|
|
|
|||||||
| Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
VIP Member
|
Magda, nie chodzi o czepianie się. Ja Ci tego nie zarzucam. Ale potrafię zrozumieć czyjeś zdenerwowanie, spowodowane zupełnie niepotrzebnymi komentarzami.
Akurat emocjonalne "trzaski" są zbędne w tym temacie. Szacun i zaufanie dla tych, co zaangażowali się faktycznie (nie w pisaniu) w ta sprawę. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Rozumiem, że zaangażowanie w tę sprawę usprawiedliwia chamstwo?
Czekam na odpowiedź w sprawie sprzętu. Myślę, że to mogłoby pomóc, nawet jeśli zajmuje się tym osoba z wielkim doświadczeniem. Sprawa pogryzienia jest już pewnie zgłoszona do sanepidu, a to oznacza dwutygodniową obserwację psa pod okiem wyznaczonego weterynarza, ale to można ominąć wizytami domowymi, o ile lekarz zechce współpracować. No i o ile DT też będzie chciało.
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Bardzo proszę niech każdy obejrzy sobie sprawę schroniska na Interwencja.pl - to nie jest schronisko tak naprawdę, to prywatny pensjonat, gdzie przetrzymywane są psy różnego pochodzenia
Ludzie w tej sprawie trzeba dużo taktu i umiaru, a także dyplomacji, aby pies nie przepadł nagle (tu czytajcie między literami, bo inaczej napisać nie mogę teraz)- czy to tak trudno zrozumieć? Magdalena jak wiele osób chętnych zaoferowała miejsce u siebie to fakt - jak chcecie, to sporządzę listę kto jeszcze zaoferował się..... Tu chodzi o to, że pies nie da się przewieść bez specjalnych środków. Chcecie przewieść "śniętego" psa 500km.? I co dalej w tym "tymczasie"? - potem będzie lament o to, że nikt nie chce pieska zabrać, a my będziemy obwiniać osobę, że przez ten czas "tymczasu" z psem nie robiła nic. Są wśród nas wilczakowcy z psami, po przejściach bez socjalu. Wierzcie mi, to co przeszli jest godne postawienia na piedestale. Wilczak reagujący w stresie, gryzie straszliwie - nie raz ludzie w bandażach musieli chodzić O rodowodzie napisałam dlatego, ponieważ ratując Mikusia dowiedziałam się, że polskie prawo mówi o tym, że pies staje się "własnością" jeżeli w ciągu 2 lat nie znajdzie się właściciel - nie wiem czy jest tak na 100%. Tu jest inna sprawa, ten pies ma właściciela, dowiedziałam się jaką kartę trzeba wypełnić, aby pies miał rodowód wydany wcześniej dla osoby adoptującej - tu jako dokument własności, o to idzie, uf... P.S. Ten pies, to nie jest zabiedzony zwierzak, to olbrzym o wadze ok. 60kg. Last edited by GRABA; 13-02-2010 at 02:21. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
złośliwy krasnolud
|
Tak, smoku wezme takiego psa do mieszkania na 7 pietrze.
Nie mam warunkow to sie nie odzywam bo cwaniakowanie przez net psu nic nie pomoze, a na lansowaniu sie nie zalezy mi. Wiec nie rozdziawiam niepotrzebnie geby przez neta.
|
|
|
#5 |
|
Galicyjski Wilk
|
W takim razie życzę dziś powodzenie, i jest to wypowiedz bez podtekstów, całkowiecie szczera, po prostu trzymam kciuki za osoby które tam dzisiaj pojadą.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
Proszę o numer telefonu do osoby która pojechała po Wilczaka z Dobrocina. WIdzę że nakręcacie się na wątku, jakieś czarne wizje wypisujecie na temat tego co się stanie z psem tam a nie wiecie o co tam chodzi.
Prosiłam już Grabę o numer telefonu. Ale mi nie dała. Prosiłam o info i też nie dostałam później co z wyjęciem psa. Wszystkie psy stamtąd są pod nadzorem organizacji!!! i możemy pomóc jak jest jakiś problem!!!!!! |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
Graba, już mam nr i info...
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Gorthan's WeReWoLf
|
Mowa była tez o pomocy w transporcie nie o wzięciu do mieszkania.
Quote:
Zawsze pisalam to co mysle i bede dalej. A to, ze TY nas nie lubisz - zwisa mi, bo ja nie przepadam za twoim chamstwem i jak to nazwales cwaniakowaniem przez net. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
złośliwy krasnolud
|
Tak, nie przepadam za toba, i co z tego?
Np zgadzam sie z tym co napisalas o szkoleniu, ale zupelnie nie rozumiem co za bzdury tutaj pociskasz. I po co? Nie mam zamiaru sie komus takiemu jak ty z czegokolwiek tlumaczyc w tym temacie. Znajac swoje mozliwosci nic nie obiecywalem wiec co sie czepiasz?
|
|
|
#10 |
|
Gorthan's WeReWoLf
|
Ja? A mi sie wydawalo, ze jest wlasnie odwrotnie
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Junior Member
|
Graba nie pamiętałam że jechałaś za granicę, nie wiem czy mi mówiłaś, no nie ważne. wykasuj też nr tel który tu napisałaś bo jest ochrona danych osobowych... jak nie wiesz jakie tam są układy to zapytaj mnie, nie nakręcajcie się bez sensu
strasznie nerwowo tutaj nie przejmuję akcji wyciągania psa, nie napisałam tego, tylko po przeczytaniu postów u Was chciałam zaznaczyć że pies nie "zniknie" jak co poniektórzy pisali, bo jest "pod ochroną" Też myślę nad tym gdzie go umieścić, lecz Ty i jeszcze parę osób macie dobry pomysł więc z niecierpliwością czekam czy się uda i co dalej. i jak się nie uda to pewnie czekamy tu na inne konkretne propozycje, ale konkretne a nie przejściowe Last edited by xmartix; 15-02-2010 at 11:11. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Senior Member
|
Obiecałam ok. tej godziny dać info, więc daję.
Jest zgoda w Policji na psa, ale musi mieć zdrowe stawy, zatem chyba znów martwy punkt. Czekam na wiadomość kolejną czy da się to zorganizować Dzwonili do mnie dziś z Czech, że papiery wysłali, zatem jakby formalnie jesteśmy pod tym względem do przodu, ale znów pojawia się problem... |
|
|
|
![]() |
|
|