Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Tisk, televize a reklamy

Tisk, televize a reklamy Českoslovenští vlčáci v médiích, reklamě, videoklipech a televizi (kde hrají vlky nebo sami sebe). Články a programy o tomto plemeni...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-03-2009, 13:27   #1
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Danielo, nějak jsem nepochopil, co myslíš. Tím, že Jindra zakázal znovuvydání své knihy, zamezil především přístup k ní novým majitelům. Já samozřejmě tu knihu mám od chvíle, kdy jsem si ČsV pořídil, takže mne se to nedotkne.
Jinak Jindřich Jedlička sice zakázal znovuvytisknutí své knihy, ale přitom ji předtím zveřejnil na webu. Naštěstí existují webové archivy, které archivují i staré stránky - http://web.archive.org/web/200209080...ce/pkniha.html. Právě tady si kdokoliv může knihu stáhnout v PDF nebo PS formátu.
Pavel jest offline   Reply With Quote
Old 11-03-2009, 13:30   #2
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by Pavel View Post
Danielo, nějak jsem nepochopil, co myslíš. Tím, že Jindra zakázal znovuvydání své knihy, zamezil především přístup k ní novým majitelům. Já samozřejmě tu knihu mám od chvíle, kdy jsem si ČsV pořídil, takže mne se to nedotkne.
Jinak Jindřich Jedlička sice zakázal znovuvytisknutí své knihy, ale přitom ji předtím zveřejnil na webu. Naštěstí existují webové archivy, které archivují i staré stránky - http://web.archive.org/web/200209080...ce/pkniha.html. Právě tady si kdokoliv může knihu stáhnout v PDF nebo PS formátu.
Ty máš rozšířené vydání?
Já jsem celou záležitost pochopila tak, že Jindra odepřel Klubu práva k opětovnému vydání knihy (rozšířené) . Že umožnil veřejnosti stahovat publikaci z webu? Web nemá nic společného s Klubem, tak proč by to neudělal?

Last edited by CDaniela; 11-03-2009 at 13:34.
CDaniela jest offline   Reply With Quote
Old 11-03-2009, 13:54   #3
Absolut
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Pavel View Post
Danielo, nějak jsem nepochopil, co myslíš. Tím, že Jindra zakázal znovuvydání své knihy, zamezil především přístup k ní novým majitelům.
Co tady řešíte? Říká vám něco pojem duševní vlastnictví? Nebo autorská práva? To není méně než fyzické vlastnictví, ačkoli v tomhle státě si to spousta lidí pořád myslí.
Jako autor to rozchodnutí chápu a chápu ho lidsky. Pan Jedlička vůbec nemusel psát vysvětlení, proč se tak rozhodl, je to jeho majetek a může s ním naložit, jak chce. On navíc vysvětlení napsal. Nechápu, jak může někdo jeho právo obracet proti němu - že zamezil přístup ke knize novým majitelům.
Co kdybyste dal novým majitelům nebo zájemcům třeba k dispozici svůj dům, aby mohli pozorovat čévéčka a jejich zkušeného chovatele v praxi? Jde přece o plemeno .

Jana

(OT, zdravím svoji sestru.)
Absolut jest offline   Reply With Quote
Old 11-03-2009, 14:29   #4
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Já teda nevidím do toho jak moc je klub zainteresován do vydání knihy Československý vlčák, ale je mi líto, že se ta knížka nemůže vydat třeba u jiného nakladatelství nebo prostě nějak jinak. Vždyť peníze za vydání nemusí jít nutně klubu. Můžou si je prostě rozdělit pánové autoři. E-book je sice fajn, člověk se z něj dozví co potřebuje, ale já osobně mám třeba ráda papírové knihy. Navíc v E-booku nejsou fotky a ilustrace a vůbec to prostě není ono. Pokud se připravuje nová verze knihy, hurá a sláva. Doufám, že vyjde co nejdřív a v co největším nákladu. Už se na ni těším.
Marianka.W jest offline   Reply With Quote
Old 11-03-2009, 15:16   #5
leila
http://www.tobrok.sk

leila's Avatar

ja som asi pred rokom počula také info, že na Slovensku sa pracuje na novej knihe. Tiež si myslím, že zisk z predaja - ktorý nebude malý - by mal ísť buď autorom alebo naložiť s tým tak, ako autor uzná za vhodné, nemusí automaticky klubu, pokiaľ ten s autorom nespolupracuje.

Posting Rules