|
Chov Informace o chovu, výběru, odchovech.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
22-02-2009, 13:14 | #1 |
Junior Member
|
Porodní (odchovný) box - pro matky se štěňaty
Zdravím všechny,
nedávno jsem přemýšlela nad tím, kde udělám porodní box své fence a jak by vlastně měl vypadat. Mám určitou představu, ale jen tak pro zajímavost jsem se chtěla zeptat těch, kteří chovají (či chovali, nebo měli jen jeden vrh) jaký měli porodní box, v čem štěňata odchovávala? zajímali by mě různé nápady - zda budete mít někdo i fotky bylo by to skvělé. (Nemám na mysli venkovní kotec, ve kterém štěňata v zimním období odchovávat určitě nebudu) Předem děkuji za všechny odpovědi a nápady. Monika Tichá a budoucí ch.st.Vlčí tlapka |
22-02-2009, 13:43 | #2 |
Moderator
|
Ahoj,
ja odchovalam uz 3 vrhy tak to: udelala ako noru, koterec numer N5, ma misto a pro stene a pro matku - mozna zavrut ked mas hosti nebo musis na 5 minut mit v klide stene a matku. pro mne to je vyborne |
22-02-2009, 15:21 | #3 |
Junior Member
|
My sme to mali urobené takto:
|
22-02-2009, 17:32 | #4 |
Moderator
|
Naše Nancynka porodila všechny svá štěňata na gauči v obýváku, kde byla s námi. Pouze poslední vrh po 5 dnech odchovávala venku v kotci, jinak byla celých 5 týdnů s námi doma.
|
23-02-2009, 09:59 | #5 |
http://www.arqeva.cz/
|
|
24-02-2009, 09:19 | #6 |
Junior Member
|
Ahoj, mám udělanou rozdělávací (4 stěny na sešroubování) dřevěnou ohrádku cca 120 x 120 cm, výška 40 cm (to štěňata tak do 4 týdnů nepřelezou), zepředu je horních 20 cm ze tří lišt, které se dají postupně přidávat (ale přidávám je stejně všechny zaráz, jak štěňata začnou přelízat těch 20 cm). Na fotky můžeš mrknout na mých stránkách (http://z-udoli-ticha.wolfdog.cz) - štěňata jsou tam v ohrádce focena. Jinak místo porodu si fena vybere nejspíš sama a nemá moc cenu ji během něho tlačit jinam. Naposled to u nás bylo taky na gauči v obýváku . Ale po porodu se mi vždycky podařilo jak Lexinu, tak teď Darču ukecat, že v ohrádce to bude se štěňaty lepší .
Karel |
|
|