![]() |
![]() |
|
Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Obiecałam ok. tej godziny dać info, więc daję.
Jest zgoda w Policji na psa, ale musi mieć zdrowe stawy, zatem chyba znów martwy punkt. Czekam na wiadomość kolejną czy da się to zorganizować ![]() Dzwonili do mnie dziś z Czech, że papiery wysłali, zatem jakby formalnie jesteśmy pod tym względem do przodu, ale znów pojawia się problem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Distinguished Member
|
![]()
Graba, ja mogę tę akcję wesprzeć tylko finansowo, więc jeśli potrzeba kasy na prześwietlenie, weta, benzynę, czy co tam jeszcze, to napisz na PW.
NB wiem od innych, że też skłonni byliby się dorzucić, więc jakby coś, to daj znać czy i ile potrzeba |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Tmave Zlo
|
![]()
Ja tylko dodam z własnego doświadczenia w kwestii transportu - wiozłam przez pół Polski wilczaka, który conajmniej dwukrotnie pogryzł w klatce DOG V położonej na boku w kombiaku (Corolla). Wilczak w kagańcu i obroży. Smycz mogłam zdjąć.Oczywiście sama nie wyprowadzałam go w czasie jazdy. Poczekałam, aż będę miała fachową pomoc przy wyjmowaniu psa z klatki. Być może to wystarczy i nie trzeba organizować specjalnego samochodu.
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
moge proszic o wyjasnenie co do zdrowych stawow ma policja? czy ze co bedzie nie zdrowe to psu co stanie sie? ( jak kraj to obyczaj, u nas to oddali psa i koniec)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
p.s. i bardzo fajne ze tak pomagacie jeden drugiemu i psu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wilkokłak
|
![]()
Mnie to zabrzmiało tak, jakby na policji chcieli tego psa przygarnąć pod warunkiem, że będzie miał zdrowe stawy, ale oczywiście mogę się mylić.
PS Rona, słuszna uwaga. My co prawda w środę wyjeżdżamy już na ferie, ale jeśli będzie jakieś info co do kosztów, numeru konta itp., to byśmy się też "dorzucili" |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
no i o to chodzi : ze " pies idzie do policii ( policijantow) na stale" czy " pies bedzie oddany z pozwoleniem z policii"?
wiem ze ja nie polka, ale tu bardzo trudno zrozumiec niektore teksty. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Dzięki Joanna za radę. Rona prawdę pisząc, to sama też myślałam o wsparciu tego działania.
Jutro będą rozmawiali na stopie służbowej policjanci. Pani Anita (policjantka z Dzierżoniowa), ma pomóc. Ja nawet nie wiem o czym będzie ta rozmowa dokładne. O prześwietleniu stawów - tzn. zostałam poinformowana, że pies musi mieć takie badanie od osoby, która załatwia sprawę z policjantami odnośnie zabrania psa. Zatem ja Wam nic nie wyjaśnię i nie czuję się w obowiązku. Napisałam, to co podano mi do wiadomości ![]() Miał być e-mail od Czechów odnoście zrzeczenia się psa do pani Anity, a dopiero teraz ja dostałam do akceptacji "czy taki może być" i dopiero go prześlą. Więc sami widzicie, że nie jest tak "na już". Powiem wam, że pierwszy raz od kilku dni będę mogła iść spać z wielką nadzieją w serduchu ![]() Sorry, ale ja też nie wiem po co HD policji |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Graba, a o której wszyscy tam jutro będą?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Nie wiem czy przyjdą czy to rozmowa telefoniczna - Marta jak będziesz potrzebowała informacji, to dzwoń do pani Anity
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
ee to ja rozumiem z tekstu ze pies idzie do policii i bedzie uzytkowym psem? aa to jasne w takim razie po co HD - jesli dobry wynik, psa zabiora, jesli nie.... to.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|