![]() |
![]() |
|
Spotkania i podróże Spotkania - te duże i te maleńkie, oficjalne i prywatne. Ważne by psy się wyszalały.... Jak i gdzie jechać z psem na wakacje... |
![]() |
|
Nástroje | Metody zobrazení |
|
![]() |
#1 |
Ardal Conall
|
![]()
A dlaczego Szwecję? Wybieramy się tam pod koniec czerwca (jak co roku zreszta-choć pierwszy raz z Ardalem). Czy w Szwecji wilczaki też są persona non grata?
Cieszę się, że historia Majlo ma właśnie taki obrót i że wszystko skończy się w miarę dobrze. Nie wiem czy jest taki temat już założony (nie odnalazłem) ale warto by napisać o krajach gdzie wilczaki mają zakaz wjazdu, i o przepisach obowoiązujących w poszczególnych krajach dotyczących wwozu psa na ich teren. (szczepienia, odrobaczania, ile czasu przed itd...) BO my jedziemy, jak już wspomniałem pod koniec czerwca do Szwecji ale jak na razie nie mam pojęcia co załatwiać i kiedy, żeby nie przegapić terminów. Co musze zrobić, żeby Ardal mógl popłynąć z nami do Szwecji 22.06 i został tam do 4 lipca??? Dzieki za pomoc!!! ![]()
![]() |
#2 | |
Senior Member
Datum registrace: Nov 2006
|
![]() Quote:
Kiedy Ardall miał szczepienie na wściekliźnie?? Po 120 dniach od szczepienia musisz pobrać krew i wysłać do laboratorium w Puławach. Tam po zbadaniu dostaniesz wynik i musi Ci go wpisać do paszportu uprawniony wet. I coś jeszcze. Nam to zajęło około 5,5 miesiąca. i kosztowało całkiem dużą kasę ![]() Spiesz sie!!! Tu link: http://www.swedenabroad.com/Page____26326.aspx Jak tego nie spełnisz - nie ma szans na wjazd ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
Datum registrace: Nov 2008
|
![]() Quote:
http://www.wetgiw.gov.pl/index.php?action=art&a_id=3857 Co do Szwecji to jak napisała szasztin trzeba zacząć wszystko załatwiać dosyć wcześnie. Przepisy są podobne jak w GB - czip norma iso (ten z 15 cyframi) i badanie na przeciwciała - uprawnione w Polsce jest tylko jedno laboratorium w Puławach. Mój wet tłumaczył że czasem po szczepieniu nie wykształci się odpowiednia ilość przeciwciał żeby zaliczyć to badanie. Wtedy czeka powtórka i trzeba czekać pół roku żeby wykonać kolejne badania. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|