|
|
|
|||||||
| Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#17 |
|
Junior Member
|
Nie obruszaj sie prosze tym moim listem, "moja Droga" bylo z sympatia (tylko
w slowie pisanym nie mozna rozpoznac intonacji). Z tymi "brakami" to wierz mi jest pewien problem i to nie tylko kwestia wyborow ale i mozliwosci. Czasami musi zostac wybrany "zloty srodek" i u nas na razie jest i bedzie tak, ze ranki sa dla ludzi a wieczory i weekendy dla psa- a my na razie bedziemy cierpiec z powodu demolek.To moze sie zmienic jesli Halla przejdzie etap fascynacji innymi i zacznie prawidlowo reagowac na komende "wroc", wtedy bede ja mogla spokojnie i bez obaw spuszczac ze smyczy na trawniku przed domem i pozwolic rano biegac do woli. Poki co pies majac wybor biegnie co sil do kazdego napotkanego dziecka (bo kocha je bardzo), obskakujac i lizac je po buziach co jak sobie pewnie wyobrazasz wywoluje (delikatnie mowiac) konsternacje, a w skrajnych przypadkach odwrot z krzykiem i bieg co sil, co wzbudza u psa jeszcze wieksze emocje. Unikam jak moge konfliktow z ludzmi i nie chce miec policji, albo strazy miejskiej na glowie, bo "pies pogryzl dziecko". A poniewaz mieszkamy obok szkoly i caly ranek (od 6.oo) schodza sie dzieci do szkoly wiec... Pozdrawiamy baaardzo serdecznie cierpliwosci-przyda sie, oj przyda. Joanna,Adrian, Marynia (w pizamie) i Halla rozrabiara |
|
|
|
|
|