|
|
|
|||||||
| Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
Daiva - na spotkanie w Peronówce w sierpniu przyjeżdżamy ze starymi ruskimi i nrdowskimi aparatami
to będzie wypasssss...
|
|
|
#2 | |
|
Junior Member
|
Quote:
Wypassssss to mało powiedziane, już myślałam że "to se ne wrati" a tu się szykuje wspomnień czar z najlepszymi aparatami w roli głównej Dzięki za info o sprzęcie, im więcej porównań tym trafniejszy wybór, zwłaszcza gdy bierze sie pod uwagę szybkość i pomysłowość naszych psów |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Fori - wejdź na strony:
http://foto.recenzja.pl/ i http://www.fotopolis.pl/index.php?gora=2 Z pewnościa coś dla siebie znajdziesz A ja z checią wykopię ze strychu moje Zenity, Practicę i jeszcze jeden przedpotopowy niemiecki antyk.
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
No ja również sie mocno zastanawiam nad zmianą aparatu i nad jasnym obiektywem.
To co mam przestaje mi już wystarczać i Canon 400 D zaczyna działać mi na nerwy. No i tak samo te wszystkie ciemne obiektywy. Za długi czas zapisu zdjeć. W plener jest super i do statycznych zdjeć jednak dla wilczaków odpada. Last edited by wilczakrew; 24-03-2009 at 14:59. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
Wilczakrew - canon d400 to baaardzo dobry aparat. Moim zdaniem nie ma sensu zmieniać body. Kup poprostu dobre jasne szkła. np. Tamrona, Sigmę lub Canona np. coś do plenerów 17-50mm f2,8 a potem to juz musisz sie zastanowić jakie zdjęcia będziesz robił. Jeśli chcesz portrety to stałkę 85mm f1,8 no i coś 70-200mm F2,8.
Mając taki zestaw mozesz wszystko robić no może z wyjątkiem makro. Problemem jest tylko kasa - jakieś kilkanascie tysięcy
|
|
|
#6 | |
|
Senior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
Kasiu,
Dzięki za linki, bo powoli oswajam się z myślą o tej inwestycji, ale cały czas jeszcze zbieram info od praktyków. Ja już Zenita odkopałam, teraz czas na kolejną sesję zdjęciową, a że na weekend zapowiadają +15stopni i pełne słońce, więc....wszystko się może zdarzyć |
|
|
|
|
|
#8 |
|
złośliwy krasnolud
|
Jak dobrze pójdzie to w tym tyg u mnie oprócz małpki panasonic tz2 przybędzie nikon d60 z narazie kitowym 18-55.
Przede wszystkim szybkosc robienia fotek no i jednak pomimo na poczatek kitowych szkiel bedzie lepiej sobie radzil w hali. Potem coś jaśniejszego, statyw, lampa... No i zapis do raw, co pomaga potem w photoshopie noobowi jak ja podciagnac braki
|
|
|
#9 | |
|
Wilkokłak
|
Quote:
PS wcale niekoniecznie musi służyć do podciągania braków (choć oczywiście może Przecież wywołując zdjęcia w ciemni (sama to kiedyś robiłam, tylko baaaaaardzo dawno temu) też je korygujemy, z tym że "ciemnia" cyfrowa jest oczywiście O NIEBO wygodniejsza, sprawniejsza, szybsza, itd. RAWy są super! Last edited by Grin; 24-03-2009 at 16:40. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
love and terror
|
My posiadalmy lustrzane, sony alfa 350...
Aparat fajny, ale jak sue kupuje zestaw (tzn ze dodaja obiektyw) to polecam kupic od razu drugi, lepszy. Aha, no i starego Zenita tez posiadam, robilam nim foty w 2006 w Jakuszycach na Mistrzostwach Europy w zaprzegach |
|
|
|
![]() |
|
|