![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
tak sobie pomyslalam. Pies z cziemnym okiem, dlugym ogonem czy uszami jak nietopierz przebiegnie 100 km, a pies z zlym katowaniem albo nie typycznym ruchiem, zla klatka, czy displazia?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Zalezy od stopnia dysplazji i muskulatury...
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() no i zaczynami od nowa ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Z drugiej strony-nie musi, hodowla to nie jest kontrakt z genetyką, w którym z góry wszystko wiadomo (wiem, wiem- truizm). Bywa, że masz w miocie perełkę lub dwie a reszta jest.. no taka sobie. Więc te "takie sobie" żyją i mają się dobrze ale doprawdy nie muszą latać zdobywać championatów i brać udziału w hodowli. To są tylko i wyłącznie sprawy ambicjonalne, psy mają to w poważaniu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
No i widzicie jak fajnie, gadamy sobie....
![]() Gaga, Ty to mnie dopiero denerwujesz ![]() ![]() ![]() Wiesz jeżeli ja napisałam o owych "widełkach", to tak naprawdę miałam nadzieję, że sędziowie, którzy usłyszą o zmianie wzorca będą choć chcieli wczytać się w niego bardziej.... ![]() ![]() A cytat z tekstu p. Rosika *w sensie po wcieleniu kiedyś w życie mógłby naprawdę oczyścić atmosferę wilczakową, bo skoro poddajesz psa bonitacji, to zazwyczaj jest on oceniony przez znawcę rasy, a wtedy (po ocenie) pozostanie tylko schować język za zęby ![]() ![]() - i wolna wola tego, kto będzie chciał psa wystawiać z kartą bonitacji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Nie zawsze, ale skoro będzie po polsku i wg określonych przez klub zasad, to myślę, że wtedy by to było właśnie tak. A jak u Was w kraju czy P1 zawsze równe jest P1? - czyli, że bonitacja zawsze jest prawdziwa?
A tu trochę inna użytkowość wilczaka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() p.s. za oko, ucho, i ogon mozna dostac i ocene P1 na bonitacii, to nie sa te SAME wieksze problemy do hodowli czy oceniania wilczaka. ale reszta... to juz problem. jasne ta swieta 3 - oko ucho ogon latwo widziec nawet lajku, a to co naprawde wazne zostaja gdzies, i zaczyna sie sedziowanie tylko na "kolor oka" Last edited by wolfin; 21-03-2010 at 21:22. Reason: p.s. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|