|
|
|
|||||||
| Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Taky jsme prosli divocejsim obdobim, kdy pri venceni z niceho nic zacal vlcoun skakat a kousat, ani jsme se nemuseli davat do behu
Helena |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
Ahoj,
tak takové hryzání a skákání má náš sedmiměsíční zloduch také v oblibě. Ráda bych jen pochopila proč to dělá. Asi to bude taky divoch a drsoň jako fenka, o které byla řeč, je to holt vlk.. Někdy je třeba celý den hodný, celkem plní povely (zatim umí sedni a ke mě), nechá si prohlídnout zuby, obvykle neprotestuje a nechá si vzít kost...Ale na vycházce mu "cvakne v hlavě" a začne kousat do rukou a skáče. Někdy proto, že chce sežrat igeliťák, co našel na zemi, někdy proto, že se zaplete do vodítka a chci mu ho narovnat, někdy bez zjevného důvodu, prostě jen tak...Vážně se snažím odvézt jeho pozornost, dát mu něco do tlamky, nebo mu stisku papulu, až kvíkne, nadávám mu...ale on toho nenechává. Když dám v takové chvíli povel sedni, tak v 60% případů si sedne, ale pak vstane a hryže a skáče dál. Zkrátka nechá toho, když sám uzná...Někdy když hryže, tak mě to i celkem bolí a mám pak menší modřiny. Když tak silně kouše a bolí mě to, upadám do beznaděje Zkusím trik s vodou, snad se ďáblík uklidní, jinak bude chodit ven s náhubkem nebo už nevim jak to řešit... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
většinou,když si na ni postěžuju,tak to přestane dělat.
já se hlavně nesmím nechat vytočit,to je potom její vítězství a řešit to v klidu,stisknutím čumáku nebo zasyčením /tsssss.../ale někdy to ve mě vibruje a mám chuť jí plesknout,ale nikdy jsem to naštěstí neudělala.doufám,že to věkem opravdu přejde.na modřiny jsem zvyklá,ani mi to nepřijde,kdyby mě chtěla opravdu hryznout,tak bych to poznala,má v zubech takovou sílu,když ji vidím překusovat kosti, že překousnutí prstu by pro ni musela být hračka...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Na mne si nas Art, ako na radovom clenovi svorky, (alfa je manzelka) vzdy zgustol ked som lezl na gauci a kusanie a utoky nemali konca. Ani hrubsie nasilie z mojej strany nepomohlo, naopak, este ho to viac vzrusilo a utoky boli silnejsie. Manzelka mi pri tom trebars z kuchyne kricala, ze mu mam rozkazat aby prestal, ale v zapale boja medzi nami clenmi svorky a s adrenalinom v krvi som si aj tak nevedel spomenut co mu mam povedat a najme v tom momente aj v akej reci.
Az som prisel na to ze namiesto odporovania a boja som ho zacal skrabkat na hrudi. Stisk pomaly povolil a presiel do lizania ruky a prestal uplne. Teraz sa uz pride iba dat poskrabkat a vynecha svoje 'hratky'. skuste mozno to pomoze Milan |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Pochopit je urcite zaklad, i kdyz nekdy to neni vubec jednoduche...
Reseni po vlcim to teda rozhodne neni, to uznavam Na druhou stranu urcite nejaka ta neposednost a zlobeni ke stenecimu veku proste patri a ze spousty veci nakonec sami vyrostou (ooo jak jednoduse se to rika kdyz z toho naseho dablika uz se vyklubalo vcelku hodne stvoreni ) Tak preju vsem pokousanym, poskrabanym a zmodrinovatelym majitelum krokodylu hlavne spoustu trpelivosti Helena |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
Já mám 11ti týdenního prcka a už mám asi jen dva nezahojený kousance. Takové věci jako hračky a podobně, to zabralo asi tak na dvě vteřiny, než to otočil v hobě a zjistil, že živý je živý
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
počkej,až se začne přezubovat,to z modřin nevyjdeš
|