![]() |
![]() |
|
Mimo téma O všem a o ničem - aneb jak příjemně strávit volný čas... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Mal som z toho zmätok, ale pamätám si obsah aj starších článkov, tak mi došlo a čom to asi je a čo je zmyslom toho, aby pes " prošel" ( Napr. Sekcia Články-bonitace- ale v českom jazyku! : K čemu slouží svod mladých, bonitace a členství v Klubu ? Autor: Pavel (21. 4. 2002 - 13:39). Môj slovenský preklad, dúfam správny, je : absolvuje, zúčastní sa, predvedie psa pred komisiu ....keby som sa náhodol uchádzal o šteňa z vašej CHS ![]() Podľa širokého vekového rozsahu pisateľov by bolo škoda dopredu niekoho odradiť prísnymi zmluvnými podmienkami panujúcimi v kluboch chovateľov. Chov CSV potrebuje širokú členskú základňu, aby bolo z čoho vyberať a aby vynikli jednotlivci a úspechy, na zvodoch, bonitáciách, výstavách, skúškach alebo len stretnutiach. Nie úspechy za každú cenu. Ozaj to najdôležitejšie v tejto téme: môj vek sa pohybuje tesne pri hranici veku, ktorý Pavel predpokladal ![]()
![]() Last edited by Pavel; 27-03-2008 at 21:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Já jsem jako malá toužila po vlku a když jsem ve 14 letech četla inzerát : "Prodám křížence vlka " ,hned jsem přemlouvala mamču a ta mi řekla jednou větou "Jsi blázen?" Tak jsem se spokojila s nalezencem německého ovčáka.
Pak mi padlo 245et a vyskytla se možnost splnit si sen.Hledala jsem křížence vlka a netušila jsem ,že dokonce bylo vyšlechtěno plemeno čsv,byla jsem úplně nadšená a začala jsem hledat psa bez pp ,po všech útulcích a našla jsem.Naše cesta směřovala až do Bratislavy na otočku autem a celá nadšená jsem si vezla moje první vytoužené čévéčko,tedy mého vlka :-)). Pak mi to nedalo a chtěla jsem k němu kámoše,tak po půl roce jsem kontaktovala chovatelskou stanici a vezla jsem si domů malé klubíčko a z malého klubíčka se nám nyní vyklubalo velké klubíčko .
A jsem snad ten nejšťastnější člověk na světě ,nedovedu si bez nich život představyt.Ale na starý kolena bych čévéčko asi nechtěla,no nevým jak moc budu či nebudu pohyblivá a vzhledem k jejich náročnosti na pohyb bych se toho vzdala.Naše každodenní venčení je převážně v klusu,snažím se držet jejich tempo a vyhovět jim . |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Jejda ne 245
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Já raději 5 lidí, u kterých si nejsem zcela jist od koupi odradím, než abych prodal jednomu špatnému. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Jen tak mimochodem v té bylo mě 21 a měla jsem dvě malinký děti, Benovi bylo půl roku ![]() Last edited by Pavel; 28-03-2008 at 08:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
A čo sa stane, keď to majiteľ nesplní??? Vezmeš si toho psa späť alebo čo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Ale stať sa môže hocičo kvôli čomu nebudú môcť splniť podmienky. Len ma zaujíma, že čo by si robil potom...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
vidíš darley čo sa tu všetko dozvieš
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Vidím vidím. Aris takže zajtra sa vidíme?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Možností je několik, ale jak napsal Michal, především je to na dohodě. Nemá smysl teoretizovat "coby kdyby". Nemohu Ti dát přesný návod, co dělat, protože každý člověk i pes je jiný a každá situace vyžaduje jiné řešení. Než řešit nějaké pozdější problémy je ale přece jednodušší pečlivě vybrat toho nejvhodnějšího majitele u kterého je co nejnižší pravděpodobnost nějakých problémů. A ještě jednu doušku ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
To je jasné. Určite to plemeno nepotreboje. A ja nechápem ako môže chovateľ nebyť v kontakte s majiteľom svojich šteniatok. Ja som v kontakte, aj s chovateľom a aj s bývalým majiteľom Grace.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|