|
|
|
|||||||
| Mimo téma O všem a o ničem - aneb jak příjemně strávit volný čas... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Zdravím všechny,
tak nejdřív teda k tématu... na podzim mi bude třicet a doma máme čtyřletého psa a roční fenku čsv, k tomu teda ještě pětiletý ovčoun, abych na něj nezapomněla... A k tomu pracovnímu plemeni... Pavle, musím nesouhlasit. Poslušnost na úrovni zop, zzo a bh by měl podle mně zvládat každý pes bez ohledu na to, jestli je to pracovní plemeno nebo ne. Pracovní plemeno by mělo mít cíle kapku vyšší, např. ZVV1, IPO1 nebo nějakou speciálku, např. ZPS1. Ale upřímně, kolik majitelů čsv je dneska schopno se svými miláčky tyto zkoušky udělat? Myslím, že by šli skoro sečíst i na prstech
|
|
|
#2 | ||
|
Moderator
|
Quote:
Quote:
A proč všichni touží jen po všestranné zkoušce ? Přece pracovní pes není jen ten, který je všestranný. Podívej se do praxe, kolik je skutečně všestranných psů. Dneska už minimálně a psi se specializují. Pokud pes nekouše a dobře čuchá, tak proč ho do kousání nutit a vymýšlet všemožné triky, jak ho to naučit ? Proč s takovým psem nedělat pachové práce ? |
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Pavle, potom jsem špatně pochopila, co píšeš. Asi holt nejsem dostatečně chápající jedinec
Jinak u té všestranné zkoušky to píšu čistě osobně, jen aby bylo jasno, že patřím k těm, kteří na to taky nemají... I když doufám, že s fenkou to aspoň na ZM dotáhnem. Vyšší zkouška nemusí být jen všestranná, proto tam mám taky uvedenou ZPS1. Mně šlo čistě jen o povzdech nad tím, kolik majitelů dneska je schopných jít výš než ty zmiňované základy. I když samozřejmě klobouk dolů před každým, kdo zvládne i ten základ, protože co si budeme povídat, ono udělat BH s ČSV je výkon vcelku úctyhodný
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Tak já mám doma roční fenku čsv a čínského chocholatého (nahatého) psa a když jsem si je pořídila bylo mi 18 let, takže teď mi je 19 a táhne na 20
kam se psem vlezu jsem nejmladší a k ostatnímu, Affi zná většinu povelů poslušnosti, zvládá stopy i obranu, teĎ jsme dlouho dlouho necvičili krom poslušnosti nic a na zkoušky mám málo času a nevím o žádném dobrém cvičáku v brně a okolí. POkud někdo víte kam bych mohla zajít dejte vědět, děkuju |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Junior Member
|
Quote:
![]() jinak v Brně je dobrý cvičák v Kr. Poli( chodí tam Karel s holkama) |
|