|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
pamatam sa, ked moja fena mala 4 mesiace, mala hlava velke usi.. a jeden chlapik povedal, ze to ma usi ako zajac.. on mal taky volajaky mix, ale neskutocny, neidentifikovatelny (aj ked spomenul 2 plemena, ale nepodobalo sa to ani na jedno), a moja reakcia bola, ze ked bude mat nejakeho psa, potom nech sa vyjadruje k tym druhym
![]() kazdopadne, hlava do usi nedorastla.. ale netreba povedat, ze pes ma usi ako zajac ci netopier, staci pouzit spojenie "trosku vacsie uska" a hned je vsetko jasne (ze Darley ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Presne, dá sa to povedať aj normálne. Ale Haator ich nemá až také obrovské. Má ich len trošku väčšie. Nič strašné... O niektorých sa to povedať nedá, ale čo už... milí sú aj s väčšími uškami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Větší uši, líp slyší srnky, tudíž startuje na větší vzdálenost
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Aj na arien to hovorili keď ešte bola malinká, ale teraz keď trošku podrástla, tak už jej hovoria vlk, niektorí ,,vlčák", husky a tak podobne...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
nadavku "vyzera ako vlk" som ochotna prehltnut
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Vážení přátele i já mám zážitek s posouzením mého čsv ,ale bohužel přímo z cvičáku.Nechci psát o jakej cvičák se jedná aby se tu nerozpoutalo téma jestli je to dobrej cvičák nebo špatnej ,ale je na Praze-Východ.Když našemu Bakovi bylo 5 měsíců tak jsem se rozhodl sním začít chodit na cvičák .(po zkušenostech s něm. ovčákem jsem se na cvičák i těšil).Jenom že když jsem s ním dorazil za cvičitelkou a požádal ji jestli se můžu přihlásit tak okoukla psa a začalo to otázkou jestli mám k němu nějakej rodokmen a když jsem odvětil že ne tak to začlo jejím řečnickým projevem: má divnou postavu ,velký uši ,nějakej divnej čumám joo pane a taky se pěkně bojí (protože nechtěl od cvičitelky pyškot).Na to jsem jí řekl že mi nepříjde že se nějak očividně liší od klasických čsv (ani veterinář neschledal nějakej zásadní vadu) a následovala asi 3minutová přednáška všechno vim všechno znám .Tak mi to tak nějak znechutila ten výcvik u nich dřív než jsem tam vůbec začal tak jsem se otočil a šel Možná proto chodim cvičit sám za barák na pole.Myslim že,pes at už je jakejkoliv se má posuzovat podle chování a lásky kterou nám tenhle člen rodiny dává a ne ho zkritizovat hned jak člověk vidí ,ale to už tady někdo napsal.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Pro Baxe: Z toho si vůbec nic nedělej! Možná už jsem to tu někde psala..taky jsem dlouho přemýšlela, kam chodit na cvičák..jsme z Mělníka (krátkodobě-tak to tu moc neznam) a cvičáky jsou tu asi 4..samozřejmě, na všechny dobré i špatné reference. Nicméně, jsem to "riskla" a šla se podívat na cvičák (totiž správně psí školu), kam chodí další 3 "místní" ČSV. Kamarádka mě tak trochu upozornila, že cvičitelé nemají ČSV zrovna v oblibě ale jsou dobří tak ať se připravím na pár "rýpanců"..Jen co jsme se objevili na place: "Ježíšmarjá! Další čévéčko, já mám snad vlčí mlhu..to uteklo z pohádky o červený karkulce" apod. ...ale s úsměvem! Z toho co jsem viděla tehdá viděla a co mi řekli (jak to tam chodí atd.), jsem měla víc než dobrý pocit. Tak jsem to "riskla" a začli jsme tam také chodit. Nemůžu si to tam vynachválit, cvičitel je perfektní, vždy se s nimi dá domluvit...a ano, sem tam mají nějakou poznámku (nemusí být zrovna ani na ČSV), dělají si z vás vtípky..ale stejné vtípky si dělají sami ze sebe.....a nakonec, kolikrát utrousí nelichotivou poznámku i na plemeno jež sami chovají. Mohou k nim chodit všichni psi-s PP i bez, výcvik je hlavně z počátku individuální..zkrátka paráda. Naopak, nechtějí mi (zatím) věřit, že Sofi je ČSV.."ona se nebojí, ona poslouchá, ona štěká...vy máte nějaký divný čévéčko!".
Takže, z takových magorů, jak jsi psal, si nic nedělej a zkus štěstí jinde..snad to vyjde. Nebo jestli si troufáš na pesana sám..proč ne:-). Hodně zdaru! Jani a Sofi |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|