![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Przeglądając zdjęcia z wystaw widziałam kilka takich misiów z obwisłymi faflami i pomarszczonym czołem... Ale to chyba inna historia ![]() Dziekuje za odpowiedzi! Pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
To jest historia, na którą poniekąd odpowiedziała Margo
![]() Ja się odniosłam do typowych ale zbyt grubych lub zbyt chudych i bez mięśni. Nie ma chyba smutniejszego widoku niż skóra na kościach i absolutny brak pracy mięśni.. taki szkielecik ze schronu;/ Zresztą pulpecik na cienkich nóżkach tez nie wygląda fajnie :P W każdym z tych dwóch przypadków coś jest nie tak z aktywnością psa, psa z rasy bardzo aktywnej, wyposażonej przez naturę do dużych wysiłków ![]() generalnie ja bym się nie przywiązywała do wagi psa (tak samo jak do wzrostu:P), test żeberek, aktywność, pięknie wyrzeźbione mięśnie i wiesz, że wszystko jest tak, jak być powinno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Ereshka jest nnieodrodną córeczka swojej mamy JOLLKI - 64 cm i 32 kg obecnie, bo zwykle waży 30 ale mamy teraz bardzoooo dużyyy apetyt. mMax ma 68 cm i waży 41 kg. Równiez teraz trochę nabrał ciałka na zimę, za to tradycyjnie na zimę jest lysy.
Żeberek niestety im nie widać ![]()
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Ja kocham takie " genialne " pytania laika. Bo moze laik z odpowiedzi wyniesie niewiele, za to ile ja sam sie dowiedziałem.
Rybka poproszę więcej takich pytań dla laików. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
No, no, no...
Takim zupełnym laikiem to ja nie jestem i po to zadje pytania, żeby również coś wynieśc, więc proszę bez takich bo strzelę focha ![]() A co do genialnych pytań to na pewno jeszcze jakieś mi się nasuną ale do tego trzeba czasu... Wiesz, to jak olśnienie- nigdy nie wiesz kiedy ci do głowy wpadnie ![]() Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Strzelmy sobie takiego i powieśmy gdzieś na widocznym miejscu. ![]() Włąśnie takie pytania są bardzo potrzebne bo takich spraw nikt nigdzie nie opisuje, a nawet to opiera sie na jakiejś części prawdy. Szersze spojrzenie na różne psy daje nam obraz, ze może właściwie to nasz wilczak wcale nie musi być " niepasujący " do reszty jaką widzieliśmy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|