Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-03-10, 15:32   #1
leila
http://www.tobrok.sk

leila's Avatar

s rozmermi koterca som mala trocha starosti. teraz má pes 2,5*2,5m a je to celkom fajn. lenže plánujeme k nemu aj sučku a teda treba rozšíriť kotec. chcela som 2*3m dva koterce, spojené posuvnými dverami. lenže ako tak uvažujem, myslím, že stačí aj to 2,5*2,5m na jednu voliéru, pretože tak či tak, dvere budú otvorené, budú spolu, len cez háranie budú zatvorené, aby mohli byť oddelení...
Old 05-03-10, 17:22   #2
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Jen malá poznámka - jakékoliv pletivo je jako materiál kotce nevhodné. Stejně tak i sítě. Nejhorší jsou tzv. karisítě, kde pes lehce prostrčí tlamu oky a síť se snaží překousnout. Tam může lehce dojít ke ztrátě zubů. Nejvhodnějším materiálem jsou svislé mříže. Vhodný materiál jsou pozinkované trubky průměru 2-3 cm.
Pavel jest offline   Reply With Quote
Old 05-03-10, 20:22   #3
alexa
Junior Member

Quote:
Originally Posted by leila View Post
s rozmermi koterca som mala trocha starosti. teraz má pes 2,5*2,5m a je to celkom fajn. lenže plánujeme k nemu aj sučku a teda treba rozšíriť kotec. chcela som 2*3m dva koterce, spojené posuvnými dverami. lenže ako tak uvažujem, myslím, že stačí aj to 2,5*2,5m na jednu voliéru, pretože tak či tak, dvere budú otvorené, budú spolu, len cez háranie budú zatvorené, aby mohli byť oddelení...
No, já teda mám dvě feny, ale vyslechnu si toho od lidí celkem dost a myslím, že speciální "hárací" kotec pro fenu by měl být od psa co nejdál. Asi by k tomu napsali víc ti, co mají smíšené smečky .
alexa jest offline   Reply With Quote
Old 05-03-10, 23:43   #4
Adrian
Junior Member

Adrian's Avatar

Po dobu nepřítomnosti je určitě nejlepší kotec. Někteří si zvyknou dobře i na klec. Zvuky bude vyluzovat/když na to bude/ jak venku tak doma. Ale přesunout psa jen na zahradu je škoda. Moji psy jsou byťáci. Ovšem některé místa-třeba kuchyně, jsou Krakonošova zahrádka. Nic neníčí, včetně množství dostupných "zajímavých" předmětů/kůže, kožešiny, dřevo, rohy/, ale jakmile by zapadly dveře, tak určitě by nastoupila odvetná destrukce.
Adrian jest offline   Reply With Quote
Old 06-03-10, 16:24   #5
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Adrian View Post
Po dobu nepřítomnosti je určitě nejlepší kotec. Někteří si zvyknou dobře i na klec. Zvuky bude vyluzovat/když na to bude/ jak venku tak doma. Ale přesunout psa jen na zahradu je škoda. Moji psy jsou byťáci. Ovšem některé místa-třeba kuchyně, jsou Krakonošova zahrádka. Nic neníčí, včetně množství dostupných "zajímavých" předmětů/kůže, kožešiny, dřevo, rohy/, ale jakmile by zapadly dveře, tak určitě by nastoupila odvetná destrukce.
Hmm, přesně tak:-( Sofa i když má x příležitostí k nejrůznějším loupežím nejrůznějších dobrůtek, tak nic..jo, akorát o vánoce jsem si všimla "lehce ohlodaného cukroví" které bylo přesně na její úrovni...ale to se stalo 1x. Ale jak má "domácí dovolenou" je z bytu kůlnička na dříví:
yzengrin jest offline   Reply With Quote
Old 06-03-10, 16:51   #6
Elsia&Benjamin
Junior Member

Benko si dělal samoobsluhu v noci, když všechno spalo, tak jsme kuchyň začali na noc zavírat. Jinak ok, ale hlavně člověk nesmí něco zapomenout na zemi - co je na zemi, to je přece jeho.
Elsia&Benjamin jest offline   Reply With Quote
Old 07-03-10, 23:56   #7
Undertaker
Member

Quote:
Originally Posted by Elsia&Benjamin View Post
Benko si dělal samoobsluhu v noci, když všechno spalo, tak jsme kuchyň začali na noc zavírat. Jinak ok, ale hlavně člověk nesmí něco zapomenout na zemi - co je na zemi, to je přece jeho.
A bude hůř až zjistí, že je jeho všechno do výšky dvou a půl metru
Undertaker jest offline   Reply With Quote
Old 19-03-10, 17:53   #8
Bára
Junior Member

Bára's Avatar

Mám podobný problém.

Štěněti jsou tři měsíce. U chovatele byla v bytě. U nás jsem první noc psa vzala vyloženě k sobě k posteli. Druhou a další noci jsem ji už zavírala do předsíně, která je vedle ložnice. Sice na začátku vždy kňučí, ale pak je klid a mám dojem, že fena si zvykla.

Bohužel v bytě mít psa nemohu, je to tátův byt, všude jsou parkety...Máme velkou zahradu a super boudu (zateplená, s předsíňkou). Krmím ji teď už jen v boudě, sedám si s ní do boudy a hladím ji tam (ona vždy usne,v klidu leží)

Přes den už jsme s ní na zahradě (už se vcelku oteplilo), pokud potřebuju pro něco domů, tak ji na zahradě nechám. Problém je, co v noci? Přeci jen je to ještě pořád štěně...venku není v noci nejtepleji.

Nejhorší je, že když odejdu, tak prostě vydrží klidně hodinu dvě sedět na studených schodech před dveřma. Čeká, až přijdu. Bojím se, že by tam tak vydržela čekat celou noc a nastydla se. Myslím si, že by se do boudy sama nevydala :-(
Bára jest offline   Reply With Quote
Old 06-03-10, 08:58   #9
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by alexa View Post
No, já teda mám dvě feny, ale vyslechnu si toho od lidí celkem dost a myslím, že speciální "hárací" kotec pro fenu by měl být od psa co nejdál. Asi by k tomu napsali víc ti, co mají smíšené smečky .
Nejlépe v jiné galaxii

CDaniela jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules