![]() |
![]() |
|
Různé Vše o československých vlčácích... |
![]() |
|
Thread Tools
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
musim sa s vami podelit o jeden s najhorsich uderov od mojho zivota.vcera moja milovana Beluska zahynula pri auto nehode.je mi na umretie a cela moja rodina place so mnou.Po krasnom roku ktory bol pre mna jeden s najkrajsich, k comu nemalou mierou prispela Belka prisla takato hrozna udalost.je mi hrozne... tolko planov a zrazu toto.mam slzy v ociach ale chcel som sa podelit aj o takuto hroznu udalost
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Chudáček Bellka. Kouknul jsem na fotky a připadal jsem si, jako by to byl focený můj Ramon. Veškeré zbarvení a to bez vyjímky je celý on. Když jdeme spolu na procházku, tak chodívá na volno. Do silnice nechodí a když má snahu přece jen jít do té silnice, stačí ho oslovit a zastaví se. Na tu bolest je těžká rada a věřte, že to bude bolet i za několik let. Osobně mám 3 velké pesany už delší dobu. Když mi umřela fenka Nancy (sice to nebylo ČsV) na stáří, tak to bolelo taky. Bolí to do dneska, i když je tomu už 3 roky. Byl to můj nejposlušnější pesan, teda teď s tou poslušností ji nahradila další fenka, ale stejně, když si na Nacy vzpomenu, tak to stále hodně zabolí. Mně osobně aspoň trošku pomohlo to, že mi zůstali další pesani, kterým se člověk musí věnovat. Doporučil bych pořídit si štěňátko. Sice to bolesti nezabrání, ale aspoň ji trošičku zmírní a otupí.
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Ahoj, mne je to tiez velmi luto... Musi to byt hrozne, prist o tak mladeho psika. Viem ze to lahko nepreboli ale myslim, ze ako napisal Zdenek, najlepsim liekom je nove stena. Umozni ti odviest pozornost od bolesti a naopak viac spominat na Belku s radostou, pretoze ti vela dala. Viem to podla seba, kym som nemala dalsie stena, stale som nechela spominat na Kei, lebo mi bolo furt do placu.
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Souhlasím se Zdeňkem a Sašou. Znají to všichni, kdo o psa už někdy přišli. Nejlepší lék je pořídit si co nejrychleji nové štěně. Sice to nezmírní bolest z toho, že jsi o jednoho psího kamaráda přišel (tu zmírní jen čas), ale odvede Tě to od černých myšlenek - prostě Tě nové štěňátko zaměstná a jako protiváhu ke smutku přinese zase nové radosti.
Karel |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
S tím souhlasím taky,když jsem přišla o 10 letého německého ovčáka ,taky to pro mne byla veliká rána ,byl mi vším. Zařekla jsem se, že jinýho psa nechci,že žádný pes nebude jako on.Byla jsem jako tělo bez duše.Uběhli 3 roky a já si pořídila psa z útulku ,vnesl mi do života nový nádech ,nahradil mi psa předešlého a ulehčil mému trápení.Pak jsem si pořídila další štěně a musím říci ,že je s nima taková legrace ,že mi to dnes už ani tak nepřijde.Mám ho stále ve svém srdci .A tyto dva rošťáci mi usnadňují přejít přes jakýkoliv problém,nemám tak čas ani šanci se s něčím trápit. Oni to zřejmě vycítí a dělají takový blbiny ,že se trápit prostě nejde.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
dakujem vam za povzbudive riadky a oznamujem ze uz mam zajednane nove steniatko a som v hroznom ocakavani a strasne sa tesim! dufam ze mi pomoze zabudnut na Belku. v sobotu si ho idem zobrat
![]() ![]() dakujem Palo |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
ahojte.tak som sa konecne pripojil (nejak sa mi sem nedari pripajat)
no uz mam noveho psicka a je to poriadny zivel!!heh cela rodina mame dokusane ruky ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
PS :kedy ma prestane kusat??? lebo uz ma poriadny stisk v papulke a tie ostre zubky mam otlacene vsade!!hehe Palo
Amíčkovy je 11měsíců a kouše mě pořád a když si ho nevšímám tak mě štípne do zadku :-)),vezme klacek do tlamy a svýma očima říká: Pojď si se mnou hrát.jeho hry na kousanou jsou ale nejoblíbenější :-)). |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Pesani bývají dosti kousaví. Mně osobně pomohlo to, že když mně chtěl kousnout do ruky, tak jsem se nebránil, ale nastrčil mu pěst. V momentě, kdy se mu talmička uzavírala ke kousnutí, jsem vystrčil ukazováček tak, že ho měl v krku. Nebolí ho to, ale je mu to dosti nepříjemné. Okamžitě od svého záměru kousnout upustí. Když se mu takhle nedovolí kousnout, brzy ho to přejde. Tato metoda platí na všechny druhy psů. Dnes mne Ramon maximálně chytne za rukáv a to jen tehdy, když mne vyzývá ke hraní nebo když mine chce někam dovést a ukázat mi něco. A to je ještě velmi opatrný, aby mi neublížil. Štěňátka nemají cit, kolik můžou stisknout a musí se to naučit. Při jejich ostrých zoubkách je to doopravdy moc nepříjemné.
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Cau no to je super. Ked ti nevadi kusanie ale iba sila stisku, tak najlepsie je tvarit s ze ta to sraaasne boli. Frei tiez zjemnila ked sme jej pri zuzlani ruky masirovali podnebie. Len musis mat pritom ruku spravne otocenu.
Drzim paste s malym vituzom!
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
som bol na alergologii lebo som chory a robili mi testy
![]() ![]() Takteda idem skusat ten prst ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
Zatím je to malé štěňátko, tak opatrně. Já to začal nejdřív od 3 měsíců a vždy to zabralo. Zabírá to doopravdy u všech pesanů, už to ode mne zkoušelo více lidí a pochvalo si to. Prst musi jít volně do krku, jako byste chtěl, aby vyzvracel, když něco špatného sní. Přitom se musí dávat pozor, aby nedošlo k žádnému poranění. Štěněti se sice navalí a to ho donutí nekousnout. Brzy zjistí, že to dělat nemá.
![]() |
#14 |
Not so Junior Member
|
![]() ![]() Jirdo, tvou radu si může dovolit aplikovat zkušený kynolog který pozná, co si ke psu může dovolit. Kupodivu, takový to nikdy neudělá... tohle co píšeš považuji za blbost, kterou se dá př troše smůly a špatného načasování leda zkazit pes ![]()
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]()
O jakém načasování mluvíte? Copak kousání (nemyslím cílené kousání), či jakékoli prostředky proti tomu se plánují? Plánujete i to, když je potřeba psa vyzvracet? Jedná se o stejný způsob, jen není dotažen dokonce. Není cílem dosáhnutí toho, aby pes zvracel.
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
S tím souhlasím,nám umřela fenka Čsv bylo jí téměř 14 let a byla naprosto ůžasná.
hned jsme si pořídily štěně bolest po strátě to hodně zmírní. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Junior Member
|
![]()
Prstu v krku bych se fakt nebál, pokud to samozřejmě nedělá magor :-). Mám 3,5 měs. štěndo a když mi venku něco zobne, dělám to co jsem dělal Agyrovi ... bez milosti mu nacpu ruku do tlamy a prstama mu to vymetu ven, klidně až z krku. Má to dvojí efekt, zbavim ho "dobroty" kterou si sám vzal (stejně tak když něco šlohne doma) a je mu to nepříjemné ... což sice moc nepomáhá, udělá to znova
![]() Honza |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
Dovedu si představit jak Ti je. Já, přestože už mám dva měsíce štěndo, stejně občas brečim nad fotkama. Agyra jsme si "převezli" z Malé Fatry do Krkonoš, abychom ho mohli pohřbít na našem oblíbeném místě a jezdíme tam za nim a najaře tam pojedem zase, i se štěndem. Umřel skoro ve 14 letech a to se se psem jeden hodně sžije a ta ztráta je nenahraditelná ... i když jsem ji čekal.
Teď je jen na mně, abych si s novým štěndou vybudoval jemné nuance komunikace jako jsem měl s Agouškem. Hezký je na tom to, že to přijde časem samo a hrozný zas to, že člověk se sžívá a sžívá, je to čim dál těsnější ta sepjatost a pak pesan odejde.... hodně štěstí Honza |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|