Kiedy mu powiedziałam że czeska i słowacka rasa narodowa, ogromnie się zdziwili i chyba myśleli, że żartuję. |
|
24-03-2010, 17:16 | #55 |
VIP Member
|
Bo CzW sa dla nich jak dla nas Cywil, Pankracy i Telesfor...
24-03-2010, 17:18 | #56 |
Senior Member
|
No to chyba był komplement!!! Chodzi mi o wilki a nie o Sybir. Nie mylić tez z Syberią.
24-03-2010, 17:21 | #57 |
VIP Member
|
Chyba tak... Byla na serio ucieszona i bardzo mila... Troche nam poopowiadala...
24-03-2010, 17:21 | #58 |
Senior Member
|
No ja to BARDZO DOBRZE TĘ Trójcę pamietam
24-03-2010, 17:22 | #59 |
Distinguished Member
|
A do nas banany Poza tym na Śląsku i w Warszawie można było kupić wyłącznie Colę, a w K-wie i na Wybrzeżu wyłącznie Pepsi, albo odwrotnie
|
24-03-2010, 17:42 | #60 |
Junior Member
|
|
|
|