|
|
|
|||||||
| _Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Jak niektórzy już zauważyli czytam sobie Wasze forum i zachwycam się rasą, odzywam się rzadko, ale ponieważ teraz czuję się wywołana do tablicy muszę napisać kilka słów-szkoda, że w tak niemiłym temacie
Zdjęcia mojego autorstwa, które widziałam na wolfdogu i które wstawiła Angelsdream, były podpisane, a jeśli zdarzyło się, że przez pomyłkę, że o tym zapomniała(tego nie wiem) to i tak Żaneta miała moją zgodę na wstawienie ich tu i wykorzystanie w dowolny sposób, jaki jej się podoba! Pozdrawiam Ewa od Gassiry Last edited by ariss; 05-03-2010 at 16:25. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderator
|
Quote:
W tym wypadku jednak, skoro Angels tak jak pisze niesamowicie dba o prawa autorskie i jest przeczulona na punkcie KRADZIEZY DZIEL to na serio nic nie stalo na przeszkodzie, aby sama o to zadbala i aby fotki Baaja byly prawidlowo podpisane - aby stalo pod nimi "ariss" a nie "AngelsDream"... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Margo, czemu przypisujesz słowa Michała mnie? Nie narzucaj nam - mi i jemu, proszę, zbiorczej świadomości. W tej chwili piszę ja, ponieważ to mój nick służy jako ścierka do brudów wolfdogowych.
Zdjęcia Ewy podpisywałam w opisach dla danych fotografii. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Wcześniej tego nie stosowałam, ale można podpisać zdjęcia tak, żeby ich autor widniał w danych EXIF. Polecam tę metodę, wszystko będzie jasne
Pozdrawiam Ewa |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
|
Niestety .. EXIF zajmuje mase miejsca (mocno powieksza rozmiar fotki), wiec w ramach optymalizacji dzialania galerii zaimplementowano jego wycinanie...
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Wiewiórka Wredna
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Wiewiórka Wredna
|
Quote:
Pod rozwagę proponuję dopisanie dosłownie kilku zasad korzystania z bazy i galerii. Wtedy wszystko byłoby proste i oczywiste. Mam nadzieję, że w ten sposób wolfdog coś zyska, a nie znów straci, o ile komuś na tym zależy. Margo, to kto wtedy edytował tamto zdjęcie? |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Moderator
|
Quote:
Proba wytlumaczenia nawet najbardziej oczywistego szczegoliku dalby regulamin na 20 stron. Czyli taki, ktorego KOMPLETNIE NIKT by nie czytal... To se neda... |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Margo, skoro tak twierdzisz, ja nie mam zamiaru walczyć o to do upadłego.
Podkreślam jednak, że tamto konkretne, podlinkowane przeze mnie zdjęcie, nie było w galerii WD. Ktoś je wykadrował, usuwając sygnaturę i wstawił do wizytówki naszego psa. To, że zdjęcie jest w necie, nie oznacza, że można z nim robić cokolwiek tylko się chce, nawet jeśli robi się to w dobrej wierze. Może ja wolę prześwietlone zdjęcia? A jeszcze ktoś tylko takie na jasnym tle? To jakby jest pozadyskusyjne, o ile fotka jest w miarę wyraźna i widać całego psa. Z jednej strony dzięki takiemu "podbieraniu" zdjęć część psów w ogóle ma wizytówki, z drugiej - może ktoś wcale nie chce, żeby takowa istniała? Wielka szkoda, że właściciel psa nie ma możliwości chocby minimalnej edycji podstrony swojego psa, ale pewnie i na to znajdzie się 50 argumentów na nie, bo wszystko ma swoje dobre i złe strony. Grin, usunięcie czyjejś sygnatury to poważne naruszenie nie tylko tego nieszczęsnego prawa autorskiego, ale też netykiety. A ktoś to zrobił. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
VIP Member
|
Czyżby zdjęcie zostało podebrane z innej, niż wolfdog.org, strony?
|
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Moderator
|
Quote:
Jezeli ktos chce miec psa jedynie dla siebie to ma... nikt do uzywania wolfdoga nikogo nie zmuszal i czesc osob tu nie wchodzi i ma sie DOSKONALE. Te osoby z Wolfdogiem nie maja problemu - po prostu na niego nie wchodza... Wiec nie wyszukujamy "hakow" na sile... Quote:
Wlasciciel MA mozliwosc edycji. I to nie tylko minimalna. Od 12 lat istnieje link do aktualizacji danych psow: http://www.wolfdog.org/php/modules.p...lang=pol&a=dog i wlasicieli http://www.wolfdog.org/php/modules.p...ng=pol&a=owner I edydowac mozna DOSLOWANIE wszystko. Jeszcze raz PRZECZYTAJ te posty: http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=9186 Wybacz, ale po raz kolejny dyskutujemy o tym, co jest OCZYWISTE. |
||
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Moderator
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wilkokłak
|
Hm, odnoszę wrażenie, że Ty i Margo co innego rozumiecie przez pojęcie edycji zdjęcia.
Ale to już musicie wyjaśnić sobie same. Last edited by Grin; 05-03-2010 at 17:00. |
|
|
|
![]() |
|
|