![]() |
![]() |
|
Spotkania i podróże Spotkania - te duże i te maleńkie, oficjalne i prywatne. Ważne by psy się wyszalały.... Jak i gdzie jechać z psem na wakacje... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
nooo ja troche mysle inaczej, ale poniewasz umiem stukac psom po glowcie
![]() ![]() ![]() ale moze choc pierwotne rasy ale SCV i husky sa bardzo rozne . ja powiem tak- dla mnie suka nie bedzie robic problemow ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
love and terror
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
oi, zapomnialam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Fajnie wolfin ze sie pochwalilas ze potrafisz walnac swojego psa. Ale jak widac inni sa bardziej odpowiedzialni :-/
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
odpowiedzialni jak?to ze iz za tego ze suka ma cieczke boja sie pokaza cie w liudziach bo "biedny piesek ma hormony i to jest naturalne ze on bedzie plakac a ja nie moge jemu powiedziec ze tego robic nie mozna?"
dziwne to wygliada bo wygliada na to ze to pies diktuje co i jak muszi wlasciciel robic a nie odwrotne ![]() ale co ja tam gadam ![]() ![]() ![]() p.s. na Slowacii byli na obozie minimum 2 suki w te dni i ... jakos nikt tym nie przejmowal sie i nie robil hysterii ![]() Last edited by wolfin; 15-08-2008 at 13:16. Reason: p.s. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
Nie każda suka taka sama, nie każdy pies również. I nie chodzi tu tylko o wychowanie. Poza tym to, że ktoś nie chce innym sprawiać problemów przyjeżdżając z suką w cieczce tam, gdzie są dorosłe psy to też mu wolno i nie koniecznie musi być to poddawane krytyce. Bawcie się dobrze, pozdrawiam Bożena
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
suki w cieczce spotykamy :na spacerach wokół domu, na terenach teoretycznie pustych , na wystawach, zawodach, obozach i spotkaniach. I nie da sie tematu ominąc. Więc faktycznie warto popracować z psem aby nauczył się nie wpadac w amok. ( przy czym kładłabym nacisk na popracować a nie dawać w kośc czy walic w łeb).Trudno zresztą karać psa za zachowania jak najbardziej naturalne. Ludzie "czujący" na ogół staraja się pooperowac np. dystansem tak, aby psu "ułatwić", jesli juz znajdą sie w sytuacji bezpośredniej obecności suki w cieczce.
jednak, jesli z pomoca pobiegnie nam właściciel suki i ułatwi zadanie - to tym lepiej, sympatyczniej, łatwiej i milej ![]() Przy oakzji spotkań, pamietajmy, że przyjeżdżaja suki w cieczce bo to może byc okazja do krycia ale wtedy tez obie strony pilnują aby trzymac sie nieco na uboczu. Wszystko da sie zorganizowac i załatwic... z maksymalna troska o komfort naszego psa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Mogę np nie chcieć żeby jakiś przybłęda wskoczył mi na moją sukę i potem walczyć i go tłuc żeby z niej zszedł.
Skoro to wg ciebie takie łatwe to mam nadzieje że nigdy coś takiego nie zdaży się z twoim psem, bo zobaczysz co to piekło. I od kiedy to długość robienia czegoś oznacza że robi się to dobrze? ps. no to jeszcze jeden powód żeby nie jeździć na obozy na słowację.
![]() |
|
|