Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-09-2009, 15:15   #1
pato_garzik
Junior Member

pato_garzik's Avatar

Send a message via Skype™ to pato_garzik
Default CSV v aute

vlciak v aute je ako spatne nacasovana bomba - niekedy nic a niekedy je auto nepojazdne. Freiku sme uz preto premenovali z Maly Bysterec na Maly Houdiny
volakedy som mal specialne pre nu upraveny zigulak sedan- bez zadnej sedacky s podlahou a kompletnym tapacirovanim a s deliacou stenou za prednymi sedackami. Velmi sa jej tam pacilo, rada sa tam vozila ale raz sme ju nechali v aute samu pred restauraciou a ked sme sa vratili spodok deliacej steny odtrhnuty (preglejka - hore bola drotena mreza) a kedze za deliacou stenou bola sedacka tak do sedacky vyhryzena diera a psisko sa veselo skeri na soferovej sedacke. Teraz mam v mondeu kombiku vzadu v kufri velku preglejkovu bednu hore s drotenou mrezou - pre Frei zatial v pohode ale mala Bruinen (ked mala cca 2-3 mesiace) bez problemov preliezla sparami medzi mrezou a sklom. tak som tam dorobil "usi" do L - prekryvalo to sparu medzi bednou a bokom auta a medzi mrezou a sklom. Raz na chalupe tesne pred odchodom to krpate trojmesacne stena uz nevedelo co vyviest - permanentne sa cedila k susedom popod plot a potom sa vyskierala a ine blbosti stvarala. tak sme ju na chvilu strcili samu do "zabezpeceneho" auta. Za 15 minut co tam bola sama dokazala to "ucho" na jednej strane vyhnut, vypacit a odtrhnut z kovoveho vinkla co to drzal pohromade a veselo skakala z prednej sedacky na zadnu. Najlepsie auto na psa je asi felicia VAN - Freike sa tam vzdy pacilo najviac (a hlavne tam nemala velmi co rozoberat) - vzadu obrovske okno tak sa rada predvadzala a robila opicky na okoloiducich. do pickupu sa jej uz tak velmi nechcelo - asi preto ze mal chladiarensku budu a vnutri bola tma.
A zabudol som ze Sasi na fiate (tiez ma vzadu taku bednu s mrezou) psisko z nudy odtrhlo plastovy kryt pod zadnymi dverami a s elektrikarskou presnostou precviklo kable k zadnym svetlam
Takze so samotnym vlciakom v aute velmi opatrne!!!
pato_garzik jest offline   Reply With Quote
Old 20-09-2009, 20:35   #2
saschia
Member

saschia's Avatar

Send a message via Skype™ to saschia

Quote:
Originally Posted by pato_garzik View Post
A zabudol som ze Sasi na fiate (tiez ma vzadu taku bednu s mrezou) psisko z nudy odtrhlo plastovy kryt pod zadnymi dverami a s elektrikarskou presnostou precviklo kable k zadnym svetlam
Keby len kable prekusla, tak v poho (sak mi to ma kto opravit), ale ona si aj kufor zvnutra otvorila (kufor NEMA otvaratko zvnutra, jej sa podarilo prestrcenym prstekom uvolnit zapadku). Nastastie naokolo ziadna doprava a hned som ju zbadala, ale keby to bolo na odpocivadle pri dialnici, tak neviem neviem.
saschia jest offline   Reply With Quote
Old 21-09-2009, 14:23   #3
mellorn
Member

mellorn's Avatar

mate pravdu,do toho auta ji davat nebudu,sice jsem si nejdriv rikala,ze bychom mohly byt i vic spolu,kdybych vencila v poledne,ale to riziko,ze to auto zdemoluje je opravdu velke.kdyz vidim,jak dopadla klec....
jo a s tema sousedama.tak ti maji tak jemny sluch,ze dneska si byla sousedka stezovat,ze priteli zvoni rano budik 45 minut a ona nemuze spat. takze spi asi za stenou vedle nas,chapu,ze vyskajici vlk u ucha nastve,ale co je arwen mimo loznici,tak si zatim stezovat neprisli...s tema lidma to je tezke,proto je asi moc nemusim...
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 22-09-2009, 15:44   #4
mellorn
Member

mellorn's Avatar

tak vcera zase predvedla divadlo. vyla hodinu v kuse a zbyvajicich sedm hodin mela mezi vytim dokonce i 5ti minutove pauzy. potkali jsme sousedku nad nama,stezovala si na vyti a mimo jine i to,ze ji jde kour z cigaret z nasi kuchyne do bytu skrze otevrene okno. Je jasne,ze sousedi,protoze mame maslo na hlave zacali prudit. nechce se mi do otevrene valky,ale chceme toho psa resit a jde nam o cas. Nevim,jake moznosti maji sousedi,pokud se rozhodnou hrotit. cetla jsem ,ze ve vyhlaskce hl.m .prahy o chovu a drzeni psa v byte je psano,ze pes nesmi hlukem obtezovat okoli,zejmena v dobe nocniho klidu {nebo tak nejak se to pise}.Muzou naridit psa odebrat? dle naseho prava je to vec,takze myslim,ze ne,ale zacinam se toho dost desit. nikdy jsme se sousedy problemy nemeli,takze je to pro nas docela nova a neprijemna situace. musim si vzit tu dovolenou a fakt to trenovat po minutach. vcera spala mimo loznici a neprotestovala nijak vyrazne,akorat se rozhodla ze rozkouse zapalovac,coz se ji nepovedlo,jinak by dneska uz byla po amputaci jazyka z duvodu omrzlin
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 22-09-2009, 17:12   #5
Ghost
Junior Member

2 mellorn:
Nechci být za sýčka, ale myslím si, že čévéčko (zvlášť pokud je závislák) neodnaučíš výt. Můžeš to pouze torchu zmírnit, ale počítej s tím, že pokud bude doma sama a na chodbě třeba vrznou dveře od sousedů nebo se rozjede výtah, zase spustí, protože jí bude líto, že jsi to nebyla ty. Bude v klidu jen, když ji nic nevyruší z čekání na tvůj návrat (to bude totiž spát), to ale nezaručíš

Kamarádovi vyl pes v kotci v noci, i když byl kamarád doma. Trochu to utlumil tím, že mu na dálku rozsvěcel světlo nad vchodem do domu a pes si myslel, že za ním jde páníček ven. Ale na 100% to nefungovalo.

Držím ti palce, ať to zvládnete, protože nepříjemní sousedi jsou hrozná věc. Akorát se před případným střetem s nimi nejprve seznam s vyhláškou, případně i s postojem úředníků na úřadě městské části.
Ghost jest offline   Reply With Quote
Old 22-09-2009, 20:08   #6
Janiz
Junior Member

Janiz's Avatar

Tak nevím, píšu to už podruhý, pže poprvé se to nezobrazilo, tak snad to tam teď nebude dvakrát, zas takový moudra to nejsou..

Opravdu držím palce, Mellorn!!! Vím o čem mluvíš a jak ti dokáží "osladit" život netolerantní sousedé. Taky bydlíme v paneláku. Řešila jsem něco podobného, ale ne s ČSV. Ti jsou hodně inteligentní, tak snad to ta tvoje nakonec pochopí! Než jste se přestěhovali bývala také sama? Pokud ano, jaks jí to učila předtím? Zkusila bych to stejně. Je fakt že to nebude hned, to by se měli sousedi dozvědět a snažit se pochopit. K tomu trénování máš další 2 alternativy, buď se zabaví a něco zdemoluje nebo řev. Já preferuju, po zkušenostech, ticho..
Naše čsv holky jsme naučily být hodný přes žrádlo. Teď se těší, abysme už vypadli a ony dostaly nějakou tu svojí ňamku. Ale jestli ta tvoje teskní tolik, že jí ani velká(aby dýl vydržela) a klidně syrová(aby byla dost lákavá) kost nezajímá když odejdeš, tak to je blbý. A co ty věci "na zničení" třeba zlatý stránky? My za tím účelem hromadíme papírový krabice všemožných tvarů a velikostí, pet láhve, hadry, klacky na hlodání..
Janiz jest offline   Reply With Quote
Old 22-09-2009, 20:17   #7
saschia
Member

saschia's Avatar

Send a message via Skype™ to saschia

Ahoj, no ked sa zacnu susedia stazovat vacsinoui sa to rapidne zhorsi. Ty si nervozna ze co zas dnes bude, ked odchadzas a pes si mysli ze nieco hrozne sa ide diat kedze si nervna a vyje o to viac. Zacarovany kruh. Skus proste obehnut vsetkych susedov osobne, vysvetlit im, ze pes je v novom prostredi a vyje, ale ze to sa do poriadku. Aj o tej nervozite im vysvetli. Ze proste najefektivnejsi sposob ako to riesit je nevsimat si to.
Mne este celkom pomohlo zobrat suku do roboty - cely den sa tam desne nudila ale spat sa jej nedalo, odvtedy podstatne lepsie znasala ked som sla rano do roboty. A zistila som, ze sa neoplati svindlovat a snazit sa stratit - najlepsie funguje ked jej pred odchodom dam pusu a poviem aby bola dobrucka a este jej spoza branky zakyvam. Zalezie na budu a spi. Ovsem ak sa vratim a potom idem prec to je horsie, to uz jasne idem na prechadzku bez nej a to sa predsa nerobi...
saschia jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules