Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Chov

Chov Informace o chovu, výběru, odchovech....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-12-2009, 22:57   #1
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by Pavel View Post

Danielo - opět jsi nezklamala. Jsem členem Klubu a tedy mám právo se vyjadřovat ke všem jeho rozhodnutím, stejně jako každý jiný. A přestože nejsem poradcem chovu a nemám ani ambice ani znalosti k tomu se jím stát, mohu mít názor na rozhodnutí výboru. Jestli jsi nepochopila, tady se nejedná o rozhodnutí poradce chovu, ale o rozhodnutí výboru !!!
Trochu to překrucuješ ale budiž.
Samozřejmě že můžeš kritizovat. Nemáš žádné funkce, a tudíž žádné závazky tak proč se neopřít do jiných, kteří je mají ... Dělal jsi to ostatně vždycky.
Mimochodem můžeš být členem výboru, když se necítíš na poradce
A tvůj názor o zaplevelování plemene jedinci které necheme??? To zní jak projev ze zasedání stany... Nebo jsou kolektivním majetkem?

Last edited by CDaniela; 27-12-2009 at 23:03.
CDaniela jest offline   Reply With Quote
Old 27-12-2009, 23:00   #2
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Osobně se domnívám, že je na místě prohřešky trestat. Jednou tu máme nějaká pravidla, která mají nějaký smysl. Pravidla mají platit pro všechny. Kdo je poruší jednou, neúmyslně, náhodou, měl by dostat menší trest (řekněme třeba důtku). Kdo si z toho nic nedělá a má z chovatelské komise srandu, protože ví, že mu to příště zase projde, měl by podruhé dostat trest mnohem větší. Tak, aby si uvědomil, že tu chovatelská komise pro srandu není. Jinak by se mohlo snadno stát, že bude chovatelská komise záhy pro srandu úplně všem.
Je sice pravda, že máme málo jedinců a potřebujeme rozmanitou krev, ale opakované krytí nám v tomhle nepomůže. A pokud už je potřeba z některého spojení víc jedinců, dá se to udělat legálně.
Schválně to zaženu do extrému: existuje pravidlo, že za vraždu jde člověk do vězení. Když zabije neúmyslně, jde do vězení sice na kratší dobu, ale jde tam stejně. A co když zabije několikrát? Přeháním záměrně, jde totiž o princip.
Marianka.W jest offline   Reply With Quote
Old 27-12-2009, 23:11   #3
CDaniela

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by Marianka.W View Post
Kdo je poruší jednou, neúmyslně, náhodou, měl by dostat menší trest (řekněme třeba důtku). Kdo si z toho nic nedělá a má z chovatelské komise srandu, protože ví, že mu to příště zase projde, měl by podruhé dostat trest mnohem větší. Tak, aby si uvědomil, že tu chovatelská komise pro srandu není. Jinak by se mohlo snadno stát, že bude chovatelská komise záhy pro srandu úplně všem.

Tu neúmyslnost nebo úmyslnost jde hodně těžko dokázat.

Old 27-12-2009, 23:16   #4
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Quote:
Originally Posted by CDaniela View Post
Tu neúmyslnost nebo úmyslnost jde hodně těžko dokázat.
To je pravda. U zabití se ne/úmysl taky prokazuje těžko.... Zvlášť, když je to opakovaný případ.
Old 27-12-2009, 23:38   #5
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Tady přece nejde v principu o úmyslnost nebo neúmyslnost. I když samozřejmě, pokud někdo něco takového dělá úmyslně, tak by měl být potrestán skutečně exemplárně. Ale chovatel je zodpovědný za své psy, takže by se měl postarat, aby k "nehodám" nedocházelo. No a pokud k ní dojde opakovaně, tak by neměl chovat vůbec, protože na to zřejmě nemá.
Pavel jest offline   Reply With Quote
Old 28-12-2009, 12:43   #6
CDaniela

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by Pavel View Post
Ale chovatel je zodpovědný za své psy, takže by se měl postarat, aby k "nehodám" nedocházelo.
No s tím vyjímečně souhlasím.

Old 28-12-2009, 17:36   #7
Stela
Junior Member

Send a message via ICQ to Stela

Pavle, neustále mluvíš o "zaplevelování" plemene. Promiň, ale takto by ses o odchovech všech a nebo konkrétně p.Čermáka, ať už kryl úmyslně nebo ne mluvit neměl. Nemůžeš říct, že jeho odchovy zaplevelují plemeno. Promiň, ale trochu úcta. No mimo jiné zrovna z ch.st z Malého ráje nebyl doposud využit jedný pes či fena. A jediný pes, kterého je vidět a o kterém je slyšet je Blade a ten nemá bonitaci. Takže k žádnému "zaplevelování" zatím nedochází. Štěňata původ mají a tak je správné jim tento průkaz vydat. To, že Dana neměla hlasovat jsem taky nepochopila, hlasovala všude u p.Hanačíka, u Jarky Smištíkové atd tak proč ne u p.Čermáka. Opravdu zase boduješ - ach jo. Kolikrát se ke svým odchovům chová hůř než k ostatním, protože na ty její jí bohužel nezbývá čas, mohu ti to sama dosvědčit, že mi nemůže pomoci s prodejem, aby neměl zase nějaký rejpal problém v tom, že mi pomohla atd. Když jsem si vyřizovala krycí list a krytí volala jsem pořád já, a to jsem byla ráda, že na mě měla vůbec čas. Mimo jiné na moje štěňata (její vnoučata) se přijela podívat jenom jednou (na kontrolu vrhu), protože jinak musela jezdit po kontrolách ostatním. Když jsme v Jevišovicích podívá se na Giru jen letmo a běží se věnovat ostatním. Takže nenaznačuj, že se chová ke svým štěňatům jinak, vím, že to tak není ba naopak je na své psy přísnější. Zezčátku jsem si říkala, že bych mohla být pro klub nějak prospěšná, ale nakonec jsem se rozhodla, že žádnou funkci v klubu nikdy nechci, že se budu starat o svoje psy a odchovy a kašlu na všechny funkce, protože i když jí budeš věnovat maximum a dělat pro ty psy vše, nakonec se stejně najdou lidé, kteří nedělají nic jiného než sedí celé dny u počítače a pomlouvají práci hlavní poradkyně, výboru a všech ostatních.
Stela jest offline   Reply With Quote
Old 28-12-2009, 15:53   #8
CDaniela

CDaniela's Avatar

Quote:
To je pravda. U zabití se ne/úmysl taky prokazuje těžko.... Zvlášť, když je to opakovaný případ.
Lenko prosim tě, jak chceš člověku dokázat že svou fenu ke spu pustil v době hárání úmyslně? Nejde přece jen o štěňata "z Malého ráje" jde o všechna nežádoucí krytí. Jestli že chcete někoho trestat, musíte všechny rovným dílem. Jinak mi připadá že zacházíme do extrémů, které už se zájmovým, dobrovolným sdružením nemají nic společného

Old 28-12-2009, 20:02   #9
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Quote:
Lenko prosim tě, jak chceš člověku dokázat že svou fenu ke spu pustil v době hárání úmyslně? Nejde přece jen o štěňata "z Malého ráje" jde o všechna nežádoucí krytí. Jestli že chcete někoho trestat, musíte všechny rovným dílem. Jinak mi připadá že zacházíme do extrémů, které už se zájmovým, dobrovolným sdružením nemají nic společného
Ale to je přece jedno, jestli úmyslně nebo neúmyslně. Nehoda se může stát, to beru, ale nehoda se stane jednou. A i když se stane, nic to nemění na tom, že za porušení pravidel následuje sankce. Jak říkáš, všechny rovným dílem. Ale důsledně, jinak tu opravdu je ChK pro smích.
Old 28-12-2009, 22:40   #10
Stela
Junior Member

Send a message via ICQ to Stela

Quote:
Ale to je přece jedno, jestli úmyslně nebo neúmyslně. Nehoda se může stát, to beru, ale nehoda se stane jednou. A i když se stane, nic to nemění na tom, že za porušení pravidel následuje sankce. Jak říkáš, všechny rovným dílem. Ale důsledně, jinak tu opravdu je ChK pro smích.
Souhlasím, nehoda se může stát jednou a pochybuji, že to podruhé byla zase nehoda. Jednou bych nehodu tolerovala, pod nějakou podmínkou a pokud by se to stalo chovateli i podruhé zavedla bych nějakou finanční pokutu, ale né 300,- to je opravdu pro smích.
Stela jest offline   Reply With Quote
Old 29-12-2009, 01:11   #11
PavelzMalehoraje
Junior Member

Default Pavel Čermák

Jmenuji se Pavel Čermák, jsem majitel Bada Vlčí naděje a Dixie Dakmat. I když nevyhledávám takové to pomlouvačné články o sobě a ani nikom jiném , tak toto mě nenechalo v klidu. Nechápu proč někdo musí takto ventilovat své komplexy na úkor jiných, napadá mně závist , nenávist a nebo obliba vtom být středem pozornosti. Vím že nejsem nejlepší příklad pro jiné chovatele, ale věřím že mají dost vlastního rozumu, aby věděli co je správné a co špatné.

Jsem plně odpovědný za to co se stalo a nikdy v žádném případě se nezříkám odpovědnosti za své psi a přijmu jakékoliv adekvátní potrestání , ale ty štěňátka by tím trpět neměli. To že jsou s PP , tak za to jsem moc vděčný celé chovatelské komisi a to že D. Matušincová nadržuje Dixi, tak to je k smíchu, každý kdo ji zná, podle mne ví , kde je pravda. Takové řeči " že si mnu ruce" jak jsem stím pěkně vydrbal atd. tak to je blbost. Mám je oba moc rád (Bada a Dixi) a nikdy bych neudělal nic co by jim nějak ublížilo , natož Dixi nechat na krýt v tomhle věku. Kdybych to dělal úmyslně, tak místo třetího vrhu mám už alespoň šestý a říkal bych si množitel !!! Je pravda že je to již druhé nechtěné krytí ale věřte že jich mohlo být daleko víc, neboť CSV sami o sobě jsou dost vynalézavý, natož když je vedle hárající fena, kdysi dávno se Bad dokonce naučil šplhat a za svoji háravou sestrou se skoro dostal střechou, atd.

Nechápu jak někdo tu může psát že toto spojení není dobré , že na sebe nesedí, že zapleveluji plemeno, jsou přítěží a už vůbec NIKDO nebude říkat štěňatům z Malého ráje že jsou "PLEVEL" a Já PODVODNIK ( jak si Pavle můžeš vůbec tohle dovolit, nikdy jsem Ti nic neudělal a Ty mně tu veřejně urážíš !!! ).

Zaznělo tady také to že Tyto štěňátka nikdo nechce atd. jak tohle můžete vědět a to že nejsou nikde vidět neznamená že jsou nějak špatná, Já si jenom vybírám takové majitele , u kterých bude štěně spokojené a je mi úplně jedno jestli budou jezdit po výstavách a nebo třeba cvičit do morku kosti, s většinou majitelů jsem v kontaktu a tak vím co z nich vyrostlo a že se mají dobře a to je pro mě důležité. Jsem rád že třeba Blade je svými majiteli tak pěkně prezentován a nebo kdysi Alf aj. , ale je to jejich věc a nikoho nebudu k něčemu takovému nutit.

Také by mě zajímalo jaké kdo má indície že jsem to udělal úmyslně. Bad je na svůj věk ještě dost vitální a kvůli hárající Dixi je schopen se i zmrzačit,
rozštípal zubama bytelnou dřevěnou boudu a pak se pustil do mříží, které mimochodem poškodil tak že se protáhnul do jiného kotce a přišel při tom o dva zuby, X krát jsem jim kdysi zabránil v nakrytí , ale to už tu nikdo nevidí. Vzhledem k tomu že jsem zrovna byl mimo domov tak se stalo co se stalo a mrzí mně to hlavně kvůli Dixie. Vzhledem k tomu jak je stávající kotec nedokonalý , tak nachystám Badovi na jaře betonové vězení aby jste tu měly klid.

Oba se mají moc rádi , jsou rodina a tak se i chovají a rozhodně jim to nemám za zlé. Pavel Čermák
PavelzMalehoraje jest offline   Reply With Quote
Old 29-12-2009, 07:28   #12
Edenseveru
Junior Member

Pavle, ten "nejvyšší trest" už byl na výboru ne na CHK.
Ale jednali o pěněžitém trestu.
A o zákazu chovu , také mluvili - přesně o té větě,kterou tu předhazuješ...
Ale zamysli se !!
K čemu je tento trest??!!
Jen to zní hrůzostrašně!
Pan Čermák už stejně na feně chovat nebude a ani nemůže , páč je Dixie již 10 let.

ps: panu Čermákovi VELMI doporučuji, pro klidné stáří Dixie , aby jí nechal vykastrovat. Není to žádný težký zákrok, za 10dní je fena opět ok a může být celoročně se svým vyvoleným. Já tak mám všechny své "babči" - a i ze zdravotního hlediska je to doporučitelné.

Lucie
Edenseveru jest offline   Reply With Quote
Old 27-12-2009, 23:06   #13
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Quote:
Trochu to překrucuješ ale budiž.
Nic nepřekrucuju, reaguju na to, cos napsala.

Quote:
Samozřejmě že můžeš kritizovat. Nemáš žádné funkce, a tudíž žádné závazky tak proč se neopřít do jiných, kteří je mají ... Dělal jsi to ostatně vždycky.
O jakých závazcích mluvíš ? Stejně jako ostatní členy Klubu i mne zastupují volení zástupci a tak se samozřejmě zajímám, co a jak za členy (a tedy i za mne) rozhodují. Na tom není nioc špatného, právě naopak. Členové by neměli jen jednou za 2 roky zvolit vedení Klubu a dále se o nic nestarat, ale měli by mluvit do dění stále. Je to přece klub náš všech. Doba, kdy v Klubu rozhodovalo pár vyvolených a nikdo nesměl ani muknout je bohudíky už pryč.

Quote:
Mimochodem můžeš být členem výboru, když se necítíš na poradce
Já jsem, na rozdíl od Tebe, už ve výboru a pro Klub pracoval. Takže vím, co to obnáší. A pokud bude mít někdo potřebu mne navrhnout a zvolit, tak se tomu nebráním.

Quote:
A tvůj názor o množení psů, které nikdo nechce??? Ten "nikdo" je kdo?
Myslím tím psy, kteří jsou kříženi v rozporu s plánem chovu a tedy i s potřebami plemene. Samozřejmě, že i takoví psi si najdou své majitele (najdou si je i bezpapíráci). Ale pro plemeno jsou jen přítěží.
Pavel jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules