|
|
|
|||||||
| Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
VIP Member
|
wynalazek dla BARF-owców: http://www.primex-barf.eu/index.php
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderator
|
Quote:
kurde jak liudzi nie umieja czytac to co jest napisane- NIE MA melionej kosci albo kosci bez miesa. tylko kosc z miesiem razem tz. naturalne razem a nie odzielne. taka firma to tak samo jak firmy z sucha karma- najprosca droga do weta. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Baaj sobie BARFowanie bardzo chwali
I żołądkowo i wagowo i zębowo. Warzywka to hicior
|
|
|
#4 | |
|
Junior Member
|
Quote:
na którejś z wystaw dostałam próbki takiej karmy i podobało mi się, było to zamrozone mieso, kości jakby nie było (chyba drobno zmielone). Dodałam suczkom do suchej karmy i bardzo im smakowało. Nawet żałowałam, że nie mam kontaktu do tej firmy (dzięki Gaga ![]() Karmię moje dziewczyny suchą karmą Acana (teraz zmieniłam na 1choice) i dodaję gotowanego zmielonego mięsa, czy podrobów, czasami łyżkę konserwy, w nagrodę co jakiś czas kość cielęcą (przegotowaną). Nie mają żadnych problemów żołądkowych, mają ładną sierść i są chyba zadowolone |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
|
pDlaczego tak mysle? bo jest MIELIONA i kosc i mieso. a tak nie moze byc- to juz lepej w takim przypadku karmic sucha karma niz mielionem tym cus.
mowie ze liudzi nie czytaja regulaminu i systematiki karmienia BARF czy RAW. ale dopoki same nie zaczna to robic tu nic nie mozna pomoc Last edited by wolfin; 28-10-2008 at 12:22. Reason: pisownia |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
Ja też za bardzo nie wierze w takie wynalazki. Karmie BARFem dlatego żeby wiedzieć i mieć pewność co je mój pies, a w przypadku tej mrożonej karmy takiej pewności nie mam.
Wolfin - czemu nie może być mielona? Ja od czasu do czasu wkładam do maszynki do mięsa korpus kurczaka albo indyka do tego warzywa, oczywiście wszystko surowe i taką papke daje Lanie i mam pewność że ona to zje (warzywa i owoce z dodatkiem mięsa) bo tak same warzywka to nie za bardzo lubi i wybrzydza, podobnie jak jej dam całą marchewkę czy jabłko - to zamiast jeść bawi się tym. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
|
Najpierw ja NIGDY nie karmilam i nie bede karmic swoich psow BARF-em. ja karmie w systeme RAW. RAW- to naturalny pokarm, taki jaki musza miec psy, ktore pochodza od wilkow, a BARF to wymisl i robienie jakis tam mixow z jiedzieniem i malo naturalnosci a wieciej beznadzejnych dodatkow, ktorych calkiem nie potrzebuja ani psy ani wilki.
Gdzie wilk w lesie moze dostac... pomarancze i mieliona kosc mieliona kosc i mieso za krotko bywa w zeladku i jelitach, nie jest takie mieso w PRAWIDLOWEJ forme do trawienia, mielione kosci rania zeladek i jelita. takim mixem karmic psa to tak samo jak dawac kase owsiana. a odpowiedzi co jak sa tu : http://rawfed.com/myths/ground.html |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderator
|
p.s. owocy, marchewki i inna "trawe" psy moga jesc jesli im samym to podoba sie. tego nikt nie porcijuje i daje sie wieciej jak zabawka a nie jedziene.
jedno co dostaja kazdego tygodnia to czosnek. wieciej nic. |
|
|
|
![]() |
|
|