![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
BTW. hormony tarczycy w dawce 5mikrogramow na kilogram to piec - dziesiec razy wiecej w stosunku do tego, co stosuje sie u ludzi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Takie dawki są stosowane przez prof. Lechowskiego z W-wy , który leczy takie przypadki . Mój lekarz konsultował ten przypadek.Przekazano mu ,że antygenowo identyczny z psim jest hormon wieprzowy , ale jest bardzo trudno dostępny w Polsce. Stąd moje pytanie .Nie rozumiem stwierdzenia - ja nie leczę psa sama , zajmuje sie nim weterynarz , po konsultacjach z innymi lekarzami . On dobiera dawki , wykonuje zastrzyki i zleca badania kontrolne.Nie znalazł w polskim wykazie leków leku zawierającego ten hormon . Żyjemy w Unii , liczyłam na pomoc , nic więcej. Gdyby ktoś był na moim miejscu też starałby się dotrzeć do jak najwiekszego grona osób , które potencjalnie mogłyby coś wiedzieć.
Dziękuje Ci Grzegorz , ze chce Ci się poszperać .Pozdrawiam Last edited by lupus; 16-05-2009 at 12:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
Czy natomiast tę samą miarę można zastosować do leczenia psa? To już jest bardziej dyskusyjne, bo o ile w pierwszym przypadku ryzykujemy własnym życiem, tutaj już innym. Wybory w tym względzie nigdy nie są proste. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|