|
|
|
|||||||
| Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
|
Socyjalizycja, socyjalizycja i socyjalizycja. I dobry trener s doswiadczeniami. To wszystko. Lub sprzedac psa i kupic siebie kota
Dla czego nieporadzi sie wlaszcziczel s hodowcem swojego psa. Ten pierwszy by mial dac rady i polecenie ? Z jakiej hodowli jest pies ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Galicyjski Wilk
|
Pies o którym mówie to Atrey z Vlciej Rokliny, własciciel nie ma kontaktu z hodowcą.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Osobiście wydaje mi się,że jak poświęci mu się dużo pracy i czasu wszystko powinno być dobrze. Wilczaki to bardzo mądre psiska ale jak nie ma się dla niego czasu to lepiej sobie takiego nie kupować tylko labradora lub goldena, te zaliżą każdego
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
A swoją drogą piękny jest ten piesek
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wilczy Duch
|
Jesli naprawde zalezy mu na dobryu psiaka to powinien go przy kazdej okazji: wyjazdu do miasta, spotkaniach ze znajomymi czy innych takich zabierac z soba. Ja mam tylko trzy, do max 4 miesiecy w roku ludzi,a tak to zyjemy w gluchej ciszy lasu, jednak jakos z mialymi sobie radzimy, wlasnie po przez zabieranie ich czeste wszedzie gdzie sie da
Proponuje tez czestsze zabawy i treningi, skoro psiak musi duzo czasu spedzac w kojcu.. I nie rozumiem jak mozna oddac szczeniaka i nie interesowac sie jego dalszym losem.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
VIP Member
|
Chyba nigdzie nie zostalo napisane, ze hodowca ma w nosie? Tego nie wiemy... Nikogo do kontaktow nie zmusisz wiec nawet jesli hodowca chce, nalega to bez checi drugiej strony nic z tego nie bedzie;/ Tak samo to dziala w druga strone...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Ja psiaka poznałam w Kudłaczach. Rady nie mam, bo i kompetencji brak - sama postarałabym się o indywidualne szkolenie, bo z tego co pamiętam nie jest tak, że Atrey się nie słucha zupełnie.
|
|
|
#9 |
|
złośliwy krasnolud
|
Moje 'kompetencje' polegają na tym że mam wilczaka 17 miesięcy, więc zdecydowanie są malutkie, ale jak dla mnie: albo facet zacznie pracować z psem jak należy, albo niech go odda komuś kto nadaje się na właściciela psa.
Po czymś takim "był raz na szkoleniu ale pies zareagował źle , właściciel się wycofał," to ja się zastanawiam po co temu właścicielowi był akurat wilczak? Bo co, tak groźnie/ładnie wygląda, jak wilk? Zupełna porażka, tylko psa szkoda.
|
![]() |
|
|