|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
|
Thread Tools | Display Modes |
09-11-2009, 12:59 | #1 |
Wilczy Duch
|
Brix, czyli MILO Ruskov Dvor kończy 13 lat!
Są tematy nie miłe i są te bardzo miłe, jak ten. Mam przyjemność złożyć jako pierwsza WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO dla przewspaniałego psa, który został doceniony w wielu krajach i nie mam tu na myśli wystaw. Tak, Milo kończy w tym roku, 10 listopada, 13 lat!! Dochował się 89 potomków. Milo to dalej z zachowania młodziak, jest pełen radości i chęci zabaw, prawdziwy pieszczoch, co miałam przyjemność oglądać niespełna miesiąc temu będąc w odwiedzinach na Słowacji. Posiada piękną maść, kontrasty, i uśmiech na pysku, a charakter, czysta poezja, zakochałam się od pierwszego wejrzenia
Tak więc w imieniu swoim i całego naszego Wilczego Ducha oraz całej ekipy spod Dumbiera, pragnę raz jeszcze życzyć wszystkiego Najlepszego, jeszcze wielu, wieelu tak wspaniałych dni i dłuugiego życia! Obiecuję uzupełnić ten temat jeszcze najnowszymi zdjęciami tego wspaniałego wilka,...ale kiedy znajde ta płytkę ze zdjeciami
"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach." Last edited by shaluka; 09-11-2009 at 13:05. |
09-11-2009, 21:31 | #2 | |
Moderator
|
Quote:
Dokladnie tak jak ja 7 lat temu, bo przeciez Milo to nikt inny jak ojciec pierwszego miotu CzW w Polsce.... "Tatuskowi" zyczymy wszystkiego NAJlepszego!!! Aset Voodoo Wolf, Alistair Wolf & Andariel Wolf z Peronówki Ale tez nie kazdy pewnie wie, ze Milo to cos wiecej - to pies, ktory dla CzW jest jak Walesa... to on 'skakal przez plot', gdy Czechy i Slowacja byly podzielone i nie utrzymywaly kontaktu - on spowodal, ze ten mur runal.... Wlasnie dla Milo pojechalismy na pierwsza slowacka wystawe. Pojechalismy mimo tego, ze wmowiono nam, ze slowackie psy to wymoczkowate pokraki, ktore nie przypominaja typowego psa tej rasy. Zadnemu czeskiemu hodowcy na MYSL by nie przyszlo, aby jechac na krycie na Slowacje. Zabrala sie z nami Lucka Novoveska (hod. Eden severu). Wizyta w Nitrze zmieniala nasze zdanie. Jej rezultatem byl pozniejszy miot (u nas i u Lucki), oboz na Slowacki i setki fotek slowackich psow przez co postrzeganie ich CzW diametralnie sie zmienilo... Okazalo sie, ze horrorki opowiadane przez niektorych czeskich hodowcow to jedynie bajeczki dla niegrzecznych dzieci... Ze czasem to co ktos mowi moze baardzo mijac sie z prawda... Dzieki temu nie tylko Milo, ale wiele slowackich psow doczekalo sie gromadki dzieci i udalo sie zachowac wieksza czesc tamtemjszej krwi... Chcac nie chcac Milo WIELE zmienil.... |
|
10-11-2009, 16:57 | #3 |
Wilczy Duch
|
"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach." Last edited by shaluka; 10-11-2009 at 17:13. |
10-11-2009, 19:58 | #4 |
Wilczasty : Foto
|
Sto lat Sto Lat od Córek Andariel Wolf i Irris dla Taty