Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > ČSV v nouzi

ČSV v nouzi ČSV hledající nový domov: psi s průkazem původu, ale také psi, co jako vlčáci vypadají, kteří na své nové pány čekají v útulcích...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-08-2009, 03:41   #1
Undertaker
Member

Já si nemyslim, že by psi bez PP ubírali možnosti psům s PP. Když je tu v nabídce pes bez papírů a s nima, kterého si zájemce vezme spíš, když budou oba zdarma? Spíš než řešit tohle by bylo lepší klást větší důraz na to proč právě psa s PP a jaké to má výhody. To samé proč být členem Klubu chovatelů. Jednoduše je potřeba ukazovat výhody a ne se tvářit, že jiná možnost není. Stejně tak nevidím důvod nemluvit o ostnáči a elektrice, ikdyž rozumnej člověk to jednomu svému psu na krk nedá.
Proč tu nepomoct z útulku i bezpapírovým ČV nebo jejich křížencům? Když má člověk možnost volby a chce ČV, určitě si radši vezme papírové a když by v nabídce visel jen bezpapírák, tak je to snad jedno ne?
Tímhle se nepodporuje jejich množení, ale důstojnější život pro ty, kteří už jsou na světě. U prodeje štěňat bych to chápal, ale tady mi to přijde jako kardinální kravina.
Undertaker jest offline   Reply With Quote
Old 17-08-2009, 06:39   #2
Hanka
Senior Member

Hanka's Avatar

Send a message via ICQ to Hanka Send a message via Skype™ to Hanka

Nebo by bylo dobré tu jen dát najevo, že víme o existenci těchto stránek
http://www.csv-v-nouzi.estranky.cz/c...ontakt/kontakt
a odkazy na křížence a bezpapíráky přesměrovat tam. Prostě těm stránkám pomoct aniž bychom museli křížence propagovat tady.
Hanka jest offline   Reply With Quote
Old 17-08-2009, 08:35   #3
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Quote:
Originally Posted by Undertaker View Post
Já si nemyslim, že by psi bez PP ubírali možnosti psům s PP...
Pocit můžeš mít jaký chceš, ale skutečnost prostě je taková, že zájemce jim to bere.

Quote:
Proč tu nepomoct z útulku i bezpapírovým ČV nebo jejich křížencům? Když má člověk možnost volby a chce ČV, určitě si radši vezme papírové a když by v nabídce visel jen bezpapírák, tak je to snad jedno ne?
Tímhle se nepodporuje jejich množení, ale důstojnější život pro ty, kteří už jsou na světě. U prodeje štěňat bych to chápal, ale tady mi to přijde jako kardinální kravina.
1. Pokud bude o psy bez PP zájem, tak se tím podporuje jejich množení. Pokud o ně zájem nebude, nebudou mít množitelé důvod je produkovat.

2. Tyhle stránky jsou stránky plemene československý vlčák, nikoliv stránkami o křížencích nebo obecně psími. Dokonce v počátcích své existence sloužily jako stránky KCHČSV. Jsou tu soustředěni chovatelé, registrovaní u FCI. Takže nevidím vůbec žádný důvod, proč by měly sloužit něčemu a někomu jinému. Existuje milión dalších problémových oblastí, kterým je třeba pomáhat. Neznamená to ale, že tu budeme inzerovat ztracené kočky nebo vybírat na dětskou onkologii. Na to jsou přece jiné servery.

Jak píše Hanka, pokud máte bezpapíráka, kterému chcete pomoci, směřujte to na servery, které se tím zabývají. Navíc mi dovolte ocitovat znění chovatelského řádu KCHČSV, které vychází z předpisů a směrnic ČMKU a FCI :

"II.2 Chovatel odpovídá za produkci jedinců s PP a za krytí feny v jednom hárání jedním určeným psem. S chovatelstvím je neslučitelná produkce štěňat jakéhokoliv plemene psů bez PP a rovněž podpora tohoto konání."
Pavel jest offline   Reply With Quote
Old 17-08-2009, 10:28   #4
Undertaker
Member

Nezlob se na mě, ale když má člověk na výběr, vezme si spíš psa s PP.

1) To je trochu utopie myslet si, že tímhle přestanou lidi chtít a množit bezpapíráky.

2) Když to vezmeš z druhýho pohledu, tak kde se ČVčka bez PP nebo jejich kříženci vzali? Pravděpodobně je má na svědomí někdo z chovatelů, tak proč se nesnažit aspoň trochu napravit co někdo zpackal? Když se tady napíše dostatečně jasně v čem je důležitý PP a jaké má výhody, tak potom člověk, který sem přijde a je schopen rozumně uvažovat, tak když si vezme psa bez PP, tak na něm nebude dál množit. To je přeci dobrý výsledek.
Další věc, že když se někdo rozhodne vzít si starší ČVčko, měl by už vědět, jak se k němu chovat a s čím počítat. To je další důvod proč mi přijde lepší, když si ho vezme někdo, kdo chodí sem. Když pak někoho pokouše ČVčko, nikdo se nebude ptát, jestli je s PP nbo bez něj. Prostě vypadá to jako ČVčko, je to ČVčko.

Hanka má samozřejmě pravdu, ještě že ty stránky existují.

A co jsi chtěl říct tím posledním odstavcem? Chtěl jsi upozornit na podporu produkce štěňat bez PP? To mi přijde jako úplně zcestná myšlenka mimo toto téma.

Já žiju v domění, že o psy s PP, kteří hledají nový domov je dostatečný zájem. Pokud to tak není a lidi dají přednost bezpapírákovi, tak mě oprav.
Old 17-08-2009, 10:43   #5
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Quote:
Nezlob se na mě, ale když má člověk na výběr, vezme si spíš psa s PP.
Z tohohle je vidět, že žiješ ve světě legend a pohádek . Opak je v mnoha případech pravdou. Protože stále se šíří legenda, které lidé věří, že "voříšek je chytřejší a zdravější než psi s rodokmenem.". Navíc mnozí lidé věří i tomu, že se psem s PP se musí chodit na výstavy apod.

Quote:
1) To je trochu utopie myslet si, že tímhle přestanou lidi chtít a množit bezpapíráky.
Zcela je vymýtit jistě utopie je, ale kde je poptávka, tam se vytváří nabídka.

Quote:
2) Když to vezmeš z druhýho pohledu, tak kde se ČVčka bez PP nebo jejich kříženci vzali? Pravděpodobně je má na svědomí někdo z chovatelů, tak proč se nesnažit aspoň trochu napravit co někdo zpackal? Když se tady napíše dostatečně jasně v čem je důležitý PP a jaké má výhody, tak potom člověk, který sem přijde a je schopen rozumně uvažovat, tak když si vezme psa bez PP, tak na něm nebude dál množit. To je přeci dobrý výsledek.
Jistě, ale náš server skutečně k takové inzerci neslouží.

Quote:
A co jsi chtěl říct tím posledním odstavcem? Chtěl jsi upozornit na podporu produkce štěňat bez PP? To mi přijde jako úplně zcestná myšlenka mimo toto téma.
Vůbec ne. Pořádně si to přečti. Drtivá většina tvůrců webu jsou registrovaní chovatelé FCI. Takže nesmějí produkci psů bez PP ani jakýmkoliv způsobem podporovat a nabízení bezpapíráků jistě podpora je.

Quote:
Já žiju v domění, že o psy s PP, kteří hledají nový domov je dostatečný zájem. Pokud to tak není a lidi dají přednost bezpapírákovi, tak mě oprav.
Nežij v domění, žij realitou. Stačí se podívat, kolik je neustále na našem serveru psů v nabídce a jak dlouho tam někteří zůstávají. Navíc se na náš server jistě nedostanou všechny nabídky.
Pavel jest offline   Reply With Quote
Old 17-08-2009, 11:07   #6
Undertaker
Member

Tak kolik je tu teď volných psů s PP v ČR, které nikdo nechce?

Hanka měla pravdu, tam to bude třeba účinnější. Tady šéfuješ ty a pokud budu mít na něco jinej názor než ty, tak je stejně zbytečný si ho zkoušet prosadit. Neber to nijak špatně, už jsem s tím smířenej.
Old 17-08-2009, 17:16   #7
moncikkk
Junior Member

moncikkk's Avatar

Quote:
Hanka měla pravdu, tam to bude třeba účinnější. Tady šéfuješ ty a pokud budu mít na něco jinej názor než ty, tak je stejně zbytečný si ho zkoušet prosadit. Neber to nijak špatně, už jsem s tím smířenej.
Tak v tom s tebou úplně souhlasím. Každý, kdo má jiný názor než Pavel, tady nemá šanci si ho vůbec prosadit. Stačí si přečíst diskuzní forum. To je tady na webu jediný správce, nebo proč pořád všechny opravuje a přesvědčuje jenom Pavel???
Já osobně proti němu nic nemám, ani ho neznám. Ale lidi jsou různí a každý může mít jiný názor a neodsuzuju je za to. A ted nemluvím jenom o tématu psů bez PP, myslím to všeobecně na všechna témata.
moncikkk jest offline   Reply With Quote
Old 17-08-2009, 23:48   #8
Undertaker
Member

Já Pavla osobně znám (nemůžu říct, že nějak líp, ale znám) a když jsem k němu jezdil pro maso, přišel mi docela vstřícnej, ale tady mi to přijde jako rozmazlenej král, kterej se ráno probudí s tím, že tohle zakáže a tak to prostě bude. Přijde mi to škoda. Nějakej čas jsem taky adminoval na portále a předně jsme řešili, co a jak by chtěli uživatelé a potom teprv admini vybrali co se jim zdálo přijatelné. Tady první přijde jeden jediný admin, nikoho se neptá a je vyřešeno. V tomto případě v neprospěch psů.

Pavle, pokud pro tebe pes bez PP není pes, tak si zkus občas vzpomenout, že jsi mohl takovým psům pomoci zý útulku tam, kam patří, neudělal jsi to a otočil se zády. Byl jsi jediný, kdo o tom mohl rozhodovat. Doufám, že ti bude dobře, až si na toto vzpomeneš. Nemá to být nátlak, jen byh rád, aby ses nad celou věcí taky zamyslel a nejen si usmyslel, že takhle to taky bude.

Pak taky proč se tvářit, že psi bez PP se nás netýkají? Jsi odpůrcem volného chovu, tak přeci tihle psi by pro tebe mohli být velmi užiteční. Máš možnost dokázat, že volný chov dorukou našich chovatelů alespoň prozatím nepatří a to na populaci, která ti nijak nepoškodí genofond psů s PP. Pořád tu nejde o nějaké množení bezpapíráků, ale o psy, kteří už existují. Většinou jsou to čistokrevná štěňata od nezodpovědných majitelů nechovných ČVček. Pořád se jedná o československé vlčáky a i první generace kříženců vzniká chybou majitele ČV. Proč se k tomu nepostavit čelem a neumožnit jim klidné dožití právě u lidí, kteří mají dostatek informací odsud?
Reply

Posting Rules