![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Outils de la discussion | Modes d'affichage |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Nigdy nie byłam dobra z matmy, ale jak mamy juz 6 to przyrost miotów może okazac się potęzny! Biorąc pod uwage niechęc do klatek, sterylizacji, decyzję o pozostawieniu wszystkich w domu jak i nieumiejetnośc upilnowania raptem DWÓĆH to... no niezła przyszłość.
Tak przy okazji.. czy za takie numery nie wylatuje się z ZK ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
złośliwy krasnolud
|
![]() Citation:
![]() |
![]() |
#3 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Nie wiem, ja w takiej sytuacji chyba jednak wykazałabym ciut więcej pokory... Bo chamstwem i bluzgami nikogo się nie przekona, a gimnazjalne fochy zaszkodzą tylko psom.
![]() |
#4 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Tylko szczerze mówiąc ja bym od tak nastawionej do świata osoby nie chciała wziąć psa - tak wiem, przeczytałam, że wszystkie szczeniaki zostaną u was...
(...)W kwestie mroczne i ogromne Słodka świata treść wycieka: Wszystko wina to człowieka(...) Dernière modification par AngelsDream ; 30/10/2008 à 16h36 Motif: Poprawiłam literówkę, bez ingerencji w treść. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
O proszę - kogoś konkretnego masz na myśli, czy rzucasz ot tak kolejne miłe opinie? [Chodzi mi o świra...]
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
za takie cos wylatuje ze zwiazku we wszystkich krajach a psy dostaja bana do hodowli minimum 3 lata (na LT). i jescze mandat grozi - toze na LT.
mnie to dziwi ze tak dziwne patrzy wlascicielka miotu na to wszystko. prosilam by odpowiedziec na kilka pytan. 1.Gdzie byla suka i pies kedy miala cziecke- w tym samym pokoju bo pieskom bylo powiedziano . nu nu nu nie mozna dzigi dzigi? 2. dla czego nie byli podane lekki przecziwciazy posle nie chcianego krycia? 3. noo moze 1 raz dzwonic czy wizyta z SK nie pomoze- trzeba w takim wypadku wieciej o to postara cie. 4. dla czego nic nie pytalis cie nie pisalis cie do hodowcy - swojego ili inego kedy suka juz byla pokryta- mysle by liudzi pomogli z dokumentacja. a tu wiadomosc kedy juz sa szczeniaki i .... ktos napisal ze chce psa bez rodowodu. 5. wiem hodowcow, ktore w takim przypadku uspili szczeniaki - ale to tez bylo przed 10 lat minimum. teras liudzi albo podawaja leki albo kotroluja psy, albo.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Tmave Zlo
|
![]()
Nie upilnowanie psów się zdarza, owszem. Nie będę pisała tu, co o tym myślę, bo w tym względzie w 100% zgadam się z Gagą.
Pisanie, że "przecież są po rasowych rodzicach" to marne wytłumaczenie. "Rasowe" są też mioty po rodzicach, którzy ze względu na charakter, nie byli w stanie "zaliczyć" wystaw, po psach - wnętrach, po psach z dramatycznie rozwiniętą dysplazją - przecież są tak samo "wilczakami" - prawda? A ZK wymyślił sobie instytucję uprawnień hodowlanych tylko po to, by ciągnąć kasę i zmuszać ludzi do wystawiania psów. Mam tylko jeszcze pytanie, skąd masz w takim razie pewność, że to szczeniaki Norisa? Bo skoro "nie dało się" upilnować suki to ja nie byłabym pewna, co do ojcostwa. Wiem, że decyzja co uśpienia szczeniaków jest trudna. Ja, gdy zdarzyło się w moim rodzinnym domu, że pies sąsiadów przegryzł się przez sztachety, by dostać się do suki - zostawiłam tylko 2 szczeniaki. Bo w chwili, gdy okazało się, że suka jest szczenna - mieliśmy tylko jednego odpowiedniego właściciela. Nie mam na tyle giętkiego kręgosłupa, by manipulować i tłumaczyć sobie i innym, że przecież oboje rodzice są "z papierami".
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Bo jeśli w jednym miejscu mieszkają tylko 2 psy Noris i Medi to kto może może być ojcem ?
Zapewne zaraz zacytujesz moją odpowiedź , że mam jeszcze 3 inne psy - tak -mam -sukę owczarka,sukę bernardyna i psa owczarka , ale na innej posesji - nawet się nie znają. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Citation:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Fochy nic nie zmienią, jest jak jest.
Konsekwencje i tyle. Jak przekraczam prędkość to wiem że mogą cyknąć mi kosztowną fotkę i nie mówię 'gupi fotoradar', tylko ewentualnie 'ale gupek jestem, dałem się złapać ![]()
![]() |
#12 |
VIP Member
|
![]()
Owszem, ZAGROZENIE dla Ciebie, jesli tak przewiduje regulamin.
Czy to cos zlego,że chciałabym abys przestała byc członkiem Zk? Moze jako "potencjalny" hodowca czy nawet zwyczajny wlasciciel rodowodowego psa nie zyczę sobie aby w szeregach organizacji, do której naleze, byli tacy ludzie? Moze dla mnie przynaleznosc do oficjalnej organizacji kynologicznej jest czyms wiecej niz tylko oplacaniem skladek? Po to sa regulaminy aby ich przestrzegac i moze czas zaczac szczycic sie tym, ze jestesmy prawi i pietnowac tych którzy oszukują i kombinują? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|