![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
A wracajac jeszcze do tych dwoch suczek ktorych w zyciu na oczy nie widzialam - powiem raz jeszcze: gdy widze prezentowane zdjecia to wydaje mi sie ze pierwszego dnia oceny czyli na bonitacji sedzia byl rozkojarzony skoro takiej "dziwnej" suce dal ocene wyzsza ... moze po prostu na wystawie poprawil swoj blad:P
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
po piate to mam odczucie ze ten spec ci cos za skore zalazl - wiem na czym polega wystawa klubowa bo nie bawie sie tym od chwili ale juz dobrych pare lat - z psa kazdej rasy mozna zrobic zwierze show - a co do zdjec to myslalam ze jak dajesz do porownania to jakies takie najlepsze lub najbardziej obiektywne no i zawsze ZAWSZE podkreslam w gestii wlasciciela psa jest uemiscic w sieci najlepsza jego fotke nierzadko lepsza niz oryginal (od czego mamy PS:P) wiec mowienie ze fotka nie oddaje oryginalu mija sie z celem. Piszac o innych rasach chcialam Ci przedstawic czym kieruja sie sedziowie w wyborach BOB - a wiadomo ze nie sa to wybory latwe, poza tym wystawa a bonitacja to roznica nawet jesli to jest wystawa klubowa - dodatkowo tak jakos sie sklada ze ocena sedziego jest subiektywna, sedzia to nie BOG i nie wyrocznia tylko zwykly czlowiek ktory tez moze sie mylic i takie tam.. ale szkoda sie wysilac bo ty i tak wiesz inaczej
![]() |
|
|