![]() |
![]() |
|
Různé Vše o československých vlčácích... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
U rodičů sem jednou našla nějakej papír, kde byli iniciály,adresa atd Fabia Caselliho - tedy Aselfi Fabia, tak mi bylo jasný že je to dost divný, protože vim že Passo del Lupo = Fabio Caselli. To ale třeba moji rodiče rozhodně nevěděli ,protože třeba podle mýho otce je rozdíl mezi vlčákem a ovčákem ten, že ovčák ovce pase, zatímco vlčák je žere :-) takže jinejma slovema nevědí o psech skoro nic. No a teď bych nechtěla kecat, ale seženu ten papír ať to třeba neřeknu nějak jinak, protože mě opravdu nejde o to, abych poškodila pana Hartla, Caselliho nebo já nevim koho, ale aspoň bych chtěla vědět, co je s mým psem! Každopádně tam ale byly opsány údaje jako je adresa a rodný číslo, nebo číslo OP pana Hartla. Bylo tam něco v tom smyslu, že pes mění majitele, jede do Itálie a pan Hartl měl snad jakožto zástupce nebo tak něco pana Caselliho(Asellfiho) převzít jeho papíry, ale opravdu nechci kecat, takže do neděle seženu ten papír a napíšu co tam přesně je. Každopádně ale byl Brix čipovanej a matka někam posílala že mění majitele a bude bydlet v Itálii a určitě i na Místní úřad kvůli poplatkům. Do konce týdne to zjistím.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Ach děvče, jak velice se mýlíš. I na darování musí existovat smlouva. třeba jen ústní, ale smlouva. A ta musí být vždy uzavřena mezi majitelem movité věci (tedy dárcem) a příjemcem daru. Pokud tedy Ty jsi psa nikomu nedarovala, pes byl zcizen. Upozorňuji, že jako smlouva stačí ústní ujednání, na které jsou svědci. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Já sem byla uvedená jako majitelka! I v databázi wolfdogu jsem tak vedená. Na svodu sem s nim byla taky já. A přijde mi hlavně zvláštní že Brix (Brad) Šedý Samotář, je z chovatelské stanice paní Jany Konečné o které byla zmínka někde v tématu Mutary a jejich rozmnožování pod falešnými papíry v Itálii.. To se snad zdá divný jenom mě? Itálie, falešné papíry, Fabio , chovatelská stanice Šedý Samotář a teď jsem si všimla že má paní Jana Konečná nový přírůstek Passo del Lupo... Nepřijde mi to jako jen pouhá shoda náhod. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
Majitel, nebo chovatel?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Samozřejmě majitel. Hodně lidí si to plete, protože drtivá většina psů se vyváží jako štěňata a pak žádá chovatel, ale u narozených štěňat je chovatel současně i majitel. Kdyžto u dospělého psa už chovatel ke psu nemá žádné vlastnické nároky, takže s ním ani nemůže manipulovat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Každé štěně, ketré prodám do zahraničí dosává automaticky export pedigree. I ta, která budou jen jako domácí mazlíci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
Lucie, zjišťovala jsem situaci ohledně darování psa panu Fabiovi. Pes byl údajně problémový, tvou matku několikrát pokousal, nechtěl jí pustit do zahrady atd. Rodiče se ho báli, nedovedli s ním zacházet a proto se snažili pro něj najít nové majitele (a to nejen přes pana Hartla) . Telefonovali údajně několikrát panu Hartlovi a prosili ho ať najde vhodného majitele. Pan Hartl domluvil darování s Fabiem, víceméně ho přemluvil, protože se mu pes zdál krevně zajímavý a tudíž chovu prospěšný. Nikdo jiný, než Fabio neměl o problémového dospělého psa zájem. (Udat dospělého čsv samce s nějakým tím vroubkem, je téměř nemožné).Odvezl ho a nechal v Itálii rentgenovat. Pes měl vysoký stupeň DKK, pro chov byl nepoužitelný. Byl darován, nebyl utracen. Nelíbí se mi že tvé příspěvky zavání spekulacemi, jmenovitě o panu Hartlovi a paní Konečné. Znovu píšu - pokud jsi měla k Bradovi tak silný vztah jak uvádíš, nechápu proč ses po telefonátu s panem Hartle za ním okamžitě nerozjela.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Takže asi takhle, matku pokousal a to jednou a jednou se po ní ohnal, co já teda vim. Každopádně když mi řekli, že ho chtějí dát pryč, zakázala sem jim to, s tím, že když půjde pes pryč, tak ok, ale půjde se mnou a já se odstěhuju pryč. Navíc nebyla to vina psa , že to takhle bylo, já sem rodičům furt řikala, že neni možný, když na ně zavrčí tak aby ho obešli,nechali to bejt a nic se neděje. Ale stejně tak otci můžu furt řikat, že nebude dávat psům nic od stolu a vypadá to asi tak, př. otec snídá, namaže 3 chleby, z toho 2 nakrájí na kostičky a na střídačku se s pejskama krměj. Pak samozřejmě psi louděj když vidí kohokoliv jíst a to bych musela asi mlátit otce, aby se to odnaučil. A to je taky dost neproveditelný. Mě psi nelouděj, stejně tak na mě Brix zkusil zavrčet jednou tak asi v půl roce, to bylo poprví a naposledy. Takže v čem byla chyba? Já přece nemůžu vychovávat svý rodiče, mohla sem jim akorát řikat ať nedělají tohleto a támhleto, což jsem taky dělala. Podle mě to nejpodstatnější je ale to (ovšem jen teoreticky, protože v praxi to funguje jinak), že mělo být nemožný psa odvízt pryč, protože majitel byl proti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Nelíbí se mi že tvé příspěvky zavání spekulacemi, jmenovitě o panu Hartlovi a paní Konečné.
Tak ještě jednou mi vžádnym případě nejde o to poškodit nebo pomluvit, kohokoliv o kom se zmínim. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|