![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
![]() |
|
Thread Tools
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#21 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
Trochu mě zaráží že se pozastavujete víc nad podružnou částí mého příspěvku než nad tou důležitou které se týká celá tato debata
![]() Další vysvětlení tedy k nepodstatné: Rozhodně jsem se nechtěla nikoho dotknout, nebo naznačit že se chovatel dostatečně nezajímá. Moje poznámka byla spíš myšlena tak, že chovatel by měl být ten na koho se s případným problémem nejdříve obrátit. Že se do debaty vložil jsem nazaregistrovala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Nechme to být, prostě jsme se jen špatně pochopili, v tom kdo co chtěl a nechtěl říct, či jak to mělo vyznět. Taháním kožichu jsme už prošli, jenže ho to vytočilo ještě víc. Začne vrčet a kousat. Tak jsme si ho dali hezky na lopatky, ale moc se mu to nelíbilo. Tím nechci říci, že by pak přestal, ba naopak. Na to že mu jsou dva měsíce si někdy dost dovoluje (ale tak myslím, nejsme určo jediní), to mi je jasné. Příjde mi, jak když něco utneme a už to přestane dělat, tak se najde věc jiná ![]() Hmm, asi nezbyde nic jiného než pokračovat v tahání kožíšku nebo chytnutím za tu jeho roztomilou tlamičku. Jinak díky. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Junior Member
|
![]()
Wow a to jsem si myslela, že je Balt předrzlý zmetek...
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj,
Tak jako jeden z chovatelů ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pokud je na Tobě takhle závislej (jako každý ČV nějak je), tak to zkus vyloučením ze smečky. Nevšímej si ho, nehraj si s ním, třeba ho nech i někde mimo Vás a hraj si s tím psem na kterýho vyjel atd. Vím, že toto nejde aplikovat ve všech situacích, ale je to taky recept...pak ho milosrdně přijmi zpět. Řekl bych, že toto pomůže nejvíc. Musíš mu dát vědět, že není chtěno aby takhle žárlil. Jak jsem ale už napsal, sleduj to, ono s věkem od dost věcí upouští... Ahoj, Ondra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Junior Member
|
![]()
No, já ať svého psa sleduji jak chci, od ničeho neupouští, všech svých zvyků se drží zuby nehty.Jako například, že když ráno chodím do práce,venčím ho v pět ráno, od jisté doby mě KAŽDÉ ráno chodí budit v pět a chce ven ( o volnu je to na roztrhání na cucky). S tím okřiknutím to u našeho vlčete taky nebylo tak snadné, když jsem to zkusila poprvé (okřiknout ho) kouknul na mě pohledem "na koho to ječíš, ty hysterko" a s ledovým klidem sobě vlastním opustil místo, ze kterého jsem ho zrovna nemohla vyhnat. A jeho reakce na to je stále stejná. Nemůžu si stěžovat, poslechne (občas), neutíká (relativně), honí zatím jenom holuby (pokud není v okolí něco zajímavějšího)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Member
|
![]()
Irisdane-s tím vstáváním je to přesný,my máme nastaveno mezi šestou a půl sedmou,když se čuba začne mlít,tak vím,že za chvíli zazvoní budík.víkend nevíkend.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Member
|
![]()
já si jí nevšímám,ona nebejvá v jiný místnosti často,akorát někdy chceme s přítelem chvilku pro sebe,tak u toho jako bejt nemusí a když ji zavřem na chodbě,tak vyvádí,ale já si jí nevšímám,prostě nedělám nic.když jí pouštím potom dovnitř, tak se snažím vystihnout moment,kdy je zticha,jako aby si nemyslela,že si tím pištěním něco vymohla.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Junior Member
|
![]()
Tak tak, nevšímat si jich je nejlepší.ono je to časem přejde. Ačkoliv je to pokoušení trpělivosti nás i sousedů...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Junior Member
|
![]()
Uznám, že s tímhle jsem si taky nevěděla rady, ale Balt to prostě časem přestal dělat... Teď akorát občas skočí na zeď nebo na dveře, když odcházíme nebo když nejsme doma,ale na nábytek už naštěstí nehopsá.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Member
|
![]()
když odcházím jako poslední,tak ji někdy slyším,jak skáče a buší packama na dveře,stěnu vedle dveří máme celou omlácenou až na beton.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Member
|
![]()
Jo, když odcházím, taky se s ní neloučím. Jen vše zabezpečím, v rámci možností..někdy jí dám něco navíc-na zabavení (třeba ucho, nebo hračku-na kterou se tvářím, že je děsně zajímavá) a jdu. Když přijdu..tak napřed projdu pokoj..pokud je vše v pořádku (tedy hlavně suchá postel) tak ji co nejvíc pochválím..ale to už se dloooooouho nestalo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Member
|
![]()
jen podotýkám,když se už daniela zmínila o tom pořádu Rudy Desenského. Bylo to tam dost neštastně použito,ruda psy běžně na záda nevalí ani je nekouše. když už musí sáhnout k takové metodě,jako je "na záda",tak je to většinou pes,který mu už jde po krku a určitě ne proto,aby se pomazlil.viděla jsem jaké psy tam na převýchovu má nebo měl. o tom obracení na záda u štěnat,nebo kde to není nutné se vyjádřil zhruba slovy,že proč zbytečně ukazovat trumfové karty. Jenže bohužel lidi si z pořadu odnesli to,že desenský kouše psy,proto je už o hodně opatrnější při kontaktu s médii, a dost si rozmyslí jaké informace vypustí na veřejnost,aby si to zase někdo nevyložil po svém...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
|
![]() Quote:
Last edited by CDaniela; 31-01-2009 at 11:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
|
![]() Quote:
Last edited by CDaniela; 31-01-2009 at 13:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
|
![]()
Jj
![]() Malá ukázka jak se "tváří" pes přirozeně podřízený svému pánu. http://picasaweb.google.com/smecka13/TajgaAliasMicinkaAliasTulenVAkci# Last edited by CDaniela; 31-01-2009 at 14:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|