Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Hodowla

Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-02-2009, 17:12   #101
GRABA
Senior Member

GRABA's Avatar

Quote:
Originally Posted by jacekjg View Post
Sliczna
czy jak była mała to tez miała ADHD
ona do tej pory to ma! Nie wiem po kim... mamusia taka zruwnoważona i tatuń też, pewnie to ja ją zaraziłam

P.S. W domu nic nie niszczy, ale na ogrodzie masakra - nie mam już nic co mogłabym nazwać "pienne" zostały wyobgryzane kikuty. No i drzwi wejściowe i ściany domu (dobrze, że jeszcze nie wyremontowane) wyglądają jak z horroru tzn. mazy rozciągnięte czarno-szare. Masakra, ale chciało się wilczaka......

http://darwilka.blogspot.com/

GRABA jest offline   Reply With Quote
Old 26-02-2009, 17:22   #102
jacekjg
Junior Member

jacekjg's Avatar

Quote:
Originally Posted by GRABA View Post
ona do tej pory to ma! Nie wiem po kim... mamusia taka zruwnoważona i tatuń też, pewnie to ja ją zaraziłam

P.S. W domu nic nie niszczy, ale na ogrodzie masakra - nie mam już nic co mogłabym nazwać "pienne" zostały wyobgryzane kikuty. No i drzwi wejściowe i ściany domu (dobrze, że jeszcze nie wyremontowane) wyglądają jak z horroru tzn. mazy rozciągnięte czarno-szare. Masakra, ale chciało się wilczaka......
wilczak wilczakiem ale ten mały koles jest specyficzny
konczy jesc fotelik i przykrycie od kosza na bielizne wiklinowa pycha (tylko w nocy) a na ogrodzie narazie 1m sniegu i kilka nor
czuje ze miałem sadzonki
jacekjg jest offline   Reply With Quote
Old 26-02-2009, 17:35   #103
GRABA
Senior Member

GRABA's Avatar

Quote:
wilczak wilczakiem ale ten mały koles jest specyficzny
konczy jesc fotelik i przykrycie od kosza na bielizne wiklinowa pycha (tylko w nocy) a na ogrodzie narazie 1m sniegu i kilka nor
czuje ze miałem sadzonki
Nasza Unka nie gryzła w domu, bo ciągle potykała się o jakąś zabawkę, więc nigdy nie dotarła do celu, który może sobie upatrzyła
Ale skoro Twój maluch lubi wiklinę, to i może warto mu jakąś grubszą, gałązkę na noc zostawić...... chociaż nie wiem czy to dobry sposób, bo może przez to Unka obgryza krzaczki.....

Może ktoś ma jakiś sposób magiczny?

Old 26-02-2009, 18:46   #104
Gia
K-Lee Family

Gia's Avatar

Send a message via Skype™ to Gia Send Message via Gadu Gadu to Gia

Jak obgryza w domu tzn. że się nudzi
Więcej czasu poświęcaj psu. K-lee była zamykana na noc w klatce kiedy byla mała, a jak nie chciała spać (a trochę jej zajęło czasu zakumanie, że w nocy się śpi, a w dzień bryka) to dostawała do pyska kość/wędzone ucho/kurzą łapkę. Tym sie tak zajmowała, że jak skończyła padała ze zmęczenia i spała

Gia, K-lee Vornja z Peronówki & Gran Rosa Amiga Atropa Bella Donna...
Gia jest offline   Reply With Quote
Old 26-02-2009, 21:00   #105
jacekjg
Junior Member

jacekjg's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gia View Post
Jak obgryza w domu tzn. że się nudzi
Więcej czasu poświęcaj psu. K-lee była zamykana na noc w klatce kiedy byla mała, a jak nie chciała spać (a trochę jej zajęło czasu zakumanie, że w nocy się śpi, a w dzień bryka) to dostawała do pyska kość/wędzone ucho/kurzą łapkę. Tym sie tak zajmowała, że jak skończyła padała ze zmęczenia i spała

Ale wiecej czasu w nocy?bo obgryza w nocy .Garo jest chyba specyficzny bo nie meczy go obgryzanie lapek i ucha a pada dopiero po dwoch godzinach na dworze i to w dodatku koniecznie w towarzystwie innego psa ktory meczy sie zdecydowanie szybciej od Garo.Ale mi to wcale nie przeszkadza bo kosz mi sie znudzil.
PS.od 7 do 20 jestesmy caly czas razem
Old 26-02-2009, 21:25   #106
GRABA
Senior Member

GRABA's Avatar

Ej, no sorki, ale noc jest od spania - nie z psem....
Unka o 18-tej spacer męczący (bieganie, komendy itd...). O 21.00 spacer wieczorny.... czasem bywało go dość.... i po tym noc przespana (z małymi wyjątkami), ale różne pyszności też bywały. Wydaje mi się, że czasu jacekjg (i reszta) spędza z maluchem dużo. A nocne sprawy, to kwestia dopracowania.

Old 26-02-2009, 21:49   #107
jacekjg
Junior Member

jacekjg's Avatar

Quote:
Ej, no sorki, ale noc jest od spania - nie z psem....
Unka o 18-tej spacer męczący (bieganie, komendy itd...). O 21.00 spacer wieczorny.... czasem bywało go dość.... i po tym noc przespana (z małymi wyjątkami), ale różne pyszności też bywały. Wydaje mi się, że czasu jacekjg (i reszta) spędza z maluchem dużo. A nocne sprawy, to kwestia dopracowania.
Graba dzieki widze te same fale
Old 26-02-2009, 22:04   #108
GRABA
Senior Member

GRABA's Avatar

Quote:
Graba dzieki widze te same fale

Hehe, mam nadzieję, że to piszesz z żonką.....

Old 26-02-2009, 22:05   #109
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Ja muszę z ulgą stwierdzić, że Łowca (póki co) wie, że w nocy się śpi. Fakt, że około 3-ej zwykle się budzi, ale wtedy widzę, że na ogól wystarcza mu zrobienie remanentu w swoim pudle kartonowym z zabawkami. No a jeśli to za mało, zawsze ma jeszcze kota.
Taaa, kot to naprawdę dobre rozwiązanie, choć przyznaję, bywa i tak, że pies kończy nocne hałasy, my już znowu zasypiamy, a tymczasem z wanny (tak, tak ) rozlega się nawołujące "miauu"...

Cóż, z tego co zauważyłam zabawki trzeba często zmieniać. Co wcale nie oznacza wydawanie tony pieniędzy. Różnego rodzaju kartony są np. hitem. Aha! No i maskotki kupowane w szmateksie.
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 26-02-2009, 22:08   #110
jacekjg
Junior Member

jacekjg's Avatar

Quote:
heehee
tak ja i moje dwa pieski
Old 26-02-2009, 22:11   #111
jacekjg
Junior Member

jacekjg's Avatar

Quote:

nie jest jeszcze pani i jej sunia kochana husky zazdrosnica
Old 26-02-2009, 22:15   #112
jacekjg
Junior Member

jacekjg's Avatar

Quote:
Originally Posted by Grin View Post
Ja muszę z ulgą stwierdzić, że Łowca (póki co) wie, że w nocy się śpi. Fakt, że około 3-ej zwykle się budzi, ale wtedy widzę, że na ogól wystarcza mu zrobienie remanentu w swoim pudle kartonowym z zabawkami. No a jeśli to za mało, zawsze ma jeszcze kota.
Taaa, kot to naprawdę dobre rozwiązanie, choć przyznaję, bywa i tak, że pies kończy nocne hałasy, my już znowu zasypiamy, a tymczasem z wanny (tak, tak ) rozlega się nawołujące "miauu"...

Cóż, z tego co zauważyłam zabawki trzeba często zmieniać. Co wcale nie oznacza wydawanie tony pieniędzy. Różnego rodzaju kartony są np. hitem. Aha! No i maskotki kupowane w szmateksie.
kot jestale w depresjikartony przerobionea Garo i tak jest soba ma ciagle nowe pomysly
Old 28-02-2009, 17:50   #113
DanielZ
Wilczasty : Foto

DanielZ's Avatar

Send a message via Skype™ to DanielZ Send Message via Gadu Gadu to DanielZ

Jacek spróbuj napakować w plastikową butelkę karmy . Fajna zabawa dla psa jak lubi jeść . Zobaczymy po jakim czasie rozpruje butelkę na małe kawałeczki
DanielZ jest offline   Reply With Quote
Old 28-02-2009, 20:58   #114
OneUnited
Fenela ponad wszystko

OneUnited's Avatar

Miot F jest też nie tylko lubiący jeść. Butelka fajna sprawa ale nasza musowo musi wciągnąć jednego banana dziennie dzisiaj poleciały mandarynki ciekawe kiedy krewetki włączymy do menu.
OneUnited jest offline   Reply With Quote
Old 01-03-2009, 10:26   #115
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Quote:
Originally Posted by DanielZ View Post
Jacek spróbuj napakować w plastikową butelkę karmy . Fajna zabawa dla psa jak lubi jeść . Zobaczymy po jakim czasie rozpruje butelkę na małe kawałeczki
Spróbowałam;
mój nie rozpruł; odkręcić korek z butelki do dla niego pestka, a potem to już sobie po prostu wysypywał.
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 01-03-2009, 17:02   #116
DanielZ
Wilczasty : Foto

DanielZ's Avatar

Send a message via Skype™ to DanielZ Send Message via Gadu Gadu to DanielZ

Quote:
Originally Posted by Grin View Post
Spróbowałam;
mój nie rozpruł; odkręcić korek z butelki do dla niego pestka, a potem to już sobie po prostu wysypywał.
Oto chodzi . Podczas zabawy kiedy pies turla ,czy gania piłkę (lepiej piłką ) czy butelkę wysypywały się z nich groszki.
DanielZ jest offline   Reply With Quote
Old 03-03-2009, 04:40   #117
Mila
Junior Member

Mila's Avatar

Default milka pod koniec lutego.

kilka fotek

Last edited by Mila; 06-10-2009 at 02:22.
Mila jest offline   Reply With Quote
Old 03-03-2009, 11:56   #118
wilczakrew
Senior Member

To normalne zachowanie. Nie kazdy wilczak wie kiedy nalezy spać. Czambor w nocy nie miał zamiaru wiec jak był mały to miał częste spacery nawet o 3 w nocy i stopniowo były one przestawiane na inne godziny. Nic nie stało na przeszkodzie aby pobudka została zrobiona po 3 godzinach spania. Oczywiście szaleństwa przed spaniem to jest normalnosć i choć już po woli z tego wyrasta to zaczyna mi tego brakowac. Butelki plastikowe to super sprawa ale ja wprowadziłem coś innego. Kupiłem takie urządzenie do masarzu stóp z drewnianymi kołkami. Bardzo twardymi drewnianymi kołkami i z dziurą na wylot. Oczywiście zostało to zdemontowane a w środek zapakowałem jego najlepsze smaczki. Potrafił siedzieć godzine i się męczyć nad tym po czym padał. często dostawał to do zabawy dopiero przed snem. Oczywiscie w nagrode co jakiś czas dostawał smaczka bo z tej zabawki to nie miał szans go wyciągnąć. Oczywiście dostawał go tak aby nie widział , ze to ja i przy głaskaniu coś zostawało nagle koło niego. dawało mu to większy zapał do rozgryzania zabawki. Możecie spróbowac.

Last edited by wilczakrew; 04-03-2009 at 02:36.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote
Old 04-03-2009, 00:36   #119
Gia
K-Lee Family

Gia's Avatar

Send a message via Skype™ to Gia Send Message via Gadu Gadu to Gia

K-lee takimi nocnymi głupawkami oznajmiała nam, że chce za potrzebą
Dopiero po czasie to zrozumiałam...

Gia, K-lee Vornja z Peronówki & Gran Rosa Amiga Atropa Bella Donna...
Gia jest offline   Reply With Quote
Old 04-03-2009, 02:36   #120
wilczakrew
Senior Member

Ja na początku miałem problem z odróżnieniem kiedy jest zachęta do zabawy, a kiedy jest potrzeba. Dla mnie na początku przejawiało sie to takim samym zachowaniem. Z czasem nauczyłem się rozróżniać i z czasem nauczyłem czambora oznajmiać kiedy musi wyjsć. Teraz czasem mnie budzi w nocy trącając nosem jak chce wyjść. Na szczęście jest to sporadyczne i tylko przy biegunce jak zje jakieś świństwo na dworze. On jak chciał się załatwić to był bardziej nerwowy przy głupawce . Pewnie dlatego, ze nie do konca wiedział co mu sie chce. Zabawa bo jest super czy potrzeba bo nie da sie już wytrzymać. Problem co wybrać i czasem nie wytrzymywał.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules