|
|
|
|||||||
| Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |||
|
Moderator
|
Quote:
Quote:
Quote:
Glasya jest CZADERSKA. Wzorcowa pod kazdym wzgledem. Ale tak jak wszystkie psy tego pana hodowcy kompletnie niesocjalizowana... Dlatego mimo zerowych wad w eksterierze jest na bonitacji jedynie P5 - WYLACZNIE za charakter. Poniewaz jednak pan hodowca to profesjonalista to wystawia suke tak, ze mucha nie siada... To przy prezentacji nie widac jej brakow w wychowaniu. W piatek suka oberwala za charakter, w sobote byla wystawiona tak, ze kermit lepiej by nie potrafil - prezentowala sie jak misska na wybiegu. Wiec wygrala... za eksterier, ruch i prezentacje... Jezdzisz na tyle wystaw i dziwi ciebie, ze to mozliwe... Sprawa z Aneli z Kopáckova dvora to odwrotna sytuacja. To suka z glowa samca - psia. Na bonitacji nie da rady za to obnizyc oceny, bo nie ma wpisu "wrazenie ogolne". Glowe suka ma typowa, tylko nie dla tej plci... Natomiast w stawce na wystawie rzeczywiscie nie zaslugiwala na "dosk", bo z takim wygladem daleko jej bylo do "doskonalych" suk... Mam nadzieje, ze rozwiazalam Wam ta skomplikowana, nurtujaca was od tygodni sprawe rodem z X-files... |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
wlasnie edytowalam swoj post i chcialam jako laik totalny w tej rasie dopisac ze z prezentowanych fotek suka z bdb gdybym to ja ją oceniala tez by dostala bdb wlasnie za ta glowe ktora mi sie zupelnie nie podoba - a faktycznie jak pisze Margo ta druga suczka jest SHOW i to zajebiscie SHOW i nie dziwi mnie ze wziela Rase - prezencje na ringu ma godna pozazdroszczenia
|
![]() |
|
|