![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj, máme za sebou naprosto stejné zážitky, čůrala vždy tam kde spí páníček, ale brzo to přešlo, hned jak to udělala jsem ji odnesla ven. Jakmile byla sama doma tak jsme měli za dveřmi nejen loužičku ale i hnědé potěšení, to samé mi dělala i v autě když jsem skočila do obchodu pro salám na cvičák. Pak pochopila kam jedu když stojíme před stejným obchodem. Jakmile se ji upravila strava tak začala kadit 2x za den, čůrat 3-4x, ale ty loužičky ji trvaly mnohem déle tak do 4 měsíců, máme totíž zelený chlupatý koberec a ten ji asi připomínal trávu. Tak hodně trpělivosti!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
K procházkám - pokud je to takto (tzn. hodinka přirozeného pohybu a hraní spojená s venčením), pak je to v pořádku. Já jen že takto malé štěně by nemělo ještě absolvovat nějaké "tůry".
Co se týká nočního vstávání se štěnětem - prožil jsem si to už několikrát, je to fuška. Ale není to napořád. Jak to řešit přes den, kdy jste v práci, bohužel neporadím. Když jsem v práci mám psiska venku. Karel |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
S těmi procházkami jsme na tom zhruba stejně jako Janča se sestřičkou. Třeba dneska jsme přes hodinu chodili a až poslední čtvrthodinu pobíhal Akkon okolo a dělal kraviny na sněhu. Jinak si tak v pohodě capká se mnou. Prakticky se mi ho povedlo utahat pouze dvakrát a to za přispění dalších ČVček, když běhali pořád tam a zpátky. Jinak to snad ani není možné.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Tak nám to trvalo mnohem déle. Prvních 14dní to šlo -měla jsem dovču, pak jsme se s manželem střídali, ale Amee se vyčůrala venku, umyla jsem ji packy a za každou cenu se musela vyčůrat na zelený chlupatý koberec. Když už nenápadně šla po schodišti na chodbu kde je ten koberec tak jsem ji odnášela ven. Pochopila to ve 4 měsících! I kocour pochopil rychleji že má u dveří zakňučet.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Ad tůry se štěnětem: v 10ti týdnech jsme kromě venčení, chodili cca 2,5 km 1-3x denně a jednou jsem cestou ztratil klíče a museli jsme to jít ještě jednou. Bylo to v době, kdy pro Dakouše ta procházka ještě byla "neznámým prostředím" a tak z těch 5 km byl vyčerpanej spíš psyhcicky než fyzicky. Ke konci druhýho kola už na něm byl vidět vzdor, tak jsem zastavil na sluníčku, postavil se do stoje spatného a Dakouš se mi stočil na boty a usnul. Dal jsem tam 3 cigára a když zvednul hlavu co se bude dít dál, zavelel jsem k odchodu. Já jsem se vyslunil, on se vyspal a domu jsme došli vpohodě. Dneska ve 3,5 měsících běhá líp než já, leckde už to zná a nebojí se věci zkoumat, takže se snažim procházky "indiánským během" protahovat do nových lokalit, nicméně se nesnažim to na jednu vycházku tlačit přez 4 km a málokdy se nám už povede dát jich víc za den. Ostatní je venčící púlhodinová klasika.
Honza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Mellorn - samozrejme nemoze na postu a do obchodu, uvazujem ju pred postou a pred obchodom. Co sa tyka verenia/neverenia ludom, nic sa podla mna neda robit, ja si myslim ze spravna socializacia je najdolezitejsia, hoc aj s rizikom chytenia choroby alebo stretnutia s neprijemnymi ludmi. Moja minula psica bol socializovana nedostatocne, ludom neverila a parkrat to dopadlo nie najlepsie, aj komunikacia so psami nebola u nej idealna. Takze teraz radsej riskujem, ale zatial mi ju ani nik neukradol, ani neotravil, ani na piraty nenalakal. Nastastie a dufam ze to tak bude pokracovat. Inak myslim ze su sice aj zli ludia, ale zas aj dobri ludia, a na frekventovanom mieste su oboch typov, takze verim ze ti zli sa ublizovat psiskovi na verejnosti neodvazia.
Saschia (Sasa Zahradnikova) http://www.chiens-loup-tchecoslovaqu...ei-et-damon.ws Last edited by saschia; 26-01-2009 at 15:17. Reason: preklep |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Akkon taky se psi a lidmi v pohodě... než na něj někdo šlápne nebo ho nějakej pes víc stiskne
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|