![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#8 | ||||||
Junior Member
|
![]() Quote:
porozmawiac? ![]() leczeniu! Quote:
dziecko (zalujemy, ze nie mielismy mozliwosci obserwowania tego okresu u Halli - mielibysmy teraz porownanie, Halle mamy od 14 tygodnia jej zycia). Uwielbia np. wychlapywac wode z miski. Psy maja ogromna miche wody do picia, Zoya staje obok i albo wlazi do niej dwoma lapkami i robi takie chlap, chlap raz jedna raz druga lapka, albo wrecz jedna lapka czerpie wode wylewajac ja na podloge. Generalna zasada jest taka: trzeba tak mocno chlapac, aby na podlodze byla duza kaluza! Wczoraj z kolei szczeniak usiadl obok pustej juz miski (po wychlapanej wodzie), w pozie takiej przesmiesznej (sromotno zaciekawionej) i wrzucil do niej fragment kosci. Oczywiscie rozlegl sie huk i lomot, poniewaz miska metalowa. Efekt: Zoya przez kilka minut wrzucala kosc do miski po czym wyjmowala, rzucala na podloge (halas podobny, bo na podlodze panele), po czym podnosila i znow wrzucala do miski! I widac bylo, ze w tym halasie i rumorze znajduje prawdziwe zadowolenie! Z kolei np. na spacerach kiedy walecznie gania za kolegami i kolezankami Halli, jesli ja ktorys pogoni to biegnie co sil w nogach do mnie i wrecz "rzuca" mi sie na noge, po czym wisi jak mis koala na mojej lydce do czasu az minie (w jej odczuciu) niebezpieczenstwo. Quote:
Quote:
reagowania bedzie wiecej, oczywiscie w miare mozliwosci bedziemy sie starac tak zyc z psami, aby ciagle mialy poczucie, ze dla nich jestesmy niezastapieni (a przynajmniej baaaardzo wazni). Quote:
![]() Quote:
Pozdrawiamy Joanna, Adrian i zgraja |
||||||
![]() |
![]() |
|
|