![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
K-Lee Family
|
![]()
Trochę niefortunne dla nas daty
![]() W Pawełkach najprawdopodobniej nas nie będzie. Wtedy, kiedy jest Złoty Stok, mamy zawody w Chorzowie...Brenna też nie pasuje ![]() Zostaje nam Przesieka i Olsztyn. I tam raczej będziemy. I zapraszamy wilczakowców do naszej drużyny K-Lee Family ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wilcza Saga
|
![]()
Ja i Corka miałyśmy raz jechać w 2009, ale w ostatniej chwili okazało się, że nie ma transportu. A jak będzie w tym roku - to się zobaczy. Chociaż na ten rok mam nieco inne plany
![]() Aczkolwiek może chociaż raz gdzieś uda nam sie wybrać, najpewniej do Przesieki - to nie nachodzi na żaden inny termin w moim wciąż powstającym terminarzu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
ja tez chetnie sie wybiore ale musze poczekac az mały podrosnie i sie wprawi w chodzeniu, nie chcialabym go przeforsowac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
K-Lee Family
|
![]()
W regulaminie jest napisane, że nie można startować z psem młodszym niż rok albo 9 miesięcy - nie pamiętam dokładnie
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wilkokłak
|
![]()
A ja mam pytanie: co pies (i przewodnik) musi umieć, żeby się bawić w coś takiego?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Plessowy wilczak
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
K-Lee Family
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Kondycja przeciętnego, niewysportowanego człowieka wystarczy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Ja polecam połączenie Jakuszyc z Harrachovem. Fantastycznie przygotowane trasy zarówno biegowe jak i zjazdowe (bieganie po wyratrakowanej trasie to bajka). Śnieg pewny jak w Alpach. Jak jest dużo śniegu to są na trasach takie śnieżne bandy, że pies może biec tylko do przodu, więc łatwiej nauczyć ciągnięcia. Byłam dwa lata temu na wielkanoc i było super. Szklarska nas zawiodła-ceny, trasy, wiaaaatr lodowaty jak to na Szrenicy, ale zjazdówki uratował Harrachov.
Last edited by jefta : 30-01-10 at 17:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() Co dobre szybko się kończy i właśnie dzisiaj wróciliśmy z Karkonoszy. Jakuszyce są rzeczywiście przecudne! 50 km świetnie przygotowanych tras biegowych w pięknej okolicy, jeśli tylko kondycja pozwala. ![]() ![]() W Harrachovie też fajnie. Można całkiem przyzwoicie pozjeżdżać, ale odnoszę wrażenie, że i tam trasy biegowe są chyba nawet fajniejsze od tych zjazdowych. Część z nich zresztą jest połączona z Jakuszycami. Parę zdjęć będzie, jak się ogarniemy, ale niewiele i nie najlepszej jakości, bo trochę trudno jeździ się na nartach i robi zdjęcia. ![]() W każdym razie chcemy tam wrócić latem, bo już mam w głowie parę wycieczek pieszych (dogtrekking? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wilkokłak
|
![]()
Zawody w dogtrekkingu mają tę wspaniałą właściwość, że są organizowane w bardzo fajnych miejscach, do których chętnie się wraca tak po prostu dla przyjemności powałęsania się z psem i najbliższymi, a że punkty kontrolne nie obowiązują, można dowolnie układać i modyfikować trasę.
![]() Ci którzy byli, na pewno rozpoznają to miejsce. ![]() ![]() ![]() Ciekawa rzecz; mniej więcej w połowie trasy mój kompas zaczął pokazywać północ tam, gdzie normalnie jest południe. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Ale super fotki, i jakie wyrazne jestem pod wrazeniem a Łowcus jaki przystojny
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
Lowcus ma zawsze super foty, buziaki dla psistojnego brata, podziwiamy ze tak dzielnie towarzyszy w podrozy.
![]() |
#14 |
Wilkokłak
|
![]()
Dzięki!
![]() Łowcuś jak zawsze o tej porze roku - łysiutki. ![]() PS A my za to podziwiamy i gratulujemy zacięcia szkoleniowego i zdania egzaminów i to w utrudnionych okolicznościach. ![]() Last edited by Grin : 14-08-12 at 22:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|