![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
Baza raczej nie wypali, bo nie bylaby obiektywna i zawsze ktos mialby pretensje do kogos. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wilczasty : Foto
|
![]() Quote:
Forum jest takie , a nie inne , istnieje wiele takich miejsc dyskusyjnych i zawsze można się wykręcić z takich pomówień , zmienić forum, albo nasz post admin usunie. Z zawieszenia przez ZKwP już nie da się wykręcić . Taki pseudo hodowca nagle znika z np. wystaw...
![]() |
![]() |
#3 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
Faktycznie masz racje. Zaraz bylaby wojna na forum - jak zwykle.
Ale przydaloby sie jednak podac do wiadomosci co to byla za osoba - bo nie wiedzac o kogo chodzi, ludzie nie moga sie przed nim obronic. Mam nadzieje, ze to nie zostanie przemilczane. Sama mocno sie zastanawiam, kto mogl zrobic cos takiego ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Z tego co zostało napisane, zrobiła osoba która najpierw wzięła kasę a potem nie 'dała' szczeniaka.
Nie wiem, zawsze mi się wydawało (i z mojej jednorazowej praktyki) że formalności - umowa, płacenie - są na końcu. Dla mnie śmieszne to jest trochę. W Polsce jest raptem 5 hodowli nie 'przydomkowych' ![]()
CIRI Wilk z Polskiego Dworu ['] Last edited by btd; 11-02-2009 at 12:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
Jesli ktos naprawde zostal oszukany i ma na to dowody, to ja nie widze sensu ukrywania takiego hodowcy - ma mu ujsc na sucho? Takich rzeczy nie powinno sie trzymac w tajemnicy. W tej chwili mozna sie tylko domyslac, ktory to hodowca. A jesli trafi sie blednie, to skrzywdzi sie kogos niewinnego. Sama dawno temu padlam ofiara oszustwa i ostrzegalam pozniej dlugo ludzi przed dana osoba. Wiecej nikogo nie oszukala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ja płaciłem zaliczke za szczeniaka ale nie dlatego, ze chciał tego hodowca tylko ja chciałem mieć pewnosć, ze nikt go mi nie podkupi. To była moja decyzja i ja wpłaciłem całosć jak również spisałem umowe już w momencie wyboru szczeniaka. Odebrałem go 2 tygodnie później. Jesli ktoś zachowuje się w ten spsób to nie podchodzi poważnie do przyszłego właściciela jak i do spraw hodowlanych. Z drugiej strony taki numer mogła zrobić tylko hodowla, która nie ma szczeniaka , a była pewna, ze takie będą mieli i niestety mogło nie wyjsć. Mogła to też być pseudo hodowla. Nie zrobiła tego żadna z szanujących się i majacych już szczeniaki hodowli. Ja tego jestem pewien.
Jednak jak coś takiego sie stało to powinny zostać przedstawione dowody aby reszta się nie domyślała o kogo chodzi. Jest to głupie i dziecinne bo albo miało to miejsce i nalezy o tym głosno i szczerze powiedzieć albo się nie odzywać i nie wprowadzać niepotrzebnego zamętu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
No zamet juz jest i dopoki nie wyjasni sie tak naprawde o kogo konkretnie chodzi - pozostanie. Tak jak pisalam - w tej chwili mozna sie tylko domyslac, wiec niewinni tez obrywaja...
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|