![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
vlciak v aute je ako spatne nacasovana bomba - niekedy nic a niekedy je auto nepojazdne. Freiku sme uz preto premenovali z Maly Bysterec na Maly Houdiny
![]() volakedy som mal specialne pre nu upraveny zigulak sedan- bez zadnej sedacky s podlahou a kompletnym tapacirovanim a s deliacou stenou za prednymi sedackami. Velmi sa jej tam pacilo, rada sa tam vozila ale raz sme ju nechali v aute samu pred restauraciou a ked sme sa vratili spodok deliacej steny odtrhnuty (preglejka - hore bola drotena mreza) a kedze za deliacou stenou bola sedacka tak do sedacky vyhryzena diera a psisko sa veselo skeri na soferovej sedacke. Teraz mam v mondeu kombiku vzadu v kufri velku preglejkovu bednu hore s drotenou mrezou - pre Frei zatial v pohode ale mala Bruinen (ked mala cca 2-3 mesiace) bez problemov preliezla sparami medzi mrezou a sklom. tak som tam dorobil "usi" do L - prekryvalo to sparu medzi bednou a bokom auta a medzi mrezou a sklom. Raz na chalupe tesne pred odchodom to krpate trojmesacne stena uz nevedelo co vyviest - permanentne sa cedila k susedom popod plot a potom sa vyskierala a ine blbosti stvarala. tak sme ju na chvilu strcili samu do "zabezpeceneho" auta. Za 15 minut co tam bola sama dokazala to "ucho" na jednej strane vyhnut, vypacit a odtrhnut z kovoveho vinkla co to drzal pohromade a veselo skakala z prednej sedacky na zadnu. Najlepsie auto na psa je asi felicia VAN - Freike sa tam vzdy pacilo najviac (a hlavne tam nemala velmi co rozoberat) - vzadu obrovske okno tak sa rada predvadzala a robila opicky na okoloiducich. do pickupu sa jej uz tak velmi nechcelo - asi preto ze mal chladiarensku budu a vnutri bola tma. A zabudol som ze Sasi na fiate (tiez ma vzadu taku bednu s mrezou) psisko z nudy odtrhlo plastovy kryt pod zadnymi dverami a s elektrikarskou presnostou precviklo kable k zadnym svetlam ![]() Takze so samotnym vlciakom v aute velmi opatrne!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Keby len kable prekusla, tak v poho (sak mi to ma kto opravit), ale ona si aj kufor zvnutra otvorila (kufor NEMA otvaratko zvnutra, jej sa podarilo prestrcenym prstekom uvolnit zapadku). Nastastie naokolo ziadna doprava a hned som ju zbadala, ale keby to bolo na odpocivadle pri dialnici, tak neviem neviem.
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
mate pravdu,do toho auta ji davat nebudu,sice jsem si nejdriv rikala,ze bychom mohly byt i vic spolu,kdybych vencila v poledne,ale to riziko,ze to auto zdemoluje je opravdu velke.kdyz vidim,jak dopadla klec
![]() jo a s tema sousedama.tak ti maji tak jemny sluch,ze dneska si byla sousedka stezovat,ze priteli zvoni rano budik 45 minut a ona nemuze spat. takze spi asi za stenou vedle nas,chapu,ze vyskajici vlk u ucha nastve,ale co je arwen mimo loznici,tak si zatim stezovat neprisli...s tema lidma to je tezke,proto je asi moc nemusim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
tak vcera zase predvedla divadlo. vyla hodinu v kuse a zbyvajicich sedm hodin mela mezi vytim dokonce i 5ti minutove pauzy. potkali jsme sousedku nad nama,stezovala si na vyti a mimo jine i to,ze ji jde kour z cigaret z nasi kuchyne do bytu skrze otevrene okno. Je jasne,ze sousedi,protoze mame maslo na hlave zacali prudit. nechce se mi do otevrene valky,ale chceme toho psa resit a jde nam o cas. Nevim,jake moznosti maji sousedi,pokud se rozhodnou hrotit. cetla jsem ,ze ve vyhlaskce hl.m .prahy o chovu a drzeni psa v byte je psano,ze pes nesmi hlukem obtezovat okoli,zejmena v dobe nocniho klidu {nebo tak nejak se to pise}.Muzou naridit psa odebrat? dle naseho prava je to vec,takze myslim,ze ne,ale zacinam se toho dost desit. nikdy jsme se sousedy problemy nemeli,takze je to pro nas docela nova a neprijemna situace. musim si vzit tu dovolenou a fakt to trenovat po minutach. vcera spala mimo loznici a neprotestovala nijak vyrazne,akorat se rozhodla ze rozkouse zapalovac,coz se ji nepovedlo,jinak by dneska uz byla po amputaci jazyka z duvodu omrzlin
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
2 mellorn:
Nechci být za sýčka, ale myslím si, že čévéčko (zvlášť pokud je závislák) neodnaučíš výt. Můžeš to pouze torchu zmírnit, ale počítej s tím, že pokud bude doma sama a na chodbě třeba vrznou dveře od sousedů nebo se rozjede výtah, zase spustí, protože jí bude líto, že jsi to nebyla ty. Bude v klidu jen, když ji nic nevyruší z čekání na tvůj návrat (to bude totiž spát), to ale nezaručíš ![]() Kamarádovi vyl pes v kotci v noci, i když byl kamarád doma. Trochu to utlumil tím, že mu na dálku rozsvěcel světlo nad vchodem do domu a pes si myslel, že za ním jde páníček ven. Ale na 100% to nefungovalo. Držím ti palce, ať to zvládnete, protože nepříjemní sousedi jsou hrozná věc. Akorát se před případným střetem s nimi nejprve seznam s vyhláškou, případně i s postojem úředníků na úřadě městské části. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Tak nevím, píšu to už podruhý, pže poprvé se to nezobrazilo, tak snad to tam teď nebude dvakrát, zas takový moudra to nejsou..
Opravdu držím palce, Mellorn!!! Vím o čem mluvíš a jak ti dokáží "osladit" život netolerantní sousedé. ![]() Naše čsv holky jsme naučily být hodný přes žrádlo. Teď se těší, abysme už vypadli a ony dostaly nějakou tu svojí ňamku. Ale jestli ta tvoje teskní tolik, že jí ani velká(aby dýl vydržela) a klidně syrová(aby byla dost lákavá) kost nezajímá když odejdeš, tak to je blbý. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ahoj, no ked sa zacnu susedia stazovat vacsinoui sa to rapidne zhorsi. Ty si nervozna ze co zas dnes bude, ked odchadzas a pes si mysli ze nieco hrozne sa ide diat kedze si nervna a vyje o to viac. Zacarovany kruh. Skus proste obehnut vsetkych susedov osobne, vysvetlit im, ze pes je v novom prostredi a vyje, ale ze to sa do poriadku. Aj o tej nervozite im vysvetli. Ze proste najefektivnejsi sposob ako to riesit je nevsimat si to.
Mne este celkom pomohlo zobrat suku do roboty - cely den sa tam desne nudila ale spat sa jej nedalo, odvtedy podstatne lepsie znasala ked som sla rano do roboty. A zistila som, ze sa neoplati svindlovat a snazit sa stratit - najlepsie funguje ked jej pred odchodom dam pusu a poviem aby bola dobrucka a este jej spoza branky zakyvam. Zalezie na budu a spi. Ovsem ak sa vratim a potom idem prec to je horsie, to uz jasne idem na prechadzku bez nej a to sa predsa nerobi...
![]() |
|
|