![]() |
![]() |
|
Veisimas Informacija apie veisimą, selekciją ir vadas.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
kas yra "suzmoginai suni"..?..kadangi suo salia manes buvo dazniau nei zmones, tai ir santykis su jais yra....kiekvienas gamtininkas, stebedamas ir gyvendamas salia bet kokiu gyvunu jaucia savo santyki su jais, pagarba jiems, zavisi ir t.t.....ir nemanau, kad "suzmoginimas" yra jau labai blogai, jei tik nuo to suniui yra geriau....
uzsikabinot ant to pasakymo viena - dvi vados...tik norejau pasakyti, kad pagal mano iskrypusi poziuri, veisejai yra tie, kurie veisia ne per kiekviena ruja.....ir, tiesa pasakius, nematau jokios priezasties, kodel yra taip daroma....todel pagal mano ta pati iskrypusi poziuri cia jau linksmama i daugintoju puse....o padaryti "daug per trumpa laika"....cia turbut irgi mano flegmatiskumas ir nusistatymas, kad viskas turi buti daroma itin gerai apgalvota, bet cia, sorry, irgi daugintoju mastymas....tiesiog manau, kad kiekvienam laikanciam suni, jo poreikiai turi buti auksciau uz pinigus.....juk suo - tai hobis, paaras, kuris teikia emocijas....tai sugyventinis, o ne darbo vieta..... beabejo, realybe gali buti kitokia, taciau tai nereiskia, kad del jos mano poziuris pasikeis.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
na tada turbut veiseju ir ner pagal tavo aprasyma, nes visi uzsiima dauginimu, kergdami jas kas metai ir tikedamiesi geresniu vaiku nei tevai.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
jei reikia suns tik meilei tada galima gauti peta, kuris netinka veisimui, del kazkokiu trukumu ir su juo ramiai gyventi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
velniop, tegul pagal mano nusistatymus ir poziuri nera nei vieno veisejo, bet del to jie nepasikeis... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
atsakyk i sita klausima:
"tik idomu kiek ir kokiu veisliu pasaulyje butu jei veistu pagal sia metodika?" auuu jei to nebutu neturetum ir tokiu cekoslovaku nei kt veisliu. tavo valia rinktis. as sunyje matau drauga ir genetika ![]() bet tai nereiskia kad jie pas mane ant sofutes neguli ir mesyte neseriami. jei nepatinka tai, kad suo isveistas tada gal geriau pagelbet netyciniam kieminukui, kuris neturejo seiminku ribojanciu ju dauginimasi ir toki suni globot? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
o kam reikalinka penkiolika veisliu, kurios skiriasi kazkokiais nezymiais pozymiais, bet isskiriamos i skirtingas veisles ir tik pasunkina pasirinkima..?..rusai pamate karelu lokinius sunis/laikas ir pasake: "ir mums tokiu reikia" ir atsirado rusu europines laikos....cia noras ieiti i istorija, savimeiles tenkinimas ar dar kas..?..man asmeniskai penki simtai veisliu - per daug....ir tikrai nieko pries, jei nebutu ju tiek daug kad po to nereiktu skaityti: "kitos labai panasios veisles yra ..., ..., ..., ..., ... ir ... . skiriasi jos kailio atspalviais"..
manau, kad galima gerinti veisle ir arteti prie to standarto ir be vartojisko poziurio i sunis....pilnai sutinku, kad sunu veisimas turi buti ne verslas, o hobis..(ta ir noriu pasakyti ir sakau..)..taciau daugintojai, mano nuomone, yra tie, kurie is sunu uzsikalineja pinigus neziuredami i ju sveikata...ir nesvarbu ar ziuri i genetika ir ar ju tikslas, salia pinigu, yra veisles gerinimas... p.s. o kas liecia kieminukus....visi sunys, kuriuos turejau, buvo atklyde, rasti, pasigauti ar is kaimynu uz buteli "nusipirkti"....ir itin ilgai nesuvokiau kam zmones perka sunis, kai yra tokia begale ju benamiu....ir kas dar del mano suns isigyjimo....yra zmoniu, kurie zeninasi desimtis kartu iki pat grabo lentos, yra tokiu, kurie viena karta ir i grabo lenta kartu atgula....taip ir man su suniu....Savo Suni as jau turejau ir dabar turiu...kitaip....tad kito man nereikia....gal, jei turi du sunis, kuriu amzius skiriasi, netekus vieno ju, viskas yra kitaip....bet man suns nereikia....tam reikejo nemazai laiko suvokti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
del veisliu klysti. jos visos turi savo paskirti ir kilme del ko ir buvo isskirtos i atskira veisle. cia jau kinologines subtilybes.
na del viso kito nesigincysiu. kiekvienas turi savo nuomone ir poziuri del to kas ir kaip yra geriau. o del tavo Suns- is dalies suprantu ka sneki. as irgi toki turiu - Harka, kitos tokios niekada nebus. visi kiti bus lyginami su ja, bet bus ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
ir Brukne
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ir Brukne
|
![]()
Uj, kodėl būtent pinigai? jau daugybėje forumų daugybę kartų buvo skaičiuota ir akivaizdu, kad normalus šunų veisimas yra LABAI brangus hobis. Apie "pinigai" ir "atlyginimas" čia kalba net neina.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Moderator
|
![]() Quote:
as papildysiu - geriausiu atveju tai ka "uzdirbi" is suniuku tu isleidi tiems patiems sunims- edesys, sveikata, parodos, dresura ir ttt. zodziu jei jie jau ir "uzsidirba" tai tik patys sau. bet Auuu idomus tavo diskutavimas, suvok viena dalyka, kad be visu situ veiseju tfu daugintoju nebutu buve cekoslovaku ir kiekvienas suniukas, kuris eina i veisima yra be galo mums svarbus, nes skaitlingumas menkas. jei juos veistu kaip siulai- veisle isnyktu per artimiausius 5 metus. ir teturetumem juos tik nuotraukose. sito nori? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
del veisliu paskirties kur skiriasi tik plauko struktura tikrai nesutinku. taciau kaip minejau tai jau kinologines subtilybes.
savo poziuri pasakiau ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Vaiva, skaičiuosim, skaičiuosim
![]() ![]() Visiškai pritariu Giedrės pasisakymui ![]() |
![]() |
![]() |