|
|
|
|||||||
| Setkání a cestování Velká a malá - oficiální a soukromá.. Jak a kam cestovat s vlčákem... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Member
|
heleno,já standart plemene četla.asi se vyjadřuju špatně a nechce se mi točit se tady pořád v kruhu,protože to asi neumím dobře vyjádřit. Ale pro mě osobně ta střelba na bonitaci smysl nemá.
A to je všechno,co k tomu můžu říct.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
http://www.srdcervac.wbs.
|
Pro tebe konkrétně třeba ne, ale pro majitele kteří s čévéčky cvičí, ano. Reakce na střelbu patří pravděpodobně mezi vlastnosti dědičné - geneticky podmíněné a proto se je dobré vědět, které zvíře reakci má a které ne. Vůbec si myslím že je o jednotlivých zvířatech dobré nashromáždit v mezích možností co nejvíce informací.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
vidíš,to jsem třeba nevěděla,že by reakce na střelbu mohla být dědičného původu,spíš jsem vsázela na socializaci.Aspoň se člověk něco nového dozví
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
No tak to jsem ani já netušila. V tom případě by mě ale zajímalo, čím to může být, že se ta reakce zhoršuje a jak (pokud to vůbec jde) se toho zbavit. Jestli "trénování" při střelbě pomůže nebo bude spíš na škodu...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Nevím zda je reakce na střelbu dědičná, každopádně na bonitaci byla Becky úplně v pohodě, na cvičáku do určité doby taky, nevadila jí žádná rána, žádný hluk... pak náš "oblíbený" soused dostal amok a přímo pod Becky hodil petardu, já stála dva metry od ní...nevím kdo byl v tu chvíli víc vyděšený, každopádně strach z ran zůstal Becky, ne mně... Od té doby už tři roky nemůžeme na Silvestra nikam jet, protože Becky opravdu šílí... a nedej bože když začnou blbci kolem na zahradách střílet i přes rok, to pak šílím já... Takovouhle špatnou událostí se to může změnit v minutě...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
Myslím, že tohle musí být daleko složitější problém, než že jen naučíme psa nereagovat na střílení. Ty zvukové frekvence jsou opravdu velice rozdílné. Kamarád pyrotechnik nás jednou vzal s hafany na sólo celodenní bouchání všehomožného do vojenského prostoru a reakce byly pokaždé trochu jiné/Na každý výbuch jsme měnili prostředí/.
Třeba náš Akeenah noc před bonitací vesele prokalil s nefalšovanými |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
To bude mít trenér radost, až si to přečte....
|
|
|
|
![]() |
|
|