W takim razie ja bardzo
Quote:
....proszę o krótkie i rzeczowe odpowiedzi. Otoczka typu show mnie nie interesuje (...) Proszę o odpowiedz na temat bez zbędnych akcentów.
|
1. dlaczego nie masz za złe hodowcom, że nie wystawili grup hodowlanych na
wystawie klubowej dużo bardziej prestiżowej niż krajowa? Co z tego że ich psy były wystawiane,
skoro brakło ich przydomków w grupach hodowlanych? 

2. chyba nie jesteś aż tak "odklejony" żeby twierdzić, że jeśli grupy hodowlanej z przydomkiem "z Peronówki" nie ma na wystawie klubowej X to jest
BE, a kiedy grup hodowlanych innych hodowli nie ma na wystawie klubowej Y to jest
CACY?
Quote:
Originally Posted by wilczakrew
Widzę, że się bardzo lubisz śmiać.
To może zrobimy to razem bo wtedy oboje będziemy wiedzieć z czego się śmiejemy.
|
Myślałam, że wiesz?
Quote:
Nie interesuje mnie jak dobrze był reprezentowany przydomek na wystawie klubowej, tylko interesuje mnie dlaczego nie było tam grupy hodowlanej.
|
No ja rozumiem świetnie, co Cię interesuje, potrafię czytać ze zrozumieniem. Dlatego pytam, dlaczego interesuje Cię wyłącznie brak grupy hodowlanej z przydomkiem "z Peronówki", a nie interesuje Cię brak grup hodowlanych z innymi przydomkami hodowlanymi....
Quote:
Nie pojmuje dlaczego odnosisz realia polskie do słowackich. To jest ich wystawa klubowa i fakt, że odbyła się przy okazji wystawy światowej, a nie innej nie dodaje jej rangi, a tym bardziej nie obliguje polskich hodowców aby ją szturmowali. Taka sama sytuacja odnosi się do wystaw klubowych w innych krajach. To są ich wystawy klubowe tak samo jak my mamy swoją
|

Może się nie orientujesz, ale ranga wszelkich imprez konkursowych rośnie proporcjonalnie do ilości i jakości podmiotów które w niej uczestniczą. Naprawdę dziwię się, że o tym nie wiedziałeś....
Quote:
Rona nie znasz mojego toku rozumowania i nawet nie staraj się go poznać.
Nie staraj się go odwracać i pokazywać inny tok myślenia na podstawie mojego.
|
Grzesiek, powiedz w jakim celu piszesz na tym forum jeśli nie życzysz sobie, żeby ludzie podążali Twoim tokiem rozumowania? Stawiasz tezy, przeważnie bardzo kategoryczne, często nieprzemyślane i nielogiczne i sam fakt że ktoś je czyta i do nich się odnosi jest wyrazem szacunku dla tego, co masz do powiedzenia. Jeśli widzę w Twojej wypowiedzi nielogiczność, to się do niej odnoszę po to, aby dać Ci szansę ją wyjaśnić i wyświetlić nieporozumienie.
Bardzo ostro skrytykowałeś Margo, wręcz na nią napadłeś, że nie przyjechała na klubówkę, ale wyjaśniła Ci (choć wcale nie miała takiego obowiązku

), że miała w tym czasie bardzo ważne zobowiązania, zresztą tez związane z psami i kynologią, których nie mogła przełożyć na inny termin. Gdybyś był uczciwym dyskutantem i człowiekiem który gra "fair" to zamiast:
Quote:
ciągle wysuwać jakieś głupie zarzuty i odpowiadać na niezadane pytania.
(...) wszystko zbywać na zupełnie inne tory i zaczynać sobie robić komedię.
|
napisałbyś jedno małe słówko: "przepraszam", które zakończyłoby temat.
Quote:
Co do lansowania to napisałem, że ja widzę zupełnie co innego. Nie staraj się innym pokazywać co ja widzę i kogo lansuje bo tak nie jest. Wtedy jest to Twoja opinia, a nie mój wybór.
|
Co do lansowania, to nic nikomu nie pokazuję

Przecież wcale nie ukrywasz które psy i których hodowców lansujesz, a ja tylko napisałam, że to fajnie. Masz z tym jakiś problem?