|
Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
|
Thread Tools | Display Modes |
07-05-2009, 23:10 | #61 |
Senior Member
|
Ja dałem propozycje bo te domeny są już zarejestrowane.
Nie wnikam w to pod jaką domeną klub jeśli powstanie będzie parkował. Oczywiście może sobie zarejestrować każdą wolną. |
07-05-2009, 23:43 | #62 |
Wilczasty : Foto
|
Ciśnie mi się na język i zaraz się uduszę jak tego nie napisze "A NIE MÓWIŁEM ŻE ODMÓWIĄ".
07-05-2009, 23:47 | #63 |
VIP Member
|
W sumie, dzięki Tobie udało się kilku osobom nie wylecieć z Zk
Gdybyś nie uprzedził to narobiłoby się niezłego bałaganu |
08-05-2009, 00:52 | #64 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
|
08-05-2009, 01:07 | #65 | |
Senior Member
|
Quote:
Zapis jest niezgodny z ustawą o stowarzyszeniach. Odmowę dostaliśmy z konkretnej przyczyny ale nie mam zamiaru w nia wnikac. Związek powołujać się na zapis własnego Statutu( w tej konkretnej sprawie ) złamał prawo na podstawie którego sam prowadzi swoja własną działanosć. Prowadziłem w tej sprawie kilka konsultacji prawnych i mam kilkoro bardzo chętnych prawników aby się nią zająć. Wszyscy maja takie samo zdanie. Zresztą na podstawie takiego samego statutu działa przynajmniej kilka stowarzyszeń w Polsce, posiadających taką zgodę. Rozmawiałem w tej sprawie też z kilkoma osobami ze środowiska i zajeliśmy jednakowe stanowisko. Dlatego nie wystąpię na drogę sądową aby nie zaszkodzić nie sobie bo ja nie mam nic do stracenia ale środowisku . Zresztą akurat to jest bardzo proste do obejscia i takie stowarzyszenie też powstanie, ale nie w tej chwili. Będzie robiło wszystko to co jest jego zamierzeniem i niestety ZKwP nie będzie miał na nie zadnego wpływu. Co do niesmaku to ja się już nie wypowiem. |
|
08-05-2009, 05:35 | #66 |
złośliwy krasnolud
|
Tak samo działa chociażby pzmot z automobilklubami. Dokładnie: jak nie z nami to przeciwko nam.
08-05-2009, 08:24 | #67 | |
VIP Member
|
Quote:
Jeśli decyduję się na wstąpnienie w szeregi jakiejkolwiek organizacji to znaczy, że akceptuję jej regulamin.Mogę oczywiście próbować coś zmienić (później) ale to mój wybór czy w ogóle podpisuję się pod obowiązujacymi zasadami czy nie. |
|
08-05-2009, 09:21 | #68 |
Member
|
Ogólnie chyba nikt nie chciał jeszcze na poważnie zająć się tą sprawą, ale przepisy Unii Europejskiej jasno potępiają politykę monopolową w każdej dziedzinie. Jeśli ktoś ma czas i pieniądze, to mógłby spróbować to zmienić poprzez pozwanie ZKwP do sądu i dochodzenie swoich praw. Napewno część regulaminu musiałaby wtedy ulec zmianie, jak to miało miejsce chociażby w Niemczech, ale cudów i tak się nie zdziała, gdyż FCI bazuje na zasadzie "jeden kraj = jedna organizacja kynologiczna", a tego polskie sądy nie zmienią.... chyba, że ktoś się bardzo nudzi, to może pisać do Komisji Europejskiej
08-05-2009, 10:51 | #69 |
VIP Member
|
podjudzacz
|
08-05-2009, 17:01 | #70 | |
Senior Member
|
Quote:
|
|
08-05-2009, 17:05 | #71 |
Senior Member
|
To nie jest Agnieszko podjudzanie tylko fakty. Jako kraj członkowski musimy szanować również prawo Unijne. Nie jest to niczyja wina, że ono jak i wiele nawet naszych przepisów mają sie nijak do Statutu ZKwP i w prosty sposób pokazuja jego niezgodnosć z tymi właśnie przepisami.
|
08-05-2009, 19:58 | #72 |
VIP Member
|
To nie było do Ciebie.
|
|
|